Pušenje ili zdravlje

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
dejanvp
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2014, 17:25
Garaža: Mercedes C200 Kompressor Sportcoupe, Fiat Brava 1,6 16v

Re: Pušenje ili zdravlje

Post od dejanvp »

Dobro kazes :mrgreen: jedan stariji kolega zimus na debelom minusu izlazi napolje i pusi a trese ga groznica, boli ga glava, slini i kaslje iz petnih zila. Posle kada je otisao na bolovanje upala pluca. Pa mislim se je*o te duvan da te je*e ulazi unutra. :mrgreen:
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Captain Slow napisao: @Gobline, malo mi je licemerno od tebe koji ugrožavaš svima bezbednost u saobraćaju
i hvališ se time koja vremena postižeš do BD i opravdavaš sebe na sve moguće načine,
da se ti toliko buniš protiv nečega, ako me razumeš?
Po ovoj logici, ja nisam kompetentan sagovornik ni za jednu jedinu temu ako zastupam neku "pozitivnu" stranu, zato sto u nekoj totalno drugoj sferi zivota imam drugacija opredeljenja od opsteprihvacenih, i to onda automatski mora da se okarakterise kao licemerstvo.

Ja nikada nigde nisam opravdavao voznju kakvu praktikujem, samo sam iznosio neka objasnjenja. Ali nikada nisam tvrdio da je to OK, da tako treba...
Ali i dalje ne vidim potrebu da se u ovoj temi i ovoj diskusiji pominje moja voznja.

Npr. koliko ima ljudi koji imaju neke postupke i stavove koji nisu opsteprihvaceni i ne uklapaju se u neke normalne drustvene tokove (brza voznja, neki tezi poroci....) a sa druge strane nisu isti u svim sferama zivota, pa tako mogu biti npr. vrlo odgovorni u poslu, dobri roditelji... a jedni postupci nikako ne mogu ponistavati druge. Ako me razumes?
Captain Slow napisao:
Grujic napisao:Za to ja ne razumem tebe kao ni ostale koji to spominju, ako se krene tom linijom za svakog ćeš da nađeš nešto čime bi mogao da ga "ućutkaš" za nešto drugo.
Netačno, u konkretnom slučaju za Goblina.
Lik ne puši a piše romane u temi o pušenju,
hvali se kako je badass a smeta mu duvanski dim, mislim ono ......
Ako ti smeta nemoj da ulaziš u temu i kafanu i miran si.
Ne pusim, ali pusaci itekako uticu na mene i moju porodicu, tako da automatski imam pravo da diskutujem.
Isto kao kad bi rekli da niko od nas nema prava da diskutuje o narkomaniji zato sto nismo narkomani, nidje veze logika.

A kako se ja to "hvalim da sam badass"? Ovo veze sa vezom nema. Oni koji me poznaju sa foruma znaju samo da sam mozda previse iskren, otvoren i da me kritke ne doticu vec da zivim po svom.
I opet ne vidim kakve to veze sa pusenjem ima?

Ja sam jednostavno tip kojem smeta duvanski dim i borim se protiv toga. Ako se vec trudim da zivim koliko toliko zdravo (vodim racuna o ishrani, treniram, nemam taj tip poroka...), naravno da mi smeta da me neko sa svojim porokom truje. Pritom mislim da nisam jedini, naprotiv.
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Captain Slow napisao: Što se pušenja dece tiče, ja nemam lažnu nadu oko toga,
mi smo pljugali, oni će pušiti zna se već šta, jbg, napredak.
Uf, sa ovim se nikako ne slazem. Naravno da ne mogu nista da tvrdim ali trudicu se i nadam se da cu uspeti da moja deca nikada ne budu pusaci a kamoli da eksperimentisu sa necim tezim.
Pa ako sam ja koji sam bio blago receno "nestasan" mogao da prodjem celo odrastanje i pubertet bez ijedne cigarete ili bilo cega tezeg, zasto ne bi gajio nadu i trudio se da i moja deca imaju slican put.

EDIT by mod: Slanje više uzastopnih poruka nije dozvoljeno. Postoji dugme Slika ako je nešto izostavljeno u prvobitnoj poruci (izmena je moguća 30 minuta od prvobitnog slanja poruke). Slanjem više odgovora zaredom tema se razvodnjava i smanjuje se preglednost. Za ostala pravila ponašanja pogledati PRAVILNIK Garaža foruma!
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

dejanvp napisao:Dobro kazes :mrgreen: jedan stariji kolega zimus na debelom minusu izlazi napolje i pusi a trese ga groznica, boli ga glava, slini i kaslje iz petnih zila. Posle kada je otisao na bolovanje upala pluca. Pa mislim se je*o te duvan da te je*e ulazi unutra. :mrgreen:
Drugar dugogodisnji pusac dobio upalu pluca, nikako da zaleci a i pored kasljanja nije se odvajao od cigare. Poceo sekret da mu se skuplja u plucima a nije mogao nikako da se neutralise. Doktori ga drenirali ali nije islo. Na kraju su ga otvorili kao konzervu. Pa sad pusaci izvolte. Fotka par dana posle izlaska iz bolnice, poslao mi na Viber.
Slika
Slika
Korisnikov avatar
dejanvp
Reactions:
Pridružio se: 07 Apr 2014, 17:25
Garaža: Mercedes C200 Kompressor Sportcoupe, Fiat Brava 1,6 16v

Post od dejanvp »

Kad smo se vec dotakli bolesti i pusenja... Moj otac je nekada pusio 3 paklice Partnera. Kada se razboleo i dobio valjda vodu na plucima doktor mu je rekao da mora da baci cigare. Tada je odjednom batalio i vise nije zapalio i evo vec 27 godina ne pusi. Sto neko rece ipak moze bez kojekakvih izmisljenih nacina da se ostavi pusenje. Budi karakter, baci i gotovo.
Kolega koga sam spomenuo mota duvan i pusi a tih par dana dok sam ga gledao kako je zabio cigaru u usta i pusi na mrazu a ne moze da dise od prehlade i kaslja bilo mi je doslo da ga prebijem i svasta mu kazem iako moze otac da mi bude i bez obzira sto smo na radnom mestu. :bokser:
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Slucajno vidim hoce "vejpovanje" da zabrane u kanadi.

http://www.cbc.ca/beta/news/canada/toro ... -1.3484929

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Traje ta borba već neko vreme, u Kanadi će verovatno i da izguraju zabranu ali se Amerika, Engleska, Francuska itd... ne daju. Tamo je procenat vapera baš velik.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Ne odgovara ovo nikome,a ponajmanje državi (čitaj budžetu,državnim firmama...).Mišljenja sam da će ići na "razvodnjavanje" ovog/poskupljenja

Tesla 6.1
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Podrzavam al 1. april jbg.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Malo su poranili :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Nije ovo vest od prvog aprila, samo Novosadjani imaju kilave novine, a ni ova cena ne moze biti prouzrokovana samo akcizama.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Link sam stavio 29. marta - ne znam sta ste se uhvatili za 1. april :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ja nisam ni gledao.

Hvala Bogu da od prvog aprila više neću morati da ispaštam zbog nekarakternih ljudi. Mada, ako odem odavde, još ranije ću imati tu privilegiju.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

E, da je to nas najveci problem...
Odgovori