Ovo nije tačno. Ne može UV da se reflektuje kao IC. Jedan deo UV-a koji prođe (a prođe jako malo) može da se apsorbuje u materijalu u obliku toplote. Ta toplota se nalazi ka crvenom delu spektra i ona se emituje dalje, dakle ne reflektuje se UV zrak kao IC zrak.nidza napisao:Greje te i u UV, jer se reflektuje sa materijala kao IC.Uroš S. napisao:Samo staklo iz Paraćina zaustavlja 97-8% UV zračenja. Greje te IC ja mislim, to je problem.
IC onda ostaje zarobljen u staklu i kao u rerni si.
Tapatalk
Zatamnjena stakla
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Re: Zatamnjena stakla
Xepoj87 napisao:Cenis da su kao mravi, jedna keva i to?Rakhil napisao:Ako im je to prioritet, jebo im ja mater...

E bas da vidim da me zaustave sa mojih 50% napred.
I to interventna kojoj je i soferka na 100%
I to interventna kojoj je i soferka na 100%

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Oni smeju 

VETROBRAN i spoljna prozorska okna kabine i karoserije – NE SPADAJU U UREĐAJE ZA UPRAVLJANJE ILI ZAUSTAVLJANJE (kao što je rečeno – to su uređaji koji omogućuju normalnu vidljivost), te shodno tome – prekršaj u nivou zatamnjenja (odnosno ukupne vrednosti prigušenja svetla) – NE PREDSTAVLJA pravni osnov za isključenje vozila iz saobraćaja, shodno članu 289. Zakona (ni za oduzimanje registarskih tablica - shodno članu 292. Zakona)
Sve sto mogu da urade je da te posalju na vanredni tehnicki zbog osnivane sumnje, kao i ranije.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Jel probao neko sam da zatamni folijama stakla na svom autu? I da li mu je uspelo?
- Grujic
- Moderator
Igrao se ja, mala bocna ispala ok, zadnje je jebeno bez puno greski, za prednje sam vec istrosio foliju 

- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Jednostavno - nemojTDI napisao:Jel probao neko sam da zatamni folijama stakla na svom autu? I da li mu je uspelo?

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ja sam lepio na Puntu, skroz korektno ispalo. Lepiću opet sam i na 75 
Sent from my LG-P880 using Tapatalk

Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Neće biti, ni meni se ne sviđa njihovo skidanje tablica ali ti ovo tumačiš kako se NAMA sviđaMr.Rotor napisao:VETROBRAN i spoljna prozorska okna kabine i karoserije – NE SPADAJU U UREĐAJE ZA UPRAVLJANJE ILI ZAUSTAVLJANJE (kao što je rečeno – to su uređaji koji omogućuju normalnu vidljivost), te shodno tome – prekršaj u nivou zatamnjenja (odnosno ukupne vrednosti prigušenja svetla) – NE PREDSTAVLJA pravni osnov za isključenje vozila iz saobraćaja, shodno članu 289. Zakona (ni za oduzimanje registarskih tablica - shodno članu 292. Zakona)

Pogledaj opet član 289. stav 15. "prepravljano"...pa opet isčitaj 292, znači ako mu prdne da skidaš ima da skidaš, bar tako se ponašaju U PRAKSI. Već viđeno, već su to radili...bilo je i ranije takvih akcija. Dve črvene jedino...
- Grujic
- Moderator
Ja sam pre citao detaljno, kad dodjem kuci cu opet, ne mogu da iskljuce za sve, postoji vise nivoa neispravnosti i stakla ne spadaju u taj za iskljucivanje...
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Ja imam te sun control i zadovoljan sam.Ivan75 napisao:I 3M i Llumar su dobre američke folije, kao i Sun Control, sličnog kvaliteta i namene, nema onoga "e ovo je naj folija"...
==========
TT
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Daj bože da si u pravu, samo sa drugog foruma znam x slučajeva koji su tako prošli...Grujic napisao:Ja sam pre citao detaljno, kad dodjem kuci cu opet, ne mogu da iskljuce za sve, postoji vise nivoa neispravnosti i stakla ne spadaju u taj za iskljucivanje...
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Dajte da to proucimo i da nam protumace pravnici pa da znamo kako se ponasati ako padne kontrola. Nije neispravnost koja ugrozava kretanje i kocenje, ali jeste prepravka - vredi li da trazimo kao portal tumacenje od PR sluzbe MUP-a?