TV - Audio - Video - bela tehnika
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Imam Sony 40hx751. Nemam pojma kakav je taj koji ti pominješ, ali sa ovim sa veoma zadovoljan. Prilično korektna slika i sa analognom kablovskom, naravno HD sadržaj izgleda odlično. Nisam primetio nikakve artefakte od 100Hz interpolacije, izgleda da je Sony to dosta ispeglao u zadnjih par generacija. Kupio sam inače kod ovih:
http://www.svp.rs/
http://www.svp.rs/
Sajam potrosacke tehnike pocinje 26 - 29 septembra i odrzace se u hali 1 Beogradskog sajma. Ovo vam kazem da ko planira kupovinu tehnike moci ce da ostvari dobre popuste.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Evo i linka.
Dobio sam mail od Tehnomanije, ima zanimljivih popusta, kome treba neko obnavljanje tehnike.
Naravno da nece davati dzabe, ali treba procunjati. Ako ste svejedno hteli da kupite neku tehniku, i 1000RSD je usteda (mada najavljuju i vece popuste).
Dobio sam mail od Tehnomanije, ima zanimljivih popusta, kome treba neko obnavljanje tehnike.
Naravno da nece davati dzabe, ali treba procunjati. Ako ste svejedno hteli da kupite neku tehniku, i 1000RSD je usteda (mada najavljuju i vece popuste).
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Bio. Uglavnom kao u vecoj prodavnici tehnike. Tehnomanija dominira.
HTC stand, smorise se dve hostese. na kraju su nabile sluske, djuskaju i igraju se na One-ovima.
Ima nekih popusta. Ljudi najvise nose 32" Samsung LCD od 29.999,00 i razne VOX televizore.
VOX ima 36 meseci garancije i nesto su jeftini u 3D varijanti +4x3D naocare i nosac.
Mozda i nije 3D, ali "folira" 3D, jer i sa naocarima to nije nesto, a i jeftini su
Nemam pojma koji su modeli u pitanju (neki 32 i 39").
Najbolji utisak pored svih drangulija (i pored hostesa) je ostavio jedan frizider
HTC stand, smorise se dve hostese. na kraju su nabile sluske, djuskaju i igraju se na One-ovima.
Ima nekih popusta. Ljudi najvise nose 32" Samsung LCD od 29.999,00 i razne VOX televizore.
VOX ima 36 meseci garancije i nesto su jeftini u 3D varijanti +4x3D naocare i nosac.
Mozda i nije 3D, ali "folira" 3D, jer i sa naocarima to nije nesto, a i jeftini su

Nemam pojma koji su modeli u pitanju (neki 32 i 39").
Najbolji utisak pored svih drangulija (i pored hostesa) je ostavio jedan frizider

Ekipa, pazarim tv
Trebala bi mi mala pomoc oko izbora modela
Svelo se na tri modela velicina ekrana 32", smart tv
U pitanju su:
Sony KDL32W650
LG 32LN575S
Samsung 32F5500
Linkovi su sa oficijalnih sajtova

U pitanju su:
Sony KDL32W650
LG 32LN575S
Samsung 32F5500

Ako te ne mrzi idi na bech sa linka koji sam postavio par strana iza. Postavi pitanje ili procesljaj. Mislim da je bilo reci o tvom samsunZ-u i mozda lg-u ali nisam siguran da se sony pominjao. 
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
The Walking Dead: Season 4, Episode 1
30 Days Without an Accident (13 Oct. 2013)

30 Days Without an Accident (13 Oct. 2013)

- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Одг: TV - Audio - Video - bela tehnika
Kvalitet slike na sva tri je ok, sva tri imaju integrisani wireless, manje-vise slicni uredjaji. LG je ove godine dosta nagojio kucista modela sa direktnim ledom pa izgledaju dosta kabasto naspram duplo tanjeg Samsunga. Prosle godine je bilo modela u LS seriji sa lepim kucistima (LS5600, 570), a ovi ovogodisnji LN svi nešto debeli.blaugrana napisao:Ekipa, pazarim tv![]()
U pitanju su:
Sony KDL32W650
LG 32LN575S
Samsung 32F5500

