Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od methane.master »

Velja napisao:
Day Walker napisao:Ova konferencija je hit... bljuc bljuc bljuc....
Nema veze... Japundža je vodi, mogu sad da zidaju šta 'oće što se mene tiče. Čak je i smršala malo :)
Veljo pozliće ti od Maje, ipak si u godinama. :kezo:

Sreća moja pa ne gledam taj cirkus. :kuku:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

methane.master napisao:Veljo pozliće ti od Maje

Ako ću da riknem od leptirića u stomaku - neka :P
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

samo polako napisao:Jao Uroše...
Ja kapiram da se žišlo na ove pounijaćene radikale, i nemam problem s tim.

Sent from my HUAWEI P6-U06 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Polupremium radikali... :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Uroš S. napisao:Jedno je predsednik koji ima ceremonijalnu funkciju i ide da se slika, a drugo je kada ministar policije sa diplomom
Predsednik ima ceremonijalnu funkciju npr. u Nemačkoj ili Italiji, ali kod nas prilično ozbiljnu. Začudo, sadašnji predsednik se ozbiljnije ponaša od prethodnog, koji se često sretao sa osobama koje su daleko ispod ranga njegove funkcije. Takvo ponašanje je odavalo utisak da smo "banana republika".
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

snork napisao:sadašnji predsednik se ozbiljnije ponaša od prethodnog
Zanimljivo

Tapatalk Post.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

snork napisao:
Uroš S. napisao:Jedno je predsednik koji ima ceremonijalnu funkciju i ide da se slika, a drugo je kada ministar policije sa diplomom
Predsednik ima ceremonijalnu funkciju npr. u Nemačkoj ili Italiji, ali kod nas prilično ozbiljnu. Začudo, sadašnji predsednik se ozbiljnije ponaša od prethodnog, koji se često sretao sa osobama koje su daleko ispod ranga njegove funkcije. Takvo ponašanje je odavalo utisak da smo "banana republika".
Koju konkretno, osim toga što može da stavi veto na zakon, i što je vrh. komandant vojske? Aj ovo prvo ok, to može da bude ozbiljno, mada ako zakon opet prođe skupštinu kao takav, onda mu ne vredi ništa.
.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Za teško stanje naših finansija nisu krivi činovnici nego Vlada koja je, rasipajući državni novac, doterala budžeta rashoda na visinu od 13 milijardi. Vlada je ta koja je u državnu službu uvukla 270.000 službenika, od kojih je jedna polovina nepotrebnih, koja je stvorila čitav niz visokih, skupo plaćenih i beskorisnih zvanja, koja je davala ogromne dijurne svojim protekcionašima u inostranstvu. Ušteda se može postići samo jednom razumnom reformom celokupne administracije, smanjenje ministarskih resora i odeljenja, ukidanjem suvišnih nadleštava i tačnim utvrđivanjem broja zvanja i činovničkih mesta.

Politika, jul 1926.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Predesednik ne može da stavi veto na zakon, već samo može da odbije da potpiše zakon koji ako se izglasa u ponovljenoj proceduri predsednik mora da potpiše. Po Ustavu Srbije težište vlasti je u izvršnoj vlasti (Vlada), a Predsednik ima više ceremonijalnu ulogu. Ljude često buni to što su Milošević i Tadić imali velku moć i neformalnu (ali efektivnu) vlast, pa misle da je Predsednik najbitniji stub vlasti.

Bez obzira što je voleo da se previše eksponira, da "baca koske", da se razmeće itd, Tadić je svoju funkciju obavljao mnogo ozbiljnije samim tim što nije urušavao državno uređenje što Nikolić stalnim fabrikovanjem afera (počevši od šatro uletanja u kolonu, šatro prisluškivanja, odbijanja da mu zamene ćelave gume i druge gluposti) čini što govori o neozbiljnom i neodgovornom političaru koji nije svestan svojih poteza. Zato može da mu se desi da gosti Lukašenka, kad Vučić ide u Nemačku. To nije ozbiljna politika.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Iliti privremeni veto, može se tako reći. Iz nastavka moje rečenice je jasno da ne može apsolutno da spreči stupanje zakona na snagu.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Da, napisao si ti sve tačno, nego to mi je bio uvod u poentu zašto ljudi ovde često misle da je Predsednik formalno najmoćnija ličnost.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Slažem se sa postom, šta očekivati od lika koji se svuda hvali kako peče ekstra rakiju, sa srednjom školom, i onom glavom od dva dinara.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Nije sramota biti predsednik sa srednjom školom. Sa kupljenom diplomom već jeste.
Širim haos!
Odgovori