Dobro veče
Re: Dobro veče
To manje vise svi imamo u autu i bez obzira na zakon a koliko se secam i rezervne sijalice su bile u toj prici mada generalno ko ce da ti proverava opremu ja se ne secam da mi je neko rekao da su ga zaustavili i trazili, bas sam pricao sa nekim pandurima niko to ne gleda bilo malo u pocetku kad je izasao taj zakon ali kao i sve brzo se i to zaboravilo sem ako se neki pandur iz nekog razloga ne zainati pa krene da zeza za sve ali kao sto rekoh bez obzira na zakon verujem da vecina to svakako ima u autu.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Izbacili su sijalice ubrzo nakon pocetka, jer na mnogim kolima sa halogenim farovima zamena nije laka, a tek sa povecanjem % kola sa xenon/led farovima to gubi smisao
Pa to je i bilo logicno ne znam kako im je palo na pamet da uopste ubace u zakon to mada ja svakako nosim uvek komplet u gepeku jer mi se par puta desavalo da mi rikne sijalica oborenog svetla na putu srecom uvek na kolima na kojima se lako menja.
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
U zimsku opremu spadaju i lanci - ako se krećete van grada, ne zaboravite i njih.
Sent from my iPhone using Tapatalk
OMP napisao:To manje vise svi imamo u autu i bez obzira na zakon a koliko se secam i rezervne sijalice su bile u toj prici mada generalno ko ce da ti proverava opremu ja se ne secam da mi je neko rekao da su ga zaustavili i trazili, bas sam pricao sa nekim pandurima niko to ne gleda bilo malo u pocetku kad je izasao taj zakon ali kao i sve brzo se i to zaboravilo sem ako se neki pandur iz nekog razloga ne zainati pa krene da zeza za sve ali kao sto rekoh bez obzira na zakon verujem da vecina to svakako ima u autu.
Не може технички преглед да се прође без обавезне опреме!
Чисто да знате, био сам са другаром, он је возио и стао му ауто на газели у сред шпица по киши. Наишао полицајац на мотору, тражио да извади уже за вучу а пандур ће да заустави неко возило да нас одшлепа са газеле да се не би стварала гужва. Овај другар није имао уже, пандур је одлепио, замало нас није бацио у Саву. Онда је зауставио неки комби, ни комби није имао уже, ту пандур креће да пени, затим заустави други комби, тај је имао полугу за вучу и тај нас је и одшлепао са газеле.
Наравно , пандур је био све време са нама, након шлепања је одржао лекцију и за уже за вучу и за опрему.....причао о казнама, буквално се драо. Сва срећа није писао никакву казну.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja sam u bivsoj astri imao uze, ali je imalo kuku samo s jedne strane. Sa druge je bila neka plocica, kontam da se taj kraj vezao u cvor. Kad me je drug slepao, skrpismo se nekako sa tim posto moj bugarski branik nije mogao lepo da primi uze.
moze, stave oni na tehnickom za slikanje svoje stvari, jedino ne mogu rezervni tocak i alat ali prsluk, prvu pomoc, sajlu, trokut to da
Poslednja izmena od OMP u 07 Jun 2022, 11:43, izmenjeno 1 put ukupno.
- Grujic
- Moderator
Ja vala još od pre 10 godina imam krutu rudu u gepeku uvek.
Do sada se koristila dosta puta, sa starim autom par puta mene šlepali, a ko zna koliko puta je šlepala druge.
Do sada se koristila dosta puta, sa starim autom par puta mene šlepali, a ko zna koliko puta je šlepala druge.
zar nije lakse spakovati kanap, ja ga doduse ne vozim po gradu ali kad krenem dalje negde stavim u gepek.
- Grujic
- Moderator
Ma kakvi, ruda iz 3 dela se stavi u sam kraj gepeka poprečno i ne smeta ni malo. Plus ne znam kako je sada, ali sajle su ranije bile baš loše i pucale su lako.
Plus kada je drugaru majstor jednom sjebao kočnice pa nismo bili sigurni, ruda je bila jedino rešenje
Plus kada je drugaru majstor jednom sjebao kočnice pa nismo bili sigurni, ruda je bila jedino rešenje
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Voćari, zašto su mi trešnje ovako kvrgave?

Ne znam da li se dobro vidi, veliki, krupni i lepi plodovi a svaki kvrgav kao da si ga čekićem kuckao. Googlajući nalazim tvrdnje da su smrdibube krive, no ne vidim ih nešto puno. Na drugu stranu, višnje su savršene, nikad krupnije i lepše.
@Geza ?

Ne znam da li se dobro vidi, veliki, krupni i lepi plodovi a svaki kvrgav kao da si ga čekićem kuckao. Googlajući nalazim tvrdnje da su smrdibube krive, no ne vidim ih nešto puno. Na drugu stranu, višnje su savršene, nikad krupnije i lepše.
@Geza ?
jeste ruda prava stvar kad nemas kocnice za to je izmisljena ...sajlu nisam koristio ne pamtim niti ih volim jer nisu flexibilne kao kanap pa ko ne ume da se šlepa krene cimanje... kanapi mi nisu pucali desavalo mi se da se odvije čvor gde je vezan za onu kuku ali sam kanap da pukne neGrujic napisao: 07 Jun 2022, 11:57 Ma kakvi, ruda iz 3 dela se stavi u sam kraj gepeka poprečno i ne smeta ni malo. Plus ne znam kako je sada, ali sajle su ranije bile baš loše i pucale su lako.
- Grujic
- Moderator
Samo da preciziram, ja kad kazem sajla mislim na sve, i bas sajla sajla, i kanap, i one varijante pletenog najlona i to 

@Saša ima i kod mene takvih plodova, fotkaću sutra. Različita stabla, različito vreme sazrevanja, a zajednički problem posebno izražen ove godine. Insekti nisu toliko odgovorni, čini mi se da je pre posledica kasnog mraza u periodu nakon začetka ploda. Mehaničko oštećenje koje je izazvano ubušivanjem bi brzo dovelo do propadanja ploda. Kod breskve postoji nešto slično, ali se prenosi preko lista, tj preko kovrdžavosti. Tada se i plod malo deformiše, a jedina preventiva je tretiranje fungicidom čim list počne da izlazi iz pupoljka.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ja mislim da nemam sajlu za vucu. U Fiesti nisam imao isto. Osim ako nije negde tamo gde je rezervni tocak. Ima ono sto se kaci valjda, ali ne znam da li ima neki kanap ili sta vec.