Dobro veče
Re: Dobro veče
jesu napravili folozifiju od toga definitivno....znaci keramika sigurno ali treba proverene preparate koristiti a mnogo ih je na trzistu i svaka se reklamira kao najbolja pa sad znaj ga sta je stvarno najbolje i dokazano
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Bube se lako skinu ali ostane ona providna flekica na laku. Znači ta sredstva skidaju i to?
Ovako nešto?
https://detailingstore.rs/turtle-wax-bu ... ekata.html
Keramika ili neki vosak nisu loša ideja, no to mi već malo komplikovano...
Ovako nešto?
https://detailingstore.rs/turtle-wax-bu ... ekata.html
Keramika ili neki vosak nisu loša ideja, no to mi već malo komplikovano...
Pitanje koje od tih sredstava je najbolje, negde hvalise sonax ako se ne varam
Puške skidaju bube, ne ostaju nikakve fleke. Ništa drugo ne koristim.
I ja praktikujem puške čim se vratim sa puta, i nisam do sad imao problema sa skidanjem buba.
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Kod mene ostaje ono što se razlije kada buba prsne... bude kao providna flekica na laku, kao otisak neki, mala prskotina njenih izlučevina... Tako mi je bilo i na Puntu, no on je mnogo manje ubijao bube.... 

- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Saša, čudovište!
Mogao bi da pišeš pišeš scenario za HBO.
Jadni mali insekti.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Pricao je onaj titanium ditejler, moraju bube odma da se skinu inace je jako tesko ako ostavis nekoliko dana da zapekne. Sad naravno zavisi i koja je boja u pitanju, na beloj to nikad nisam primecivao a na tamnoj je smor.
Tako je. Ne vredi ni puška ako prođe par dana na suncu. Skine ona bube, ali ostaju ove fleke koje Saša pominje.
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Sent from my M2007J3SY using Tapatalk
Meni direktno iz pistolja opcija bas za skidanje insekada ove godine u Hrvatskoj skinulo sve samo tako. Inace samo sa visokim pritiskom moze ali da se okozis jednu po jednu flekicu 

- Saša
Dobro veče
Kupiću ovo Turtle “Bug & Tar” sredstvo, pa ćemo da vidimo pomaže li. Ne mogu ni da perem auto svaki drugi dan, što je puno - puno je. Ni Punto nije dobijao više od jednog pranja nedeljno, pa neće ni ovaj. 
Ili da idem na onu gustu penu što prekrije ceo auto, možda će ona pomoći?
Sent from my iPhone using Tapatalk

Ili da idem na onu gustu penu što prekrije ceo auto, možda će ona pomoći?
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
Mada, to ni ne mora da se pere svaki dan. Meni je postepeno prešlo u naviku da posle vožnje skinem poneku flekicu koju primetim. Samo voda i jelenska krpica. Mada je to mnogo jednostavnije na srebrno sivoj boji nego na nekoj tamnoj, ne ostaje muzga.
A ako je bila vožnja vam grada gde nakupim previše koječega, onda usput u perionicu.
A ako je bila vožnja vam grada gde nakupim previše koječega, onda usput u perionicu.
- Saša
Dobro veče
To sam ja radio na Puntu (briskao ih svako malo) pa mi matirali pre vremena.
Zato sada Kadjarovim farovima prilazim samo puškom i mlazom 

Od prvog dana perem auto na sledeći način
Prvo aktivna pena, malo odstoji, pa pranje vrućom vodom sa šampionom pa ispiranje. Sve ukupno tri, eventualno 4 žetona ako nisam dobro isprao.
Nakon toga jelenska krpa, pa posebna krpa za stakla i sredstvo za stakla obično.
Prvo aktivna pena, malo odstoji, pa pranje vrućom vodom sa šampionom pa ispiranje. Sve ukupno tri, eventualno 4 žetona ako nisam dobro isprao.
Nakon toga jelenska krpa, pa posebna krpa za stakla i sredstvo za stakla obično.
Prvo treba oprati auto samo vodom. Skinuti prljavstinu prvo i osnovno. Pa onda rerom dalje.