Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Dobro veče

Post od Saša »

@OMP

Uloguješ se na e-upravu https://euprava.gov.rs , odabereš lokaciju gde se nalaziš i ideš na Usluge/dokumenta i uverenja, odabereš lična karta/pasoš (ili šta ti već treba) i izbaciće ti sa leve strane opciju da pokreneš servis za zakazivanje. Videćeš zatim tabelu sa danima i slobodnim terminima, odabereš šta ti odgovara i ako je termin slobodan moći ćeš da ga zakažeš (opet mali taster sa leve strane), dobićeš obaveštenje na ekranu da si uspeo zakazati termin a na telefon će ti takođe stići SMS sa potvrdom rezervacije termina.

Potom odeš na stranicu za generisanje uplatnica: https://plati.euprava.gov.rs/#/ Tu uneseš podatke za koga plaćaš, odabereš tip dokumenta (pasoš), vrstu usluge (izrada pasoša), zatim da li je izrada po redovnoj ili ubrzanoj proceduri (razlikovaće se cena) i ideš na plaćanja i tamo odabereš način koji ti odgovara. Ja sam platio odmah direktno karticom, uključio opciju da mi na mail stigne obaveštenje i sve je proteklo glatko, stigle potvrde o uplati i na mail. :) Cena je 3.600+80 din provizija banke (imaš opciju da palti[ preko OTP - 80 din i Komercijalna - 110 din).

U MUP poneseš samo stari pasoš (obavezno ako ga imaš), eventualno ličnu kartu ili neki dokument za dete, ne trebaju nikakvi dokazi o uplati, nikakvi izvodi - ništa. Sve je sada baš lako i jednostavno. Ako praviš za decu, moraju biti prisutna oba roditelja ili moraš imati overenu punomoć kod notara za drugog roditelja. Deci do 14 godina se izrađuje na 5 godina a preko 14 godina kao i odraslima, na 10 godina.
Poslednja izmena od Saša u 06 Maj 2022, 09:37, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Vidim u prolazu da su već nedeljama opet stravične gužve za dokumenta. Prvo sam mislio da ima veze sa praznicima, ali vidim da i dalje traje...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Standardno, u maju se svi sete pasoša zbog mora, a pogotovo sada kada su Grci ukinuli sva ograničenja.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Sta uzeti da se skinu sitne ogrebotine na autu? Uglavnom lak samo i plitke na boji. Ima neka pasta ili nesto za to? :D

Sent from my SM-G780F using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ako nećeš da ti otpadnu ruke moraš polirku da nabaviš. Paste imaš raznih. 3m, sonax, ferecla. Samo da se vidi koja granulacija ti treba.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

DukeNS napisao: 06 Maj 2022, 09:18 Vidim u prolazu da su već nedeljama opet stravične gužve za dokumenta. Prvo sam mislio da ima veze sa praznicima, ali vidim da i dalje traje...
Guzve su od pocetka godine. Ne samo u maju. Ja sam krajem aprila cekao prvi put sat vremena i odustao (da podignem pasos i LK).
Sutradan opet sat vremena cekanja.

NS je neefikasan za dokumenta uzasno. U Zemunu sam to zavrsavao za pet minuta (mislim na podizanje dokumenata jer ti kazu u koje vreme da dodjes).

Da nema zakazivanja preko euprave bio bi opstenarodni kolaps i za prijem zahteva.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

@Saša

Hvala na detaljnom objasnjenju, videcu kad budem kuci ya racunarom kako to funkcionise u praksi....dete je vec imalo pasos ali svima su nam istekli prosle god.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

H4wkeye napisao: 06 Maj 2022, 11:47 Sta uzeti da se skinu sitne ogrebotine na autu? Uglavnom lak samo i plitke na boji. Ima neka pasta ili nesto za to? :D

3M zeleni čep, Farecla G3, Menzerna 400, to je ono od grubih sto ja koristim ili sam koristio, posle njih idem 3M plavi čep, to je zavrsna....kad su sitne ogrebotine moze rucno ali naravno masina je ipak prava stvar, za tvoje potrebe kupi ovo....
Slika

stavis na aku busilicu ili obicnu i bolje nego rucno a jeftino, imas u woby hausu npr. uzmes ovaj narandzasti sundjer
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

cozmo napisao:
DukeNS napisao: 06 Maj 2022, 09:18 Vidim u prolazu da su već nedeljama opet stravične gužve za dokumenta. Prvo sam mislio da ima veze sa praznicima, ali vidim da i dalje traje...
Guzve su od pocetka godine. Ne samo u maju. Ja sam krajem aprila cekao prvi put sat vremena i odustao (da podignem pasos i LK).
Sutradan opet sat vremena cekanja.

NS je neefikasan za dokumenta uzasno. U Zemunu sam to zavrsavao za pet minuta (mislim na podizanje dokumenata jer ti kazu u koje vreme da dodjes).

Da nema zakazivanja preko euprave bio bi opstenarodni kolaps i za prijem zahteva.
BG opet ima veće PS i možeš u bilo kojoj gradskoj opštini. Meni je zakazala komšinica u S. Venac pošto tamo radi na izdavanju dokumenata.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Je l' neko zna koje radnje u NS prodaju Sonax proizvode? Nestalo mi je sredstva za felne i onog za bube, a to sam ranije uzimao u njihovoj perionici na Naselju. Oni više ne prodaju...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Nazovi, pa vidi.

https://profiline.rs/index.php?route=in ... on/contact

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

@OMP @sebekkg Hvala. Ja mislio da ima nesto krpom malo premazes pa onda cistom i ono se manje vidi. :D

Nisam nikad radio masinom, imam jednog druga sto radi sa time pa cu videti kod njega.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

mozes i rucno krpom ako su neke sitne i lake ogrebotine ali nije rezultat isti i ne mozes da skines sve koje bi skinukla masina
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

Saša napisao: 06 Maj 2022, 09:12 @OMP

Uloguješ se na e-upravu https://euprava.gov.rs , odabereš lokaciju gde se nalaziš i ideš na Usluge/dokumenta i uverenja, odabereš lična karta/pasoš (ili šta ti već treba) i izbaciće ti sa leve strane opciju da pokreneš servis za zakazivanje.
kad kliknem na opciju "pokreni uslugu" izbaci mi da trebam da se prijavim iako sam registrovan i prijavljen na sistem, ne kontam sta je fora?? isto vazi i za druge usluge ne samo za pasos kad hocu nego i registracija, dozvola, itd. da li mozda mora da prodje neko vreme od registracije da bi nalog bio aktivan?
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Jako je "krhko" napravljen sistem za autentifikaciju/autorizaciju na euprava.gov.rs. Ja sam imao sličan problem pri logovanju digitalnim sertifikatom - isto kao prođe ok, ali za konkretnu uslugu kaže da nisam ulogovan.

Pohvalno je što njihova tehnička podrška odgovara na prijavu problema istog dana. Razmenili smo par poruka, problem nismo rešili, ali sam ustanovio da se ispoljava samo na Windowsu 8.1, a na 7-ici (sa istim browserom i ostalim programima) radi kako treba. Javio sam im da ću koristiti taj drugi računar i da je što se mene tiče to ok.

Na Linuxu nisam mogao da koristim digitalni sertifikat jer ne postoji Linux middleware za moj tip smart kartice (lična karta koju izdaje MUP Srbije :) ). Ali to nema veze sa sajtom e-uprave.
Ђенерал Јанковић
Odgovori