Nov auto oko 10.000€
Re: Nov auto oko 10.000€
Gde da svi vozimo Astre g, pa da idemo na proslavu kao Cvorovici...
Sent from mine Commodore 64
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Sumnjam da će dati za auto star 9god. 4500e + za veliki servis a nova fabia 8500eOgi napisao:Ja mislim brate da ti hoces nesto sto ne mozes da kupis za te pare.
Mislim da bi trebalo da kupis DW-ovu Astru, i sam hvalis taj auto na sva zvona, dobio bi dobar i proveren auto a 4k evra stavis u dzep i cuvas (orocis) za neki sledeci auto.

Realno, ja sam 207 1.4hdi još dizel a ne benzin, 2007god. tj. auto star 5god. platio 4650e a auto star 9god. 4500e

Jeste dw-ova astra lepo očuvana, iskreno napisao šta je radio, meni je zanimljiva jer gledam još jedan auto ali za te pare uzeću mlađi i atraktivniji auto koji je i manji potrošač, to je neka moja računica, znam xxx ljudi koji su kupili kola iz uvoza i nemaju problema, a opet imate ljudi koji kupe nova kola i imaju problema

Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
jbg sad, ne mozes bas tako da poredis...
ima tu uvek pros and cons, al fabia je osnovna oprema, 40% je slabija, niza je klasa... Nije taj 1.2 nista tehnicki napredniji od 1.6 u Astri.
Odlicno resenje za prelazni auto, da ga vozi godinu dana i proda za koju stotku manje... Fabiu ako kupi i sutra da je proda izgubice mnogo vise... A 4000 evra u dzepu u danasnje vreme... Ja se ne bih zalio.
Sto se tice cene, i taj 207 je manja klasa od Astre. I Astra je tek registrovana, ima dva seta tockova. Eto ti odmah preko 500 evra ulaganja koje ce neko imati...
ima tu uvek pros and cons, al fabia je osnovna oprema, 40% je slabija, niza je klasa... Nije taj 1.2 nista tehnicki napredniji od 1.6 u Astri.
Odlicno resenje za prelazni auto, da ga vozi godinu dana i proda za koju stotku manje... Fabiu ako kupi i sutra da je proda izgubice mnogo vise... A 4000 evra u dzepu u danasnje vreme... Ja se ne bih zalio.
Sto se tice cene, i taj 207 je manja klasa od Astre. I Astra je tek registrovana, ima dva seta tockova. Eto ti odmah preko 500 evra ulaganja koje ce neko imati...
Ma jok prodao sam Punta sa 50.000km, jel sam mislio da je dosta, ja kad dodje vreme da menjam gume, prodam auto 
@NexT, poredim tako što poredim sa novim autom koji on traži iz naslova (ako kupi nov neće sutra prodavati već za par godina), poredim cenu novog i auta starog 9god, onda za svoj groš kao neko ko gleda još jedan auto poredim cenu auta starog 9god. i 5god.
Polovna astra g ili neki sličan (i moj 207) ne može da bude bolji od nove fabije nikako, nov auto je nov auto i tu nema razgovora, on se kupuje da služi par. god i da znaš da nećeš imati problema sa majstorima, opravkama, šusterima itd.
Sad ti meni reci, koliko može da izgubi na fabiji ako auto star 9god. se ceni 4500? Pa on će biti u plusu, možda cene skoče, izađemo iz krize i dignu cene auta
Što se mene tiče već sam napisao da je sad nepovoljan trenutak za kupovinu novih kola, ovo sve ide dole, ne vidim da će stati i biti neki oporavak u skorije vreme.
Nova fabija 1.2 za 8.500e je po meni best bay za te pare, punto joj ne može prići

Sad ti meni reci, koliko može da izgubi na fabiji ako auto star 9god. se ceni 4500? Pa on će biti u plusu, možda cene skoče, izađemo iz krize i dignu cene auta

Što se mene tiče već sam napisao da je sad nepovoljan trenutak za kupovinu novih kola, ovo sve ide dole, ne vidim da će stati i biti neki oporavak u skorije vreme.
Nova fabija 1.2 za 8.500e je po meni best bay za te pare, punto joj ne može prići

Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Pa vidim koliko je odusevljen kupovinom nove Fabie, ne moze 3 meseca da se odluci 
Htedoh reci, kupis nesto na cemu neces izgubiti na vrednosti, vozis ga dok ne skupis kes za ono sto bas zelis i onda kupis to...
Kupovati auto samo da bi se kupio i da bi rekao da je nov, dati 8500 evra za to (sto nije mala cifra) i ne biti 100% zadovoljan i srecan svaki put kad treba da krenes negde je po meni potpuno pogresna logika, sem ako je uslovljeno kreditom, imas malo dete ili tako nesto...

