Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Dark
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2017, 19:29
Garaža: BMW E46 320d 110kW Touring

Re: Grčka

Post od Dark »

ddanijell napisao:Ako imas internet na telefonu, odradi preko googlemaps rutu i veruj mu gde ce te voditi, jako lepo proracunava u zavisnosti od guzve i veruj mu za rutu koju ti napravi da je def najbrza.
Vise puta sam probao da budem pametniji od gmapsa ali nisam odneo ni jednu pobedu, svaki put je bilo onako kako je on napisao sto se tice vremena koje je potrebno do odredjene tacke tim putem :glavomuzid: .
Danijele, ne radi mi chat na tt, pa ako te nesto zanima o kampu pitaj ovde ... Tu sam jos koj dan. Omak da ti kazem : internet sux :(

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
2004 BMW e46 320d Touring 110kW
2003 Peugeot 206 1.4 HDi SOHC 8v 51kW
2006 Honda BF40A Marine Outboard SOHC / 808cc / 3 cyl / 6 valve / 4 stroke / 29.4kW
1995 Civic Hatchback D13B2 SOHC 55kW
1989 Civic Hatchback D16Z5 DOHC 95kW
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

An

Najbolji primer ulazak iz Italije (Trsta) preko Slovenije u Istri. Za 5km puta treba da se plati 7 dana Slovenačka vinjeta. Može da ide lokalnim ali su to Slovenci maksimalno otežali.

Verstuurd vanaf mijn SM-G950F met Tapatalk
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Martin napisao:U avgustu idem za Stavros. Sve sam bliži tome da idem preko Dojrana, pored Kilkisa i onda na Egnatia Odos prema Kavali. Kraće za 14 km i duže za 15 minuta, ako upoređujemo sa Evzonijem. A čujem da su sve učestalije gužve na Evzoniju ali i od Evzonija prema Solunu.
Slika
Ogi napisao:Put preko Dojrana je dobar I brz do ukljucenja na AP a onda je jos brzi. :) Guzve na putu nema ni malo, kada god sam isao. Ja bih tuda isao, zapravo tuda I idem osim kada idem do rodjaka u Skoplje.
Evo Alvirko forsira Dorjan, nije bilo uopšte gužve 17.7.
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Post od kragujevac »

Mi smo prošle godine u odlasku išli na Evzoni (bila sreda) i čekali smo na Preševu možda 15ak minuta, a na Evzoniju 20ak. U povrratku smo hteli da probamo put preko Dojrana i to je stvarno bilo perfektno. Nigde nikoga, ni na putu ni na granici.
10. avgusta idemo za GR, otprilike da sam bliži ideji da idemo sve preko Dojrana. Nije auto put, ali je vožnja baš opuštencija.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Mda, odličan je put. Evo gledam sad Alvirka, otvorena je benzinska pumpa bukvalno mozda kilometar a čini mi se i manje od granice, a cene su čak i niže nego na ostalim pumpama u makedoniji. Taman natankujes pred granicu i imaš za grčku

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Dark napisao: Danijele, ne radi mi chat na tt, pa ako te nesto zanima o kampu pitaj ovde ... Tu sam jos koj dan. Omak da ti kazem : internet sux :(

interesuje me kakve su cene u tom kampu, da li si svojom kucicom/kamperom ili ste iznajmili tamo bungalov?
Pre 10ak dana sam usao dole na 15min i prošetao kampom ali se nisam zadržavao, a bilo mi bzv da se objasnjavam sa recepcionerom vezano za informacije, a pitanje i dal bi se sporazumeli.
Ajd ako si već tu nabaci koju info, zanima me za sledeću godinu posto nam se svidelo.

Inviato dal mio SM-G935F utilizzando Tapatalk
Korisnikov avatar
Dark
Reactions:

Post od Dark »

Mi smo satro company. Cenovnik je vazeci sa njihovog sajta. Bungalovi spoja deluju sredjeni, imaju struju, klimu ( zorom im se pali jel im je kanda hladno :) ) i sopstveni toalet ( cujem kad obave pristigle obaveze ). Posedovanje sopstvenog toaleta je veliki plus u kampu sa ovoliko "stanovnika". Ima mokrih cvorova na svakih 200m, uglavnom su cucavci ( sto je po meni prednost ), ciste ih na svakih 20-30 minuta, al opet stoka je to, nisu ljudi ( mislim na goste ).
Za tusiranje se stoji u redu kad naidje prime time ... Tusevi su zasebna prica. Imas jednu cesmu, i iznad glave iz zida izlazi cev ( bez ruze ) 5cm, pa moras da se nabijes na zid da bi ti voda curila na glavu.
Osim ovoga kamp je lepo uredjen, prodavnica je dobro snabdevena sa ocekivanim cenama. Ima snack bar ( sendvici, palacinke, hot dog ... ).
Struje ima u blizini svakog placa, parkiga ima i van i u kampu ( ovaj se naplacuje ), jedino kad dodje petak-subota navale braca Grci, eee ondak kamp postaje skucen 2-3 dana.
Plaza je dugacka, sa sitnin kamenjen, cisti se i ravna svakih 3-4 dana nekom masinom. Blok sa malim friziderima se nalazi u blizini, pa ladan Jelen nikad nije problem. Na plazi ima tuseva na svakih 50m, sto je ogroman plus.
Smece odnose i vise puta dnevno tako da nemam osecaj da opet letujem u CG ...
Svo zelenilo se zaliva, uvece je fino za spavanjac. Ima puno mladih a i roditelja sa klincima i klincezama ...
Internet je besplatan, ali tako se i ponasa, cesti su ispadi ap-ova, i nije svaki cosak pokriven. Mogu kasnije da okinem koju sliku o bungalowima ( to su ustvari kucice na tockovima ) ...

