VW Golf VII
Re: VW Golf VII
dodatna oprema može da se nabudži preko 13,000 evra, to je novitet.
Ljudi, a šta je ovde povoljno, pa 1.6 tdi sa 15" felnom i trendline opremom koja je ista kao i bilo koji srednji paket košta 21000
Povoljno je sto highline 1.6tdi 105ks kosta 21700, a mogao bi malo da bacis pogled na listu opreme i na to kakvu je ranije vw imao politiku po pitanju dodatne opreme.
I sta je tu jeftino?
To je tek 1000e jeftinije od BMW-a 116d i Merca A180 CDI...kad dodas besplatno odrzavanje, razlika se topi.
Ok, ovo su pocetne cene za ova dva modela ali opet klot mecka i klot vw nisu isto.
To je tek 1000e jeftinije od BMW-a 116d i Merca A180 CDI...kad dodas besplatno odrzavanje, razlika se topi.
Ok, ovo su pocetne cene za ova dva modela ali opet klot mecka i klot vw nisu isto.
Jeftino je za ljude koji su prihvatili politiku VWa i opravdavaju njegovu cenu. Nije mozda tebi koji smatras da su A klasa ili bmw 1 bolji, ali to je druga prica. Sigurno je da je golf kvalitetom blize (ili vec sad isti) premijumu, nego ovim drugima.
A koja je razlika u opremi golfa highline i klot bmwa? Tj. kolika bi cenovna razlika bila da bmw ima istu opremu kao golf? Nek se porede babe i babe.
Bas tako, 1.6tdi highline je jeftiniji od bmwa i a klase klota.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Nedavno je na forum stigao SuperB 2.0TDI sa Ambition opremom za 21.500€
Mrzi me da trazim razlike u opremi, ali samo za ksenone G7 ima doplatu preko 1000€, sto je na Skodi u paketu (BiXenon)
Da, VW je VW, a Skoda Skoda... I znam da je bila sajamska cena za Skodu, kao i to da nisu ista klasa, niti ciljna grupa.
Medjutim, ako uzmemo da redovna cena najjeftinije dizel Astre 1,3 ide od 18xxx€, onda i nije mnogo za novi G7 dizel da kosta nesto ispod 20K, u osnovnoj opremi.
O kvalitetu ne treba raspravljati, tu se uvek razvije rasprava bez ikakvog pozitivnog rezultata. Svako ima svoje vidjenje, kako objektivno tako i subjektivno. Ja ne bih dao te pare za Golfa (pogotovo od kada je jedan G5 stigao u firmu). Neko bi, i to je OK. Sigurno mu necu reci da je budala. Svako ima pravo da raspolaze svojim novcem, sa tim da je neko otvoren za savete i predloge, drugi nisu. Sto ljudi, trista cudi...
Dakle, auto je sigurno dobar, a cena je relativan pojam, u zavisnosti od materijalnog stanja, te stanja svesti.
edit: opseg cena novog C4 je za 2-3000 nizi od G7, bez akcija i promocija. Dizel krece od 16, pa do skoro 23k za najvisi paket (sa 2.0HDI/150KS)
Mrzi me da trazim razlike u opremi, ali samo za ksenone G7 ima doplatu preko 1000€, sto je na Skodi u paketu (BiXenon)
Da, VW je VW, a Skoda Skoda... I znam da je bila sajamska cena za Skodu, kao i to da nisu ista klasa, niti ciljna grupa.
Medjutim, ako uzmemo da redovna cena najjeftinije dizel Astre 1,3 ide od 18xxx€, onda i nije mnogo za novi G7 dizel da kosta nesto ispod 20K, u osnovnoj opremi.
O kvalitetu ne treba raspravljati, tu se uvek razvije rasprava bez ikakvog pozitivnog rezultata. Svako ima svoje vidjenje, kako objektivno tako i subjektivno. Ja ne bih dao te pare za Golfa (pogotovo od kada je jedan G5 stigao u firmu). Neko bi, i to je OK. Sigurno mu necu reci da je budala. Svako ima pravo da raspolaze svojim novcem, sa tim da je neko otvoren za savete i predloge, drugi nisu. Sto ljudi, trista cudi...