Sony W650 je mozda najinteresantniji po dizajnu i po tome sto ima izmesteno napajanje, poput laptopa, i po tome sto mu se postolje moze koristiti kao zidni nosac te, u slucaju kacenja na zid, dodatni nosac nije potrebno kupovati. On je HD ready, iako se svuda navodi 1080p, da se ne zeznes, ako ti je bitno. Veće dijagonale od 32" na modelu W650 su full HD. I Sony je deblji u donjoj zoni, ali su ga sa strane i od gore fino stesali. Bitno je kada se kaci na zid, sto tanji bolje je, a ako stoji na postolju svejedno je. Samsung je najaci sa smart aplikacijama, mozda bitno za nekog... Ja bih uzeo Samsunga.

Sent from my HTC One V
Ja sam uzeo ue32f4510 beli i zadovoljan sam za sad. Bio mi je potreban beli... e sad ovaj samsung je verovatno slican 
E sad ako ne mora biti beo nije los ni taj... cak mislim da je klasa iznad ...slobo koja je razlika izmedju ta sva samsunga...
Послато са GT-I9105P користећи Тапаталк 4

E sad ako ne mora biti beo nije los ni taj... cak mislim da je klasa iznad ...slobo koja je razlika izmedju ta sva samsunga...
Послато са GT-I9105P користећи Тапаталк 4
Auufff SloboSloba napisao:Kvalitet slike na sva tri je ok, sva tri imaju integrisani wireless, manje-vise slicni uredjaji. LG je ove godine dosta nagojio kucista modela sa direktnim ledom pa izgledaju dosta kabasto naspram duplo tanjeg Samsunga. Prosle godine je bilo modela u LS seriji sa lepim kucistima (LS5600, 570), a ovi ovogodisnji LN svi nešto debeli.blaugrana napisao:Ekipa, pazarim tv![]()
U pitanju su:
Sony KDL32W650
LG 32LN575S
Samsung 32F5500
![]()
Sony W650 je mozda najinteresantniji po dizajnu i po tome sto ima izmesteno napajanje, poput laptopa, i po tome sto mu se postolje moze koristiti kao zidni nosac te, u slucaju kacenja na zid, dodatni nosac nije potrebno kupovati. On je HD ready, iako se svuda navodi 1080p, da se ne zeznes, ako ti je bitno. Veće dijagonale od 32" u seriji W650 su full HD. I Sony je deblji u donjoj zoni, ali su ga sa strane i od gore fino stesali. Bitno je kada se kaci na zid, sto tanji bolje je, a ako stoji na postolju svejedno je. Samsung je najaci sa smart aplikacijama, mozda bitno za nekog... Ja bih uzeo Samsunga.I proslogodisnji ES5500 i ovogodisnji F5500, koji mu je naslednik, su mi najbolji Samsungovi modeli za ulozeni novac. Nemaju 3D, premium dizajn i procesore slike sa milion jezgara, ali sve ostalo imaju. Taman. Uostalom, sa nasim signalom, dzaba performanse.
Sent from my HTC One V

Ovo mi je najbitnije od svega.
Meni je favorit bio Samsunga, ali sam onda video da covek od koga planiram kupovinu ima u ponudi i Sony.
Tu razum staje i krecem da razmisljam srcem

Ovo je ozbiljan nedostatak, koji izbacuje Sony iz trke.
Veca dijagonala je vec daleko ozbiljnija cifra koju nisam planirao da potrosim

