Vazduhoplovi
Re: Vazduhoplovi
Razumem te ja odlicno. Ti to gledas sa svoje a ja sa svoje strane koje se cesto razlikuju za 180 stepeni.
Tebi je normalno super sto imas saradnju i nekog mozes da razdvajas tako sto ces da ga spustis na nizi level ili da ga usporis a ovaj to da prihvati bez problema. Ovi o kojima gore pricamo nose minimalno jednu tonu iznad predvidjenog goriva i niko ih u firmi ne pita zasto.
Low cost kompanije idu i bez goriva za alternaciju. Postoji 0,3% goriva reserve od trip fuel predvidjenog za ovakve stvari, ali to gorivo zna brzo da ode. Onda je to moj, a ne tvoj problem. A vise ne smem da ponesem jer postoje ljudi u kompaniji koji samo prate ko uzima vise goriva....
Ne samo low cost. Pre neku noc sam slusao raspravu iznad Irana izmedju ATC i Emirates, koliko dugo ima nameru da ga drzi ispod economy speed (valjda mu je bila .84M a kontrola je trazila .82M) jer je njemu na long range gorivo vrlo veliki problem a prakticno je tek poleteo iz UAE.
Tebi je normalno super sto imas saradnju i nekog mozes da razdvajas tako sto ces da ga spustis na nizi level ili da ga usporis a ovaj to da prihvati bez problema. Ovi o kojima gore pricamo nose minimalno jednu tonu iznad predvidjenog goriva i niko ih u firmi ne pita zasto.
Low cost kompanije idu i bez goriva za alternaciju. Postoji 0,3% goriva reserve od trip fuel predvidjenog za ovakve stvari, ali to gorivo zna brzo da ode. Onda je to moj, a ne tvoj problem. A vise ne smem da ponesem jer postoje ljudi u kompaniji koji samo prate ko uzima vise goriva....
Ne samo low cost. Pre neku noc sam slusao raspravu iznad Irana izmedju ATC i Emirates, koliko dugo ima nameru da ga drzi ispod economy speed (valjda mu je bila .84M a kontrola je trazila .82M) jer je njemu na long range gorivo vrlo veliki problem a prakticno je tek poleteo iz UAE.
Nesporazum ATC i stidljiva posada su bili i razlog za pad aviankinog B707, bese negde '90?
Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Ne znam za taj primer, ali se na youtube lako moze preslusati komunikacija izmedju "Sully" Sulenbergera i ATC prilikom sletanja na Hudson.
Svako je pokazao najvisi oblik profesionalizma. Svako je radio samo svoj posao po PS-u, i Bogu hvala, sve se zavrsilo dobro.
Svako je pokazao najvisi oblik profesionalizma. Svako je radio samo svoj posao po PS-u, i Bogu hvala, sve se zavrsilo dobro.
Kaktus u Hadsonu je legenda, b*m ti pticurine...
Avianka je slata sa jednog na drugog ATC prilaznog, sa skoro praznim rezervoarom traza prioritet mesto da oglase mayday i zavrsavaju na prilazu JFK.
Evo ga ceo izvestaj, pa ako imas vremena i volje...
Avianka je slata sa jednog na drugog ATC prilaznog, sa skoro praznim rezervoarom traza prioritet mesto da oglase mayday i zavrsavaju na prilazu JFK.
Evo ga ceo izvestaj, pa ako imas vremena i volje...

Merkel, Hollande i Iron Maiden. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Danas sam bio u aviomuzeju. Nije velik, desetak aviona. Ako nekoga zanimac okačiću slike
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Okaci nece da skodi 
Turci potopili ceo avion da bi privukli ronioce
Turske vlasti potopile su avion Erbus A300 u vodama Kušadasija, turističkog središta na Egejskom moru, kako bi poboljšali turističku ponudu za ronioce.
Avion s rasponom krila od 44 metra i dužine 54 metra potopljen je u subotu popodne kako bi se poboljšala turistička ponuda pokrajine Ajdin. Turska, naime, traži nove način promocije svog turizma koji je ove godine ugrožen zbog niza terorističkih napada. Stoga je grad Ajdin za 82.000 evra kupio 36 godina star avion u cilju bogatije ponude za ljubitelje ronjenja. "Cilj nam je da Kušadasi postane ronilački turistički centar, ali i da zaštitimo podmorski život", kazala je gradonačelnica Ozlem Cercioglu.
https://www.youtube.com/watch?v=mhP3nKSdHWo

Turci potopili ceo avion da bi privukli ronioce
Turske vlasti potopile su avion Erbus A300 u vodama Kušadasija, turističkog središta na Egejskom moru, kako bi poboljšali turističku ponudu za ronioce.
Avion s rasponom krila od 44 metra i dužine 54 metra potopljen je u subotu popodne kako bi se poboljšala turistička ponuda pokrajine Ajdin. Turska, naime, traži nove način promocije svog turizma koji je ove godine ugrožen zbog niza terorističkih napada. Stoga je grad Ajdin za 82.000 evra kupio 36 godina star avion u cilju bogatije ponude za ljubitelje ronjenja. "Cilj nam je da Kušadasi postane ronilački turistički centar, ali i da zaštitimo podmorski život", kazala je gradonačelnica Ozlem Cercioglu.
https://www.youtube.com/watch?v=mhP3nKSdHWo

- methane.master
Tako i mi treba duradimo. 
A da... mi nemamo more ... a ni avion.
Sent from mTalk

A da... mi nemamo more ... a ni avion.

Sent from mTalk
Širim haos!
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Pa ima avion u Gružanskom jezeru, ili su ga izvadili? Onaj Orao...
Boringly average, but also perfect for school run mums
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Naravno da je izvadjen, kako mislis da se istaraga o padu obavi ako nema aviona, osim toga jezero je i za snabdevanje vodom gradjana pa bi gorivo i mazivo bili veoma opasni za vodotok, biljni i zivotinjski svet.

- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ma sprdam se... Al samo kad je avionsko mazivo tamo problem.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Nisam znao šta da izdvojim:
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- methane.master
Prostorije za odmor avionskog osoblja.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... mvgU-6RGak
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... mvgU-6RGak
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...