Putevi u Srbiji
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Re: Ne brže od života!
Pretpostavljam da je za državu "prevelik" trošak da se ti stubovi označe, ofarbaju u neku fluorescentnu boju, da se postave oznake desetinama metara ispred... 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Siguran sam da nije neki trošak, ali ne verujem da bi rešio problem. Ako je onaj za volanom sits'o gas do poda, uzalud i da staviš lajtšou kao u diskoteci.Martin napisao:Pretpostavljam da je za državu "prevelik" trošak da se ti stubovi označe, ofarbaju u neku fluorescentnu boju, da se postave oznake desetinama metara ispred...

Širim haos!
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Mene zanima, ko je odgovoran za tu deonicu puta gde su ti betonski stubovi i da li ce on krivicno odgovarati za ovo...
I onaj klovn Mrkonjic bi po meni trebao da odgovara za sve ovo, kao i cela vlada. 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Sta je to sa ljudima i vladom ovih dana?
Da li je moguce da toliko mediji uticu na razmisljanje...
Da je srece, ne bi ni znali ko nam je ministar cega, ko je portparol portparolovog portparola, te kafe kuvarica pomocnika asistenta zamenika ministrovog cate... Nego volimo da petljamo i sve da znamo, novinari pisu svakakve bljuvotine, oni koji znaju to da lepo iskoriste proturaju sta im volja i tako.
Nije da branim nekoga, svi su isti, ali je stvarno fascinantno kako se svi u sve razumeju, te kako su nam i najmanji politicari poznati. Mislim da smo jedina drzava u kojoj prosecan gradjanin moze da nabroji pola poslanika.
Da li je moguce da toliko mediji uticu na razmisljanje...
Da je srece, ne bi ni znali ko nam je ministar cega, ko je portparol portparolovog portparola, te kafe kuvarica pomocnika asistenta zamenika ministrovog cate... Nego volimo da petljamo i sve da znamo, novinari pisu svakakve bljuvotine, oni koji znaju to da lepo iskoriste proturaju sta im volja i tako.
Nije da branim nekoga, svi su isti, ali je stvarno fascinantno kako se svi u sve razumeju, te kako su nam i najmanji politicari poznati. Mislim da smo jedina drzava u kojoj prosecan gradjanin moze da nabroji pola poslanika.
Da, u pravu si...
Ali niko ne zna koje su im nadleznosti i odgovornosti, a ove saobracajke su samo primer toga
Ali niko ne zna koje su im nadleznosti i odgovornosti, a ove saobracajke su samo primer toga
Re: Одг: Ne brže od života!
Peđa ne vidim poentu ovog tvog komentara.
Ovo kod isključenja za novi sad je čist javašluk. Put jednoatavno nije smeo da se pusti u upotrebu ako na njemu postije betonske barikade.
Jedna osoba je teško povređena, druga poginula.
I za to bi voleo da mrkonjića, kao glavnog za taj koridor, neko obesi na sred terazija.
Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
Ovo kod isključenja za novi sad je čist javašluk. Put jednoatavno nije smeo da se pusti u upotrebu ako na njemu postije betonske barikade.
Jedna osoba je teško povređena, druga poginula.
I za to bi voleo da mrkonjića, kao glavnog za taj koridor, neko obesi na sred terazija.
Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Citav taj deo puta i iskljucenje za NS su smejurija, vec duze vreme. Koliko je ljudi samo masilo oskljucenje i slicno, plus je onaj deo puta, posle petlje, uzas.
Moj post se nije odnosio bas na ovaj slucaj, nego je bio uopsten, a nemam sad vremena da nasiroko objasnjavam.
TT
Moj post se nije odnosio bas na ovaj slucaj, nego je bio uopsten, a nemam sad vremena da nasiroko objasnjavam.
TT
- H4wkeye
Bas se pitam sta bi bilo da je recimo auto od nekog iz vlade, sluzbeni, udario u te stubove dok su vozili tu u pratnji. Verovatno bi ih odma srusili.
Posto sam pricao vec o toj deonici, ostao sam duzan slike onima koji nisu prolazili tuda.
Naravno, bandere postoje, i to na sve strane, ali ni jedna ne radi. Samo njihovo paljenje bi resilo skoro sve probleme...
Ovako to sve izgleda kada je suvo, dobra vidljivost, znas na sta nailazis itd... Nocu cak ni meni koji sam u 5 dana prosao 30x tuda nije prijatno kad veje sneg nocu...

Naravno, bandere postoje, i to na sve strane, ali ni jedna ne radi. Samo njihovo paljenje bi resilo skoro sve probleme...
Ovako to sve izgleda kada je suvo, dobra vidljivost, znas na sta nailazis itd... Nocu cak ni meni koji sam u 5 dana prosao 30x tuda nije prijatno kad veje sneg nocu...

- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Da li neko zna, da li su to ti stubovi koje je Next postavio oni u koje se ljudi zakucavaju već dva dana???
Mislio sam da na ovom mestu ne postoje nikakvi znakovi, table....čak postoji i oznaka za nailazak "putarine".
Čak ima i oznaka 60 km/h i prestanak auto-puta....mislim da ti znakovi utiču da vozači podsvesno smanje brzinu sa recimo 140 km/h na 100 ili manje pa da odreaguješ....
Mislio sam da na ovom mestu ne postoje nikakvi znakovi, table....čak postoji i oznaka za nailazak "putarine".

Čak ima i oznaka 60 km/h i prestanak auto-puta....mislim da ti znakovi utiču da vozači podsvesno smanje brzinu sa recimo 140 km/h na 100 ili manje pa da odreaguješ....

- H4wkeye
Da to su ti stubovi. Treba ipak biti osvetljeno. Nezgodno je nocu, cak i kada usporis i znas da su tu stubovi. Pretpostavljam da ona devojka sto tu udarila pre neki dan nije isla bas polako.Martin napisao:Da li neko zna, da li su to ti stubovi koje je Next postavio oni u koje se ljudi zakucavaju već dva dana???
Pa ovo je super kakvi su stubovi (betonski, bez ovih crvenih "strafta") kod Novog Sada, kada se iz Kacja ukljucuje na auto-put. (barem su bili takvi pre oko 2 meseca kada sam isao kroz Kacj, pa se ukljucivao na auto-put za Suboticu)
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Poenta je da ovo ne sme ovako da stoji. Imas znakove i ne vidis nista. Usporis i na 80, put se siri, i dalje ne vidis nista, a kada pratis svoju traku direkt ides na stub. Bukvalno je na pola trake, a ti moras onda da biras levo/desno da bi prosao kroz.
Bandere postoje, samo treba ukljuciti bar deo da bi se sve lepo videlo ili na propisan nacin da se obelezi stubicima/bankinama, svetlima itd...
Kada je kisa/sneg, jako je neprijatno.
Bandere postoje, samo treba ukljuciti bar deo da bi se sve lepo videlo ili na propisan nacin da se obelezi stubicima/bankinama, svetlima itd...
Kada je kisa/sneg, jako je neprijatno.
Apsolutno! Ono sto sam hteo reci je da ima i gorih primera, ali se nista ne preduzima dok prvo neko ne plati zivotom.NexT napisao:Poenta je da ovo ne sme ovako da stoji.
Na primer, na nekim neregulisanim (a kriticnim) raskrsnicama mora da prodje niz godina i nekoliko ljudi da pogine ili ostane trajni invalid, pre nego sto se neko smiluje da stavi drkavi semafor ili kruzni tok.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Već sam pisao o tome, ta isključenja kod NS je projektovao neki teški idiot. 

Širim haos!