Dakle, auto je sigurno dobar, a cena je relativan pojam, u zavisnosti od materijalnog stanja, te stanja svesti.
edit: opseg cena novog C4 je za 2-3000 nizi od G7, bez akcija i promocija. Dizel krece od 16, pa do skoro 23k za najvisi paket (sa 2.0HDI/150KS)
Ja nisam siguran da citroen uopšte može da se kupi i dalje kod nas.
Za superba se slažem i mislim da je to dosta bolja kupovina ali sad je takva situacija u klasi gde bolji hatchevi upadaju u cenovni rang većih automobila.
Za superba se slažem i mislim da je to dosta bolja kupovina ali sad je takva situacija u klasi gde bolji hatchevi upadaju u cenovni rang većih automobila.
Ne znam tacno koja je razlika ali se secam da je Heroj pisao da je A klasa u startu super opremljena...ftj napisao:A koja je razlika u opremi golfa highline i klot bmwa? Tj. kolika bi cenovna razlika bila da bmw ima istu opremu kao golf? Nek se porede babe i babe.
Nemogu da nadjem na SRB cenovniku, cene dodatne opreme za ova dva a glupo je da konfigurisem na DE sajtu jer vidim da su tamo u startu skuplji.
- pedja
- član 001
Vitro jeste pukao, ali sam dao kao primer cene koje su bile kada se C4 pojavio.
Merc A Standardna oprema
Cena za 180CDI je 22750€
Imaju tu neki FORTE paket i tako to.
--
Dizel BMW114 krece od 20K. A3 od 21500€ sa 1,6TDI
Merc A Standardna oprema
Cena za 180CDI je 22750€
Imaju tu neki FORTE paket i tako to.
--
Dizel BMW114 krece od 20K. A3 od 21500€ sa 1,6TDI
Ovo samo pokazuje koliko u stvari Mercedes u ovom slucaju nije skup. Nije skup Golf,koliko je A klasa jeftina s obzirom na svoj brand.
Bmw ne bih rekao da je bas jeftin,jer je klot tuzan,a 116d kosta svega 200e manje od A180 CDI...
Audi je takodje tuzan sa standardnom opremom,ali je barem 1.000 jeftiniji od Bmw-a...
Ni Bmw ni Audi nisu skupi,jednostavno odgovaraju klasi kojoj pripadaju i svojim brendovima,premiumu,dok A klasa u ovom slucaju ima "Golf" cenu...
A klasa ne vidim da ima manje opreme od tog Golfa 1.6 TDI highline...
Inace,Forte 5 nije uracunat u cenu A klase,ali pored toga ima sve ostale pogodnosti sto Mercedes nudi.
Bmw ne bih rekao da je bas jeftin,jer je klot tuzan,a 116d kosta svega 200e manje od A180 CDI...
Audi je takodje tuzan sa standardnom opremom,ali je barem 1.000 jeftiniji od Bmw-a...
Ni Bmw ni Audi nisu skupi,jednostavno odgovaraju klasi kojoj pripadaju i svojim brendovima,premiumu,dok A klasa u ovom slucaju ima "Golf" cenu...
A klasa ne vidim da ima manje opreme od tog Golfa 1.6 TDI highline...
Inace,Forte 5 nije uracunat u cenu A klase,ali pored toga ima sve ostale pogodnosti sto Mercedes nudi.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- pedja
- član 001
Na sajtu nije iskljucen A iz paketa.mercedes-benz napisao:U navedene cene* su uračunati troškovi carinjenja, transporta i nultog servisa vozila, MOBILO, FORTE 5 paketa, Servis 24h
* FORTE 5 nije ukljucen u cenu SLS AMG i smart vozila
To je na sajtu,to retko update-uju,imas na dnu cenovnika da je iskljucen od kada je izasla ova nova,ne znam zasto,mozda je povezano sa Golf cenom...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- pedja
- član 001
OK. Nisam detaljno gledao.
Lazno reklamiranje. Sram ih bilo. Ko je ono poterao advokata na Tehnomaniju, da sada izboksuje popust na A klasu, na osnovu ovoga?
Lazno reklamiranje. Sram ih bilo. Ko je ono poterao advokata na Tehnomaniju, da sada izboksuje popust na A klasu, na osnovu ovoga?