Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Re: Da li je veličina bitna? (Poređenja po klasama)

Post od dragvorl »

Pazite samo da ne odlutate puno od automobila, da ne bude da nismo upozorili. ;)
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne,ne radis ti to.
Jedno je reci: "Samo ce seljak ovo i ono,trt,mrt" ; a potupno je drugo reci: "Samo u Srbiji se oovo ili ono,samo srbi rade ovo i ono" ; i slicne fore...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Pa nisam ja kriv kad nigde vise u Evropi nisam video golobradog klinju za volanom A8 ili S klase...
Korisnikov avatar
Risto
Reactions:
Pridružio se: 24 Dec 2012, 23:51
Garaža: BMW 316d Sport Line, OEBB Desiro

Post od Risto »

Ja ne znam o cemu Floyd prica, kao na zapadu mladi ne voze automobile premium brendova i to u visim klasama? Kao da na zapadu mladi voze auta A, B i C segmenta, po neki kupe i kabriolet a samo mladi stranci (Balkan+Afrika+Turci) voze SUV i limuzine...

Mozda i nisam upravu, mozda grijesim jer se ne krecem dovoljno u krugu bogatih mladih ljudi, ali ja mislim da je jako mali broj mladih koji su zapravo vlasnici tih vozila. Vecinom je prica u fazonu da je to tatin auto koji taj mladic vozi kad starom ne treba taj auto... Odatle i dolazimo do toga da je san mladih ljudi auto E segmenta ili neki SUV, npr. to je san mog buraza, a do tog auta se moze doci tako sto ce se nagovoriti stari da ga uzme pa cu ga ja vozati kad njemu ne treba... Medju razlozima zasto se mi mladi u Srbiji lozimo na auta iz visih segmenata i SUV-ove dolazi i zbog toga sto je to ovdje u trendu ali dio lezi i u tome sto cu ja do toga doci tako sto ce ga stari kupiti a ja cu ga voziti sto vise mogu... Ne kazem da je ova prica uvijek takva, ima i drugacijih primjera, ali obicno jeste...

Edit:
Ja bi rado imao ili CLK w209 ili CLS w218, zavisi koliki mi je budzet :mrgreen:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Floyd napisao: U normalnoj zemlji, mlad fakultetski obrazovan covek bez iskustva od prvog posla kupuje Golfa jer mu plata nije dovoljno velika da vozi polovnog Rolsa ili Jaguara itd.
U Srbiji ne kupuje nista jer nema posao, a i ako ga ima, onda nema za bilo sta bolje osim za maximum nekog polovnjaka od oko 2000 eur.
Oni koji sa 18-19-20 god imaju za Rolsa ili Jaguara nisu stekli novac fakultetom. Uglavnom uz takve ide neobrazovanost (najveci neprijatelj siromasnih zemalja), a kad neobrazovan covek dodje do para onda nastaje seljana, bio on Srbin, Svajcarac, Nemac, belac, crnac, arapin, rom... Ovo i jeste tema za "zasto je Srbija tu gde jeste", jer previse neobrazovanih dolazi do para i upravljacke moci.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Mislim da je ovde nekima bitnije 'tudje dvoriste' nego svoje. Ja kad na ulici vidim A8, ja gledam i komentarisem automobil jer mi je to sfera interesovanja i nesto sto me zanima, a ne primecujem i ne komentarisem golobradog klinju ili ko god ga vozi.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

Floyd napisao:Pa nisam ja kriv kad nigde vise u Evropi nisam video golobradog klinju za volanom A8 ili S klase...
ti izgleda uvopste ne vidjas srbe po CH... pod uslovom da ti verujem da to svajcarci od 20god nikad ne bi vozili.
Poslednja izmena od ADrei u 15 Mar 2013, 20:54, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ako moze detetu da se pruzi obrazovanje koje zeli i sa kojim ima neku perspektivu, zdrav, udoban i zivot bez briga dok moze sam/a da krene vec je po meni dosta ucinjeno, a za ostalo moze da se potrudi. Sad to sto Paris Hilton i Cristiano Ronaldo i dileri droge voze besna kola je ipak neki drugi nivo, mada licno nemam nista protiv da neko svoje posteno stecene pare rasipa kako hoce...ali ako se steknu tesko onda se teze i rasipa.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ne moze neko da prica nekome kako ce da trosi svoj novac i da prica nekome kako treba da zivi svoj zivot.
Pored toga,ja ne znam ni jednog roditelja koji je deci kupovao samo ono sto mu je potrebno da odraste i postane svoj covek...
Neko ce detetu kupovati mobilne,neko kompjutere,neko automobile,sve zavisi od mogucnosti,a i razmisljanja te osobe...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Scuderia napisao:Mislim da je ovde nekima bitnije 'tudje dvoriste' nego svoje.
Scuderia, sad bih te lepo zamolio da ne provociras i ne podjebavas ;)
Kad budes zavrsio skolu, poceo da radis i apsolutno sve placas od svog rada, shvatices neke stvari.
I ja sam kao klinja bio u fazonu "kad budem imao..." ali onda kad dodjes u situaciju da imas, shvatis da se ne jede sve sto leti.

