Omiljeno pivo i alkoholna pića
Re: Omiljeno pivo i alkoholna pića
Dunjdjerski je dosta bolje od Lava, nije kiselkasto kao Lav, sasvim je ok.
nidza napisao:Odakle ti ova informacija?AcaKayak napisao:Najkvalitetnije vino u Srbiji je Radovanovic.
Ne znam kakvo je, nikad ga nisam pio.
Tapatalk
Tek sad vidim u drugoj temi da sam upitan da obrazložim ovo, nisam baš fan alkoholnih pića pa nisam dolazio u temuMcGruja napisao:Pa nije probao

Evo ga:
Ovaj poslednji deo se ne odnosi na vas dvojicu koje sam citirao ovdeAcaKayak napisao:Kućni prijatelj mi je dosta cenjen somalijer koji radi u USA. Sad kad nam je dolazio u goste pričali su o vinima i pravljenju istog i rekao je lik da je to vino po nekim kriterijumima u koje se ne razumem najkvalitetnije.
Nisam napisao da je najlepše jer je stvar ukusa već da je najkvalitetnije što je činjenica. Mene lično zabole kakvo je vino jer ne pijem vino. Svakako ne znam šta je smešno ili glupo u tom postu.
To što si ograničen pa ne možeš da shvatiš da ne moram ja lično da trčim sa Boltom da bih znao da je on brz je već druga stvar.

AcaKayak napisao:
Krenuo je lik tako što je radio na brodu pa je tu skontao da somalijeri imaju 10% od boce koju prodaju a da malo malo pa prodaju skuplju bocu od 1000e i onda krenuo da se interesuje za to. Završio je neku obuku u Londonu, ne mogu da se setim tačno koja ali nije neka najprestižnija u svetu ako neko pomisli na to (pričao mi je da ima neka nakon koje se dobija titula master of vine). Uglavnom, pričali smo dosta o pićima, evo jedan fun fact ko voli vina, baš sam ga pitao do koliko on misli da je realna cena da dobro vino košta i on kaže da je oko 200e. Posle sam čuo iz još nekih izvora da je tako, a kad sam ga pitao kako je moguće da toliko realno košta boca, on kaže da su razvili toliko komplikovane procese da bukvalno u svakom pucetu grožđa selektuju šta sve utiče na ukus i onda oni hemijski (valjda) delovi koji bi im uticali ukus se odstranjuju. Plus ne znam čuvanje i šta još, uglavnom, kaže da iako on ne kupuje te boce, može da razume tu cenu. Sve preko toga je do jakog imena. On narvno proba svako vino koje proda, prilikom demonstracije neke ga i on degustira, i kaže da preko toga nema potrebe da se ide koliko god da imaš oštro čulo.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kovačević, Krokan, Do kraja sveta... rade vina istog ili boljeg kvaliteta nego Radovanović. Opet, sve 3 zajedno ne mogu da podignu proizvodnju na Radovanovićeve količine a da zadrže taj kvalitet. Ko je sad bolji, ja zaista ne znam kako to da odmerim. Nisu znali ni enolozi sa kojima sam o tome pričao. Somalijer iz USA zna 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Aco ima tamo raznih vina. Jedno od njih je listi sto najboljih vina bilo na 16. mestu, pije se na engleskom dvoru.
"Traminac iz Iloka nalazi se na engleskom dvoru od 19. stoljeća, posluživan je na krunidbi kraljice Elizabete II i izložen u kraljičinoj zbirci vina. "
"Traminac iz Iloka nalazi se na engleskom dvoru od 19. stoljeća, posluživan je na krunidbi kraljice Elizabete II i izložen u kraljičinoj zbirci vina. "
- dejanvp
- Pridružio se: 07 Apr 2014, 17:25
- Garaža: Mercedes C200 Kompressor Sportcoupe, Fiat Brava 1,6 16v
Jel probao neko Sokolovu dunju, sljivu ili kajsiju?
Sve od toga, na početku se šljiva izdvajala po kvalitetu, sada mi je onako, neubedljiv brend
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Probao ja dunju Sokolovu, nisam uopšte oduševljen, prosek.
Onaj novi jelen u burence flaši ništa posebno, nije loše u smislu kiselo ili gorko, ali nije ni ostavilo neki wau utisak
To nije obican Jelen?
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Nemam pojma, ja sam ukapirao da nije. Meni ga nahvalili pa sam uzeo da probam
Pričao sam juče sa prijateljem što se bavi vinima, trebali ćalu da dođu poslovni partneri pa ga je između ostalog pitao oko vina, pošto je imao pre par dana isto bitne ljude pa je uzeo neko skupo vino ali se nije popilo i stajalo je u frižideru par dana, da li je ono i dalje dobro. Uglavnom, kaže taj da vino već posle 2 dana od otvaranja (iako je u frižideru) nije isto kao što je bilo e sad zavisi samo od oštrine ukusa onoga ko ga pije da li će to osetiti. Eto čisto da znate ako nekada zatreba, praktično ako se vino ne popije danas ili sutra više nije isto. Vakum čep može malo da pomogne.
Istina.
To ne znači da postane loše, samo je drugačije u kontaktu sa vazduhom.
Vino i treba da bude u kontaktu sa vazduhom neko vreme da bi imalo pravi ukus, crno pogotovo.
Postoje dodaci za flašu koji stanje i rašire mlaz kako bi što veća površina bila u kontaktu sa vazduhom i navodno onda vino odmah ima ukus kao da je odstajalo malo u čaši.
Takođe je razlika da li je ostalo malo vina ili je flaša skoro puna. Ako ostane pri dnu to će da se ukiseli obično, a veća količina može dugo da stoji.
Možeš da piješ malo kvalitetnog vina kad vec imaš u kući. Mislim da ne bi trebalo da ti smeta u sportu ništa.
Ja sam inace pivopija, ali društvo me navuklo na vino godinama unazad, pa sam već postao i izbirljiv. Vino je ekstra stvar da se čovek uželi dobrog piva.
Tapatalk
To ne znači da postane loše, samo je drugačije u kontaktu sa vazduhom.
Vino i treba da bude u kontaktu sa vazduhom neko vreme da bi imalo pravi ukus, crno pogotovo.
Postoje dodaci za flašu koji stanje i rašire mlaz kako bi što veća površina bila u kontaktu sa vazduhom i navodno onda vino odmah ima ukus kao da je odstajalo malo u čaši.
Takođe je razlika da li je ostalo malo vina ili je flaša skoro puna. Ako ostane pri dnu to će da se ukiseli obično, a veća količina može dugo da stoji.
Možeš da piješ malo kvalitetnog vina kad vec imaš u kući. Mislim da ne bi trebalo da ti smeta u sportu ništa.
Ja sam inace pivopija, ali društvo me navuklo na vino godinama unazad, pa sam već postao i izbirljiv. Vino je ekstra stvar da se čovek uželi dobrog piva.
Tapatalk
Ne bavim se ja više sportom 
Isprobaću malo u narednom periodu, mada generalno nisam fan nijednog pića s alkoholom niti mi se sviđa, osim naravno onog za koje sam pričao da je genijalno, smirnofa north.

Isprobaću malo u narednom periodu, mada generalno nisam fan nijednog pića s alkoholom niti mi se sviđa, osim naravno onog za koje sam pričao da je genijalno, smirnofa north.