Slobo,si ti siguran u to sto pricas za Sony-ja?
Mislim da ne bi oni izbacivali na njihovim oficijelnim sajtovima da je full HD...
Mislim da je prosto cak i nemoguce da nije full HD u toj klasi,jer je to danas manje,vise,pa podrazumevano,a ovo nije jeftin TV.
Mislim,da ima "smart" funkcije,a da nema prikaz slike koji je vec prevazidjen,u 1080p...meni malo cudno.
Full HD(1080/30/50/60p) pusta samo preko HDMI kabla,ali se svaki maltene uredjaj sada povezuje tako...
Mislim da ne bi oni izbacivali na njihovim oficijelnim sajtovima da je full HD...
Mislim da je prosto cak i nemoguce da nije full HD u toj klasi,jer je to danas manje,vise,pa podrazumevano,a ovo nije jeftin TV.
Mislim,da ima "smart" funkcije,a da nema prikaz slike koji je vec prevazidjen,u 1080p...meni malo cudno.
Full HD(1080/30/50/60p) pusta samo preko HDMI kabla,ali se svaki maltene uredjaj sada povezuje tako...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Meni je bio šok, ali ljudi iz Sonija tako kažu, a tako i piše u njihovim katalozima za internu upotrebu (koriste ih promoteri). U sredu ću slikati taj materijal i postaviti. Bezveze, ali je tako, navodno. Dakle samo 32". Veći su 1080. To i LG ima na nekim modelima. 32" i 37" budu HD ready, a 42" i veći od istog modela full. Proveravam pa javljam.
To mi je sada zaista shok.
Ja ne mogu da verujem da cigance sa tim prastarim panelima...
Pa mobilni od 400e imaju full HD,a oni tv od 600 daju sa 720p
Jos mi je fascinantnije da taj tv dolazi sa SMART funkcijama,sto se obicno danas naplacuje jedno 10 puta vise od rezolucije...
Iskreno,nisam ni mislio da se i dalje prave hd ready televizori,a da kostaju preko 300e.
Ja ne mogu da verujem da cigance sa tim prastarim panelima...
Pa mobilni od 400e imaju full HD,a oni tv od 600 daju sa 720p

Jos mi je fascinantnije da taj tv dolazi sa SMART funkcijama,sto se obicno danas naplacuje jedno 10 puta vise od rezolucije...
Iskreno,nisam ni mislio da se i dalje prave hd ready televizori,a da kostaju preko 300e.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
Pisano je vec o tome. Nista nije slucajno jer na 32" razlika u ostrini slike izmedju 1366x768 i 1920x1080, i uz najbolji 1080 materijal, prakticno ne postoji. Da ne govorimo kada se pusti nesto sa kablovske. 32" je mala dijagonala, mala je povrsina, pikseli zgusnuti pa otuda se i ne vidi prednost vece rezolucije. Kako se ide na vece dijagonale, gustina piksela po jedinici povrsine je manja pa je pikselizacija vidljivija. Zato se 84 i 85" rade u UHD rezoluciji jer bi i u HD-u bili zrnasti do bola, da ne govorimo na manjim rezolucijama. Zamisli bilbord kraj puta koji ima savrsenu fotografiju na sebi, lepu i ostru. Uzmes merdevine, popnes se na bilbord i shvatis da je svaki piksel na fotografiji velicine klikera. Da li su mogli napraviti plakat sa vecom rezolucijom - mogli su, ali da li bi tu prednost video iz kola - ne bi. E, sad, kada se sve ovo kaze, pomisli koliko je nebitno da li je na nekom telefonu sa ekranom 4-5" ova ili ona rezolucija. Sve sa 800-1000 tacaka po siroj strani ekrana je prakticno savrseno na ekranu male povrsine.
Sent from my HTC One V
Sent from my HTC One V
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Savrseno objasnjeno, slicno je i sa fotoaparatima, mnogi jure megapixele a u stvari i onaj sa 4mgpix odradice slike i za velicinu standardnih fotografija npr 10x15 ili vece, prakticno nece se videti razlika ni da se slikaju fotografije istih dimenzija sa mnogo vecim br. pixela na aparatu.