@ADrei

Vidjam Srbe u CH ali malo je onih (od onih koje sam upoznao) sa kojima mogu da razmenim neku rec osim "Zdravo".
Ti koji zive kod mame i tate, rade za minimalac a voze polovne A8-ice (ima ih) i opijaju se uz zvezde granda, nisu tip ljudi sa kojima bih se druzio ;)
Poslednja izmena od Floyd u 15 Mar 2013, 21:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

Xepoj87 napisao:Ne moze neko da prica nekome kako ce da trosi svoj novac i da prica nekome kako treba da zivi svoj zivot.
Pored toga,ja ne znam ni jednog roditelja koji je deci kupovao samo ono sto mu je potrebno da odraste i postane svoj covek...
Neko ce detetu kupovati mobilne,neko kompjutere,neko automobile,sve zavisi od mogucnosti,a i razmisljanja te osobe...
x2

@Floyd,nemoj da se uvredis,molim te,ali jako generalizujes ljude,veruj mi znam ljude da kazem mojih godina,koji voze i GranTursma,a sasvim su ok ljudi i studenti u isto vreme,a znam pak i one koji to nemaju i nisu bas najbolji,cak sta vise,dosta su zlobni i sl.Jednostavno,neko voli nesto,neko ce kupiti nov auto za 30k evra, neko polovan za istu svotu novca,sve je to stvar izbora,ukusa i nacina vodjenja svog zivota ;)
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Floyde, ti si brat moga kuma :)
Mislim, obojica živite u Švajcarskoj, ne opijate se, ne slušate narodnjake, ne vozite polovne A8-ice... nema greške. :kezo:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Floyd napisao:
Scuderia napisao:Mislim da je ovde nekima bitnije 'tudje dvoriste' nego svoje.
Scuderia, sad bih te lepo zamolio da ne provociras i ne podjebavas ;)
Kad budes zavrsio skolu, poceo da radis i apsolutno sve placas od svog rada, shvatices neke stvari.
I ja sam kao klinja bio u fazonu "kad budem imao..." ali onda kad dodjes u situaciju da imas, shvatis da se ne jede sve sto leti.
Ne podje*avam ja nikog. Ne poznajes me niti znas da li ja radim ili ne tako da ostatak (ocekivano povrsnog) posta bolje ni da ne komentarisem.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Nazalost jeste istina to da je u Srbiji posebna vrsta ljudi... I generalno u nesrecni zemljama. Da se razumemo, ne kazem nista za nekog pojedinca, ali svakako se kod nas mnogo vise gleda na neke nebitne stvari i razmislja o tudjim zivotima nego u slobodno mogu reci normalnim zemljama. I verujte mi da vecina ljudi koji imaju kontakta s drugim zemljama u vecoj kolicini (kao Floyd ili ja) stvarno tako misle.

Ja se osecam najlepse kada sam kuci i volim i svoj grad i drzavu, ali da su ljudi GENERALNO losiji nego u nekim drugim mestima, to jesu... E sad, druga je stvar to zbog cega je tako kako je, ovo sto je tex pomenuo je svakako jedan od razloga, kako da covek veruje da ce se usavrsavanje isplatiti kad u praksi nije tako... Ekstremne primere ne racunam a medju njih ubrajam i sebe jer sam jedan od retkih koji moze da ima dosta u sportu a da se ne bavi fudbalom i eventualno kosarkom. Recimo u kajaku je nas desetak u Srbiji koji dobro zaradjujemo, a takmicara ima na hiljade... To je to, moguce je ali tesko izvodljivo, zasto da treniram 5 sati dnevno ako nemam nista od toga... Isto razmisljanje i za fakultet... I to dalje svakako utice na to kako ljudi gledaju na uspeh ljudi oko sebe...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

@Scuderia

Pa koliko znam student si a redovni student nema sile da zaradi ne znam ni ja kakve pare pored obaveza na faksu ni u CH a kamoli u SRB.
Bio sam i ja student u SRB i uporedo raduckao studenstske poslove ali od toga se ne placa kirija / kredit za stan, racuni za struju telefon, ne kupuje se A8, ne placa se registracija, garderoba, letovanja, zimovanja itd.

Ako sam te i po tom pitanju pogresno procenio onda izvini i svaka cast ako to uspevas pored studija.
Smatram da covek koji je u situaciji da sve sam placa i onaj kog boli paja za finansije (bio sam i ja kao klinja u toj situaciji) ne mogu da razmisljaju isto.

A ono za "tudje dvoriste" me nervira jer je to nesto sto najvise mrzim...moja zapazanja su od ranije kad sam ziveo tamo...sad kad dodjem 10ak dana na odmor, imam pametnija posla nego da posmatram tudje automobile ;)

@Wolfy

Ne ljutim se i to je tvoje misljenje.
Nisam rekao da su ljudi koji imaju para zli...naprotiv dva najbolja ortaka sa faxa su od prve godine vozili solidne automobile za ono vreme ali su automobili bili od roditelja.
Poenta mog pisanja je bila nesto drugo...

Taj npr. A8 nije momacki auto bez obzira sto ga neki tako dozivljavaju...nije ni projektovan da bude momacki auto.

@perfiko

Pametan covek :D
Odgovori