BG - Nis na 150 km/h prosek (160-170 skoro uvek, s kocenjima izadje ispod 150 prosek) je izmedju 8l i 9l, ovo manje manje sa Shell V-Power Diesel bugarskim, a litar vise trosi srpskog goriva (NIS uglavnom).
Po gradu zavisi, ako su krace relacije, onda 13-16l, ako napravim 50-60 km po Beogradu u toku dana, onda bude 11-12l, ali to obicno bude dosta auto-puta i sirokih ulica bez guzve po gradu.
Danas Sofija - Dolomiti 1200km, 7.6l, prosek 121km/h, sve auto-put osim zadnjih 60km i 50km izmedju Nisa i Sofije. voznja 140-160 uglavnom po auto-putu
Zanimljivo, ja nikad nisam primetio vecu potrosnju sa nasim gorivom (ne znam za sadasnji 1.6HDI, isao sam u HR ali s nasim gorivom, ali 2.0 HDI mi je trosio isto sa nasim, hrvatskim, CG, madjarskim, italijanskim...). Naravno proseci se razlikuju za 0,2 do 0,3 litre zavisno od vremenskih uslova (vetar, sneg, ladno, toplo), ali nikad razlike nije bilo da kazem e sa inostranim gorivom trosi litru manje. Uvek isto.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”