Htedoh reci, kupis nesto na cemu neces izgubiti na vrednosti, vozis ga dok ne skupis kes za ono sto bas zelis i onda kupis to...
Kupovati auto samo da bi se kupio i da bi rekao da je nov, dati 8500 evra za to (sto nije mala cifra) i ne biti 100% zadovoljan i srecan svaki put kad treba da krenes negde je po meni potpuno pogresna logika, sem ako je uslovljeno kreditom, imas malo dete ili tako nesto...
Cena te fabie je upravo pala za 400, evra, malo strpljenja i osecaja... i eto lepog cara...
Sent from Commodore 128
Sent from Commodore 128
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
noob napisao:@NexT, poredim tako što poredim sa novim autom koji on traži iz naslova (ako kupi nov neće sutra prodavati već za par godina), poredim cenu novog i auta starog 9god, onda za svoj groš kao neko ko gleda još jedan auto poredim cenu auta starog 9god. i 5god.Polovna astra g ili neki sličan (i moj 207) ne može da bude bolji od nove fabije nikako, nov auto je nov auto i tu nema razgovora, on se kupuje da služi par. god i da znaš da nećeš imati problema sa majstorima, opravkama, šusterima itd.
Sad ti meni reci, koliko može da izgubi na fabiji ako auto star 9god. se ceni 4500? Pa on će biti u plusu, možda cene skoče, izađemo iz krize i dignu cene auta![]()
Vidi noob, razlika izmedju nove fabie sada i nove Astre tada je ogromna..
Moj auto je kostao 17.000e nov, fabia 8500e... Koliko ce izgubiti na vrednosti za 9 god. sigurno mnogo manje nego moj

Ako ti je draze da kupis polovan, manji auto sa slabasnijim motorom, manjim komforom, manjom opremom i siguran sam losijim kvalitetom, nepoznatom istorijom i mozda bivsu mazgu (tj van), samo napred, niko te ne sprecava u tome...
Da li cu izvuci tih 4.500e, videcemo...
Mogu da ga dam i za 4.300e, ali naravno bez zimskog seta...
Brzine idu u H-a !!!

Kad je moja sestra pre dve godine kupovala auto, Fabia je bila favorit (poptunim spletom okolnosti je ipak kupljena Astra), 1.2htp onaj jači, dosta smo se raspitivali.
Generalno, na jako puno mesta smo čuli fine komentare i da nam se nije slučajno otvorila mogućnost za Astru H, sigruno bi bila Fabia.
Ono što jeste mač nad glavom to je taj nepopravljivi motor, jer zna se da sve može da crkne kad ne treba i ako te to plaši - odustani od Fabie jer da daš velike pare i misliš oće li crći - to ti ne treba. Ako o tome ne misliš - Fabia je perfektan izbor i nije uopšte malo tih 70ks, još postoji mogućnost plina. Ja tsi ne bih ni razmatrao dok ne dobijemo mogućnost kupovine dobrog goriva.
Generalno, na jako puno mesta smo čuli fine komentare i da nam se nije slučajno otvorila mogućnost za Astru H, sigruno bi bila Fabia.
Ono što jeste mač nad glavom to je taj nepopravljivi motor, jer zna se da sve može da crkne kad ne treba i ako te to plaši - odustani od Fabie jer da daš velike pare i misliš oće li crći - to ti ne treba. Ako o tome ne misliš - Fabia je perfektan izbor i nije uopšte malo tih 70ks, još postoji mogućnost plina. Ja tsi ne bih ni razmatrao dok ne dobijemo mogućnost kupovine dobrog goriva.
Covek je rekao da menja auto kad mu se prvi set guma istrosi. O kakvim ne mogucnostima popravke motora pricamo?
Ok, verovatno je bio malo sarkastican, ali iz njegovog ugla deluje mi ne bitno da li taj HTP motor moze da prednje 250k ili 500k
Daywalkerova astra je sigurno bolji izbor ali ima ljudi koji zele samo nov auto i spremni su to da plate manjom opremom i vecim gubitkom cene u narednih par godina.
bax
Dodaj jos 2.5k evra i kupi SX4
Ok, verovatno je bio malo sarkastican, ali iz njegovog ugla deluje mi ne bitno da li taj HTP motor moze da prednje 250k ili 500k
Daywalkerova astra je sigurno bolji izbor ali ima ljudi koji zele samo nov auto i spremni su to da plate manjom opremom i vecim gubitkom cene u narednih par godina.
bax
Dodaj jos 2.5k evra i kupi SX4

