Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:
Pridružio se: 29 Apr 2012, 16:50

Re: Računari

Post od Milan »

LukaMaletin napisao:skini rufus , proveren program za takve stvari.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Da, da, izgooglao sam već, msm da imam predstavu šta i kako treba :)

Inače, jedna stvar mi nikad neće biti jasna. Jel toliki rpoblem staviti drajvere na disk neki i ubaciti u kutiju koja vredi 400, 450e?... Meni je to baš bezobrazluk. Ajde kada imaš po jedan drajver za sve, ali kada ih ima više za neku komponentu, a ti znaš šta je unutra, frustrirajuće je...
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

win10 ce mislim sam odraditi drivere, sem eventualno za wifi

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Milan napisao:
LukaMaletin napisao:skini rufus , proveren program za takve stvari.

Da, da, izgooglao sam već, msm da imam predstavu šta i kako treba :)

Inače, jedna stvar mi nikad neće biti jasna. Jel toliki rpoblem staviti drajvere na disk neki i ubaciti u kutiju koja vredi 400, 450e?... Meni je to baš bezobrazluk. Ajde kada imaš po jedan drajver za sve, ali kada ih ima više za neku komponentu, a ti znaš šta je unutra, frustrirajuće je...
Nije valjda da nisi dobio disk sa driverima?
Mi smo i uz HP i uz Toshibu i uz Dell dobili.

Ja sam recimo imao problem sa trenutnim desktop kompom, jer Windows nije imao ethernet drivere, a ja nemam cd-rom, pa sam na lap-topu kopirao drivere koje sam dobio uz plocu sa diska na usb, te onda prebacivao na komp, da bih dobio internet, a onda sve skinuo sa neta.

Bas me cudi da nemas drivere, trebalo bi da si dobio jedan crno srebrni HP disk sa svim driverima na njemu, koje svakako posle treba da update-ujes.
Ako imas net i bez drivera sa diska, to ti je jos i bolje, skines aktuelne drivere i najbolje rade kada se ne presnimavaju.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Meni je rufus u poslednje vreme svaki USB koji sam napravio na neki nacin zeznuo. NE znam sta je u pitanju, ali win instalacija krene i kod kopiranja podataka stane.

na kraju sam odradio sa microsoftovim alatom bez problema.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Pre 2 nedelje sam uspesno instalirao win7 i win xp bez problema. Mozda je do flesha.

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne znam zasto ne bi koristili Microsoftov tool?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:

Post od Milan »

superboss napisao:Meni je rufus u poslednje vreme svaki USB koji sam napravio na neki nacin zeznuo. NE znam sta je u pitanju, ali win instalacija krene i kod kopiranja podataka stane.

Ja sam uspeo i sa 7 i sa 10.

A diska nema :(

Doduše, sad razmišljam - lap nema ni cd rom, biće da je do toga :D
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

superboss napisao:Meni je rufus u poslednje vreme svaki USB koji sam napravio na neki nacin zeznuo. NE znam sta je u pitanju, ali win instalacija krene i kod kopiranja podataka stane.

Dok Rufus radi, ugasi antivirus.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Milane druže, pa zar ti da mučiš muku sa tim? Vidim snašao si se. Za ubuduće zovi za savet.
Elem, pre nekog vremena kupi prijateljica novi lap i odem ja da dignem Windows, kad ono nema CD-Rom, a uredno su stavili CD sa drajverima u kutiju. Isti takav model ima i sa CD-Romom, par hiljada skuplji. Zamenila je za taj. Ali često se danas viđa da drajveri ne stižu uz laptop jer ima sve na netu. Lako se i odredi koji je drajver potreban uz tačan naziv uređaja. Malo jeste jebada ako Win nema drajver za mrežnu pa moraš skidati na drugom računaru. Ali sve se reši.

Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Milan
Reactions:

Post od Milan »

Pa nisam nikad instalirao sa fleša win, niti sam ikad instalirao win 10 ali lako sam se snašao ;)

Što je najlepše, na win 10 super radi desni klik na device manageru pa update driver, tako sam sve odradio pa i komponente koje je win generički instalirao. Samo sam wifi drajvere skinuo sa neta, posle sve odradio sa lapa.

Kako misliš da se lako odredi koji drajver ide na osnovu uređaja? Npr, za wifi sam imao 3 drajvera za ovaj model, za neke komponente i više? Progyji koji ispisuju komponente tipa speacy, ever est (ne postoji više) aida i sl mislim da čak i ne ispišu detalje mrežne, wifija, Bluetootha, kako onda znaš koji da instaliraš kada hp sajt nudi više opcija?

Sent from my Nexus 6P
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Nisam radio sa HP, kod Lenovo ukucas serijski broj i izbaci ti tacno one drajvere koji su za tvoj hardver.
Ili direktno iz aplikacije Lenovo koja je preinstalirana samo pokrenes check i on sam nadje koji tacno driver, gde, skine, uradi update, napravi log.
Uz put aplikacija te podseca koliko jos dana imas garanciju i nudi da dokupis dopunsko trajanje garancije.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Na te višestruke drajvere (za eksplicitno navedeni model nekog laptopa) sam naleteo kod Tošibe, Samsunga i Asusa. Primer: jedan do drugoga stoje drajveri za mrežnu i Wi-Fi, za Intel, Realtek i još jednog proizvođača za koga sam tada prvi put čuo. Probaš redom instalaciju pa sa kojim proradi (a najsmešnije je da u instalaciji nije prijavljivao da li postoji ili ne postoji hardver za koji se instalacija radi). Ako posle restartovanja vidim da nije taj, deinstaliram ga i pokušam sa sledećim.
Izgleda da za različite zemlje stavljaju različite komponente ali ih zatim sve strpaju na istu download stranicu :kuku:, pa se ti snalazi.

Naravno da ovo nije pravilo, ali ih ima.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Hitno mi treba neki software za vraćanje obrisanih podataka (uglavnom slika) sa formatiranog HDD-a. Ima ih na desetine, ali ne znam koji valja. Rodjak 'sredio'' hdd bez prebačenih slika na eksterni hdd :kuku:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Post od Ivan75 »

Probaj "Recuva", besplatan je, loš nikako nije samo ima kvaka, ako je obrisano samo jednom, najčešće je sve ok ali ako je više puta "gaženo" zaboravi. Meni je on bio dovoljan ali samo za fajlove koji su samo jednom obrisani, probaj, lako ga je naći.

Tapatalk 6.2.0 (Build 789)
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

https://youtu.be/A_cElFausf8

BTW, ja sam user support u firmi. :kezo: