Slovenija
Re: Slovenija
U privredi je druga prica, treba nesto i za javni sektor zaraditi jbg 

Kod nas (NL) je druga prica, privreda uvek ima vece plate od drzavnih institucija. O kolicini posla i odgovornosti je vec drugacija prica
Radio sam u oba sektora.

- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Dugo sam se pitao ko uopšte naseda na medijsku propagandu, koja je gora ovde nego u Srbiji, i evo, posle tačno 15 god naleteo sam na jednog, ali vrednog
.
Čovek postavio uopšteno pitanje i umesto da mu malo približiš neke stvari...doktori ovo, oni ono, ovaj platu, gledaj listu...polako Who cares?!
Čoveka je uopšteno zanimao život i prosečna plata, a ne tvoje frustracije nečijim platama.
Prosečna plata je svuda prosečna plata i svuda se računa na isti način. U De je recimo prosečna 3.000 EUR, pa je isto nema većina. Nigde u svetu većina stanovništva nema prosečnu platu, jer se računa na isti nacin. Pravi razliku između medijane i prosečne plate ako već obrazložeš, i zašto je jedna manja od druge.
Kada si već dočekao svojih 5 min, kaži barem nešto konstruktivno iz iskustva. Tu tvoju plasiranu propagandu od strane vlasti su ljudi mogli da pročitaju iz novina, internet danas ima svako.
I nadam se da ćeš ostati dosledan sebi, pa kad ti bude trebala neka pomoć, zaobići te koje stalno pljujes i prozivaš, za toliko bi barem mogao da budeš karakter. Pusti sad te floskule ja plaćam od plate ovo ono...pokaži svoju doslednost i ogorčenost na delu.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk

Čovek postavio uopšteno pitanje i umesto da mu malo približiš neke stvari...doktori ovo, oni ono, ovaj platu, gledaj listu...polako Who cares?!
Čoveka je uopšteno zanimao život i prosečna plata, a ne tvoje frustracije nečijim platama.
Prosečna plata je svuda prosečna plata i svuda se računa na isti način. U De je recimo prosečna 3.000 EUR, pa je isto nema većina. Nigde u svetu većina stanovništva nema prosečnu platu, jer se računa na isti nacin. Pravi razliku između medijane i prosečne plate ako već obrazložeš, i zašto je jedna manja od druge.
Kada si već dočekao svojih 5 min, kaži barem nešto konstruktivno iz iskustva. Tu tvoju plasiranu propagandu od strane vlasti su ljudi mogli da pročitaju iz novina, internet danas ima svako.
I nadam se da ćeš ostati dosledan sebi, pa kad ti bude trebala neka pomoć, zaobići te koje stalno pljujes i prozivaš, za toliko bi barem mogao da budeš karakter. Pusti sad te floskule ja plaćam od plate ovo ono...pokaži svoju doslednost i ogorčenost na delu.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Cesto je zanimljivije popiti kafu ili napraviti pauzu u nekom mestu blizu auto puta nego na benzinskoj stanici.
Novo mesto. Simpatican gradic za sat vremena da se iskulira.

Novo mesto. Simpatican gradic za sat vremena da se iskulira.

123456 napisao: 22 Okt 2024, 06:30 Dugo sam se pitao ko uopšte naseda na medijsku propagandu, koja je gora ovde nego u Srbiji, i evo, posle tačno 15 god naleteo sam na jednog, ali vrednog.

Mozda sam placen od strane medija i drzave zsa propagandu, ko bi ga znao...
Samo si dokazao kako nemas ( nemate) veze sa realnoscu.
Apropo doktora, sve i da zelim da odem, dok dodjem na red ako sam ne platim crko bi. Ali i to je verovatno samo propaganda...

Mislim da je @123456 i više nego realan i sve što je napisao u ovih nekoliko postova stoji.
Čudno da ga netko nije optužio da hejta Sloveniju samo zato što kaže ono što svi misle.
To što je zdravstveni radnik nema nikakve veze, na Tapatalku nije u toj obavezi Hipokratove zakletve.
Na poslu čovjek radi svoj posao, van posla moze reći što misli.
Na sve spomenuto se isto gleda i u HR, ali se javno ne spominje kao ni u SLO.
Kao sto je netko spomenuo, sve se njurga u 4 zida.
Ni HR ni SLO nisu zapadne zemlje koje su kao navikle na "nindže" koje setaju po ulicama i to stvara odbojnost kao i navike koje nose sa sobom.
Da se razumijemo, niti na zapadu nisu s tim oduševljeni , ali se glasno šuti. Bio , vidio, čuo razmišljanje domicilnih ljudi tog zapada. Svi isto misle, ali se šuti.
Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
Čudno da ga netko nije optužio da hejta Sloveniju samo zato što kaže ono što svi misle.
To što je zdravstveni radnik nema nikakve veze, na Tapatalku nije u toj obavezi Hipokratove zakletve.
Na poslu čovjek radi svoj posao, van posla moze reći što misli.
Na sve spomenuto se isto gleda i u HR, ali se javno ne spominje kao ni u SLO.
Kao sto je netko spomenuo, sve se njurga u 4 zida.
Ni HR ni SLO nisu zapadne zemlje koje su kao navikle na "nindže" koje setaju po ulicama i to stvara odbojnost kao i navike koje nose sa sobom.
Da se razumijemo, niti na zapadu nisu s tim oduševljeni , ali se glasno šuti. Bio , vidio, čuo razmišljanje domicilnih ljudi tog zapada. Svi isto misle, ali se šuti.
A prosječna plaća je svugdje statistika, običan papir koji trpi te brojeve.
Kvadrat stana... e sad... pitanje je da li ta novogradnja moze opravdati cijenu kvadrata od 3000 € u odnosu na kvadrat stana u zgradi iz 80-tih (2000 €) koja je sigurno kvalitetno napravljena.
Kakva je kvaliteta te novogradnje? Pitanje za @123456
Kvadrat stana... e sad... pitanje je da li ta novogradnja moze opravdati cijenu kvadrata od 3000 € u odnosu na kvadrat stana u zgradi iz 80-tih (2000 €) koja je sigurno kvalitetno napravljena.
Kakva je kvaliteta te novogradnje? Pitanje za @123456
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Živim u zgradi staroj nešto preko 10tak god, imam i u zgradi iz 70ih i za mene je u oba slučaja zadovoljavajući kvalitet, nemam nekih primedbi. Sve se lepo održava i sve vredi koliko košta.
Ono što je po meni bitno kod novih ili novijih zgrada je neuporedivo bolje mikro okruženje, jer skuplji stanovi su za određenu klasu teže dostižni. A i ljudi ih kupuju za sebe, ne za izdavanje. Tako da je kulturološki dosta uredjenije, što donosi čistije parkove, zelene površine, igrališta...
Ta razlika se baš primećuje u poslednjih 4, 5 godina.
Ono što je po meni bitno kod novih ili novijih zgrada je neuporedivo bolje mikro okruženje, jer skuplji stanovi su za određenu klasu teže dostižni. A i ljudi ih kupuju za sebe, ne za izdavanje. Tako da je kulturološki dosta uredjenije, što donosi čistije parkove, zelene površine, igrališta...
Ta razlika se baš primećuje u poslednjih 4, 5 godina.
Razumijem. Jako dobro objašnjnje kako stoje stvari.
Drugim riječima, ako je netko spreman na stan od 80 m2 dati 80 000 € više, onda se vidi koliko su se stvari promijenile. I ja tako razmisljam, idem korak dalje pa razmišljam o kući u sred šume upravo iz tog razloga okruženja
Drugim riječima, ako je netko spreman na stan od 80 m2 dati 80 000 € više, onda se vidi koliko su se stvari promijenile. I ja tako razmisljam, idem korak dalje pa razmišljam o kući u sred šume upravo iz tog razloga okruženja