2006 Honda BF40A Marine Outboard SOHC / 808cc / 3 cyl / 6 valve / 4 stroke / 29.4kW
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Prvi put cu ici za Grcku preko dana. Krecemo oko 7 ujutru iz Bga za Solun.
Ako i preko dana budu guzve ma granicama onda u 3 lepe :)
Doduse idem 8.8. to mu dodje utorak.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Mi smo ove godine prvi put išli preko dana za Grčku.

I nećemo nikada više... Sve je OK kada se ujutru krene i auto istera iz garaže, ali kod prvog stajanja auto se zagreje, potraje dok se ponovo ne rashladi, klima duva non stop, sunce piči u kabinu...

Meni lično mnogo više prija noćna vožnja i ona mi je i neka ceremonija na putu do GR.

Pogotovo je na granicama problem kada upeče, a ima gužve.

Pošto planiramo u septembru još jedan put do GR, definitivno će biti noću.

Planiramo u Agios Ioanis na Pelionu, nismo još bili, a našli smo (po komentarima sa neta) dobar smeštaj sa pogledom na more.

Ako je neko bio, svaka informacija dobro dođe.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Grčka

Post od Day Walker »

Da ne idem na Kefaloniju, isao bih nocu i iz cuga. Ovako ne zelim taj stres kao prosle god kad sam isao na Lefkadu :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
ddanijell
Reactions:
Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE

Post od ddanijell »

Dark napisao: ...
Plaza je dugacka, sa sitnin kamenjen, cisti se i ravna svakih 3-4 dana nekom masinom. Blok sa malim friziderima se nalazi u blizini, pa ladan Jelen nikad nije problem. Na plazi ima tuseva na svakih 50m, sto je ogroman plus.
Smece odnose i vise puta dnevno tako da nemam osecaj da opet letujem u CG ...
Svo zelenilo se zaliva, uvece je fino za spavanjac. Ima puno mladih a i roditelja sa klincima i klincezama ...
Internet je besplatan, ali tako se i ponasa, cesti su ispadi ap-ova, i nije svaki cosak pokriven. Mogu kasnije da okinem koju sliku o bungalowima ( to su ustvari kucice na tockovima ) ...
Da, videh frizidere sa katancima na iznajmljivanje kada sam prosetao kroz kamp pre 10ak dana. Plaza je ok videh je, kao i sve plaze u toj zoni nacionalnog parka.
Sto se interneta tice to je opsti problem u Grckoj sa wifi ali od ove godine nemam vise problema tog tipa posto unutar EU nema rominga, a imam dve svoje italijanske prepaid tako da je ove godine bilo opusteno po tom pitanju, a dole u tom kampu ako se ne varam cak je i 4G radio ok, znam da sam slao live video drugarima dok sam setao dole i islo je preko gsm skroz ok. Jedino sto nisam ukapirao u kakvom si ti smestaju dole ali dobro, to zapravo i nije toliko bitno, vise me je zanimalo sve ovo sto si ispricao. Zanima me jos jel ima uvece kakvih programa u vidu zabave za klince, live muzike i slicno?
Sto se mene tice slobodno posalji koju fotkicu interesantnu, mozda nekome bude od koristi ako se odluci za kamping. Inace dok si dole obavezno prosetaj do tigania beach , na toj strani ispod Sartija , vredi videti.
Korisnikov avatar
Dark
Reactions:

Post od Dark »

Ima nekih decijih programa ujutru, ali je sve na grckom, pa ne znam kako bi se klinci sa nasih prostora snasli medju njima. Ima na plazi jedan veliki beach bar, tu ceo dan pustaju dobru mjuzu, a nocu su zurke do 1-2.

Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Kakva je situacija na toj magistrali od Dojrana do Soluna sa radarima? Posto idem na Tasos jeste kraci put, ali da li je i brzi?
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jbm li ga, generalno ja sam u oba pravca sreo vrlo malo automobila. Lokalci su vozili ili na granici ograničenja ili malo brže pa sam tako i ja
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Taj deo od Dojrana do Soluna je veći deo 90kmh, jedna deonica čak i 110. Grci voze brže pa sam i ja, nisam video radar nigde. Nema ni gužve. Kritičnije je u Makedoniji do Dojrana, ograničenja 40 po selima. Ove godine nisam video radar ali prošle jesam, baš na širokom mestu, klasična sačekuša.
Odgovori