Sent from my 3310 using Tapatalk
ogromna količina vode, na levoj obali Dunava kanalizacije uopšte nema, a kanali pritom zapušeni, odvod je nepostojeći, fizika je prosta...Grujic napisao: 23 Jun 2019, 23:00 Ja evo zaista ne znam, da li je neki infrastrukturni problem, ili je zaista ovo ogromna količina vode za malo vreme... Evo ne znam, jeste brutalan pljusak, al na mnogo bre mesta poplava...
Nije baš tačno. Kanalizacija postoji, ne svuda, ali postoji. Ja sam živeo u Borči od '87., sa urednom kanalizacijom. Plansko naselje (kanalizacija, topla voda, pešačka ++ biciklistička staza... i dan danas ima zelenih po ršina, a sređuju i parkiće/igrališta). Kada je građen Metro, rađen je kolektor i malo se pomoglo nesrećnoj Krnjači i Kotežu, da ne plivaju posle najmanje kiše.Ji 4Tze napisao:
ogromna količina vode, na levoj obali Dunava kanalizacije uopšte nema, a kanali pritom zapušeni, odvod je nepostojeći, fizika je prosta...
Problem je što u poslednjih 3-4 godine nisam video specijalne cisterne gradske kanalizacije da ispiraju odvode (šahtove) kišne kanalizacije. To su ranije radili periodično, planski i po potrebi posle većih pljuskova. u slučaju da se to ne radi redovno šahtovi se zacementiraju od kombinacije šuta, peska, šljunka i lišća. Nekompetentna i nezainteresovana gradska vlast u kombinaciji sa velikim dotokom vode napravi poplavnu situaciju u 1/2 grada i pored postojanja kišne kanalizacije.H4wkeye napisao: 24 Jun 2019, 11:42Mislim nije da ih branim, da su nesposobni jesu, samo sam hteo da kazem da su kise sada toliko obilne da lako napravi haos.McGruja napisao:Potpuno pogrešan stav, i netačanH4wkeye napisao:Iskreno, nikavka infrastruktura ne pomaze ovde. Za pola sata padne kise koliko u proseku za mesec dana. To ce da poplavi i najbolje gradove....![]()
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
kiša, pala, kiša pala....