Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Re: Servis - Razno

Post od OMP »

Skripa u dobosima sigurno ne moze da se cuje usled zatvaranje vrata ili kad neko seda u auto, to nesto oko trapa
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

NA Puntu moze :)
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Ako recimo na nekoj blažoj nizbrdici povučeš ručnu, otvoriš gepek, i jače nalegneš par puta čuje se škripa nekih opruga, sajli, šta već... Ne znam da li je tako kod automobila koji imaju diskove nazad.
Što se tiče zadnjeg trapa imam i tu nekog lufta na nečemu, čuje se blago lupkanje preko neravnina. Kada imam jednog ili dvoje ljudi toga nema, ali ti problemi nisu povezani.
Još jedan gremlin koji se vešto krije se ponekad javi u vidu lupkanja prilikom motanja, naravno liči na homo zglob. Odem na autobusku stanicu pravim krugove 15 minuta i ništa se ne čuje... Ako bih otišao majstoru za HK zglob, on bi odradio isto što i ja i rekao bi da je sve OK. A taj gremlin će se javiti ponovo kad tad.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

kad je podignuta rucna mozda se cuje mada ne bi trebalo ako si na to mislio ali kad je spustena nema sta da se cuje iz dobosa prilikom otvaranja vrata i sedanja osobe pozadi...kod diskova toga nema.
A170T
Reactions:
Pridružio se: 30 Jun 2013, 13:47

Post od A170T »

Da, kada je ručna spuštena toga nema. Konkretno kod mene je prilično loše rešeno kako zadnje opruge naležu na metal. Postoji jedna gumena podloška na koju opruga naleže, te podloške sama opruga uništi vrlo brzo i onda dolazi trljanja metal o metal i to ume isto da škripi i da nervira. Moraću i to da proverim, mada mislim da je to još uvek OK
Slika

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

To što ti se čuje kada je ručna povučena inače hoće da se čuje kada je velika vlažnost vazduha (kao sada) i kada ručna ne drži baš kako treba. Onda dođe do malog pomeranja doboša u odnosu na paknove i do pojave zvukova koji mogu ličiti na nekakvo pucketanje ili škripu. Provozaj auto uz nekoliko jakih kočenja pa isprobaj opet i videćeš da se više ne čuje ništa. Ili povuci ručnu jače.
markoue
Reactions:
Pridružio se: 21 Nov 2016, 15:56
Garaža: Passat B7 2.0 TDI, PUG 307 1.6 16V

Post od markoue »

https://www.polovniautomobili.com/auto- ... 0_pl1_plv0

Pitanje za poznavaoce. Koji je menjac u ovom autu? Jel dsg? I kako se pokazao.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Trebalo bi da je cvt na njemu.
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Obično napišu multitronic (CVT) ili DSG.

Sent from my 2203129G using Tapatalk

markoue
Reactions:

Post od markoue »

Zvao sam, ne zna covek.
Kupio ga novog, sad kupio opet novog. Odrzavan u autokomercu prvih 100k km, posle kod njegovog majstora.
Gledam njega i passata B7, nasao sam jednog highline koji je kupljen nov kod nas, isto prvo vlasnik. Cena je tu negde, pa se lomim.
Сад му није ништа...
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Multitronic CVT je u tom sa oglasa.

DSG ide sa novijim motorom koji ima 150KS
markoue
Reactions:

Post od markoue »

Hvala na odgovorima. Preskacem ovaj ipak.
Сад му није ништа...
BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Čuj, ne zna koji je menjač u njemu, ma važi.

Sent from my 2203129G using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ništa čudno, mnogo ljudi nema pojma o tehničkim detaljima auta, znam bar dvojicu-trojicu takvih. Znaju da je automatik naravno ali koji tip - nemaju pojma.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Ima ljudi koji nemaju pojma o automobilima, niti ih to interesuje. Još pamtim kad je drugarov otac išao u Nemačku da kupi A4 B5 , i dok je on stigao tamo, taj A4 se naravno proda. I čovek kad je već tamo u DE, ide da traži dalje. I u tih nekoliko dana obidje nekoliko placeva i smori se jer mu se nijedan A4 nije svideo. I pukne mu film i kupi žuti A4 ali je benzinac. Akcenat je bio da je auto ŽUTE boje i njemu se svideo jer je "drugačiji od svih koje je video, i izgleda moćno". Tad nije bilo Vibera itd.,tek poneko da je uopšte i imao mobilni telefon.
i čekamo da čovek stigne iz DE, skupili se svi, kad dolazi žuti A4, a čovek se već skenjao da mu je potrošio mnogo benzina do kuće.
On pojma nije imao da ustvari kupio S4!!! :)
Moj burazer takodje, može da kupi i vozi šta hoće, ali ga auta uopšte ne interesuju.

Meni deluje 12.000 previše za A4 B8 ili Passat B7, pa makar da je zlatan.
Znam da su takve cene polovnjaka sada, ali ne vredi to toliko.
Odgovori