Ako će da se plaši da se ne desi nešto na 50000km kad uveliko izađe iz garancije - onda ne treba da ga uzima.
Ja se ne bih plašio da ga uzmem za planiranih 150.000km, ali ako od toga strahuje - bolje da odustane, jer jednostavno moraš biti zadovoljan kad uložiš toliki novac.
SX4 bi poznavajući baxa idealno legao, samo je izvan domašaja koliko vidim...
Ja se ne bih plašio da ga uzmem za planiranih 150.000km, ali ako od toga strahuje - bolje da odustane, jer jednostavno moraš biti zadovoljan kad uložiš toliki novac.
SX4 bi poznavajući baxa idealno legao, samo je izvan domašaja koliko vidim...
Imao sam ja polovna kola, sa malim gubitkom cene, pa mi je trosak bio 2000 evra godisnje, a sa novim Puntom, sam kalirao 500 evra godisnje, a majstora nisam video...
Ne mislim konkretno na Astru, vec na princip....
Ma ne bojim se ja za HTP, ko da ce da se zivi 100 godina, vec ne bih voleo, da ljudima uvlaljujem svoju muku, kad dodje vreme prodaje, ako motor krene da trosi ulje, neplanirano...
U cetvrtak se vraca kolega, pa cu malo ozbiljnije da ga poteram, da vidim sta moze motorce...
Meni su utisci bili ok ovo malo sto sam ga vozio, alternativa je PC.
Nije pitanje sta mogu da kupim, vec sta mi zavrsava posao...
Mogu da uzmem i novog Civica, pa posle da rmbacim 5 godina za ratu....
Ne mislim konkretno na Astru, vec na princip....
Ma ne bojim se ja za HTP, ko da ce da se zivi 100 godina, vec ne bih voleo, da ljudima uvlaljujem svoju muku, kad dodje vreme prodaje, ako motor krene da trosi ulje, neplanirano...
U cetvrtak se vraca kolega, pa cu malo ozbiljnije da ga poteram, da vidim sta moze motorce...
Meni su utisci bili ok ovo malo sto sam ga vozio, alternativa je PC.
Nije pitanje sta mogu da kupim, vec sta mi zavrsava posao...
Mogu da uzmem i novog Civica, pa posle da rmbacim 5 godina za ratu....
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

@nixa
Apsolutno ne mogu da poverujem da bi taj motor imao vecih problema na 150k. Ipak skoda nije neki trecerazredni proizvodjac.
Za SX4 sam se salio jer svako preporucuje marku koja se njima svidja
@bax
Istim se principom i ja vodim, ustalom ja sam ti ektreman primer, sa Audija A6 2006 godiste sam presao na nov SX4 i jos nisam zazalio ni sekunde, cak naprotiv
Ovo za uvaljivanje nema potrebe da te brine, ja sam prodavao zeninog seicenta koji je bio raspadnut, ali sam i raspadnutu cenu dao
Kupcu predstavio realnu sliku, oces neces. I mirno spavam.
Ono sto ti je moja preporuka je da se ne stisnes za soma ili dva evra pa da posle narednih nekoliko godina gledas auto koji ti se ne svidja.
Apsolutno ne mogu da poverujem da bi taj motor imao vecih problema na 150k. Ipak skoda nije neki trecerazredni proizvodjac.
Za SX4 sam se salio jer svako preporucuje marku koja se njima svidja

@bax
Istim se principom i ja vodim, ustalom ja sam ti ektreman primer, sa Audija A6 2006 godiste sam presao na nov SX4 i jos nisam zazalio ni sekunde, cak naprotiv

Ovo za uvaljivanje nema potrebe da te brine, ja sam prodavao zeninog seicenta koji je bio raspadnut, ali sam i raspadnutu cenu dao

Ono sto ti je moja preporuka je da se ne stisnes za soma ili dva evra pa da posle narednih nekoliko godina gledas auto koji ti se ne svidja.