Egzotični automobili na našim ulicama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Egzotični automobili na našim ulicama

Post od Delija »

Pa kad bi se svi tako "logicno" parkirali, sta bi onda bilo? :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Bas tako!
Ovo je klasicno bahacenje u fazonu "moze mi se"

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Zato sam i napisao "ne opravdavam (i ne praktikujem) ali razumem".

Ako kesiras 110.000e za auto a predhodno imas neko lose iskustvo sa ostecenjima od vrata na parkingu, pritom spadas u kategoriju entuzijasta koji ekstremno vode racuna o kolima... ovakvi i slicni potezi su skroz razumljivi.
Znam dosta njih koji parkiraju iskljucivo preko dva parking mesta...

Mada se onda rizikuje druga stvar, da ti neko iz revolta nanese stetu na autu.
Eto ja sam imao takav slucaj gde sam ni kriv ni duzan pogresno shvacen od nekog kompleksasa koji mi je iskrivio brisace zato sto sam S63AMG parkirao preko dva parking mesta.
Ali maloumnik nije imao dovoljno mozdanih vijuga da uklaviri da S Lang jednostavno nije mogao da stane na to "parking mesto" i da bi u slucaju parkiranja po PS-u pola auta virilo na ulici i bukvalno bi blokirao prolaz. Tako da je jedina opcija bila da ga iskosim izmedju dva drveta gde sam zauzeo dva parking mesta ali nisam blokirao prolaz. Kada sam dosao vidim brisaci skroz izkrivljeni, nije ih ni podigao vec bas iskrivio i naopacke.
Doduse na kraju se ipak pokajao zbog gluposti posto se sve odigralo tacno ispod video nadzora a on zivi u zgradi pored....
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Onda neka drzi auto u svojoj garazi, a svuda ide peske, jbg.

Po cemu se on i njegov auto od 110k evra razlikuje od Perinog od 15k, koji je isto entuzijasta i voli automobile i zna jako dobro sta je S6 i kako bi spucao 110k evra, ali ima para samo za auto od 15k evra i ne bi da mu neko ogrebe taj auto? Vrlo verovatno je Peri 15k evra vece nego sto je ovom liku 110k.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Ne kontas. Da ne idemo u off

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Delija napisao:Po cemu se on i njegov auto od 110k evra razlikuje od Perinog od 15k, koji je isto entuzijasta i voli automobile i zna jako dobro sta je S6 i kako bi spucao 110k evra, ali ima para samo za auto od 15k evra i ne bi da mu neko ogrebe taj auto? Vrlo verovatno je Peri 15k evra vece nego sto je ovom liku 110k.
:plusone:

Ni po cemu.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Pa razlika je velika.
Nije isto kad neko ogrebe vratima po Perinom polovnjaku od 15K, i glanc novom S6 od 110.000e. Mozda tebi nema razlike, meni ima i to velike.

Ali kao sto sam vec napisao, ja to NE OPRAVDAVAM NITI PRAKTIKUJEM, samo eto razumem takav potez vlasnika.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ko je rekao da Pera vozi polovan auto? I Perin auto je nov.
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

goblin napisao:Pa razlika je velika.
Nije isto kad neko ogrebe vratima po Perinom polovnjaku od 15K, i glanc novom S6 od 110.000e. Mozda tebi nema razlike, meni ima i to velike.
Jedno je tebi, drugo je objektivno. Pera gleda svoj auto sa jednakom ljubavlju (mozda i vecom) kao i vlasnik S6 svoj. Znaci sad kad ti auto izadje s detailinga ok je izgrebati ga jer vredi samo 15k u odnosu na ove od 100+?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Tako je. Cak i da je polovan. Ne vidim kakve to veze uopste ima.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ja sw slazem sa Goblinom, ima velike razlike.
Ovaj seljak sa autom od 110k eura ima kasko koje ce to da sredi, a i da sam mora da farba, ne bi osetio, dok covek koji je posten i kulturan, nema para za popravke i stalno mu cukaju auto usled nedostatka bahatosti i viska civilizovanosti u njegovoj glavi.

Nema tu sta da se razume, tako mozemo skoro svaki negativan postupak u zivotu "razumeti".

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Ali kao sto sam vec napisao, ja to NE OPRAVDAVAM NITI PRAKTIKUJEM, samo eto razumem takav potez vlasnika.
Vise ce ogrebotina da "boli" ovog sto vozi od 15 nego ovog od 110.

Sent from my m2 using Tapatalk
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Delija napisao:Ko je rekao da Pera vozi polovan auto? I Perin auto je nov.
OK, shvatam ja poentu tvog poredjenja, i u globalu se slazem.
Ali opet u realnosti mi nikako ne moze biti znak jednakosti izmedju npr. VW Pola od 15.000e i egzotike poput najnovijeg S6 Exclusive od 110.000e koji je jedini u drzavi.

Mada se vecina samnom nije slozila ni kada sam iznosio svoju teoriju da nemam nista protiv da se ekskluzivnim automobilima dozvoli parkiranja u pesackoj zoni (pod uslovom da se pesacki ne ugrozava a takve prosirene varijante sa parkingom uz ivicu itekako postoje).
Naravno, to je tesko izvodljivo posto je tesko povuci preciznu paralelu sta je to "ekskluzivni automobil" u odredjenom vremenu na odredjenom mestu, ali laicki receno nemam nista protiv kada leti vidim parkirane Ferrari, Lambo, Rols, Carreru, CL65AMG, RS6, M5.... uz ivicu puta ili preko puta jahti na setalistu gde je zvanicno zabranjen ulaz kolima. Meni to cak daje i pozitivan efekat samom setalistu.

A to sto se samim tim stavljaju u povlasceni polozaj i vlasnici tih vozila, pa boze moj, zasto da ne. Pa svuda u svetu si na neki nacin povlascen kada posedujes nesto sto predstavlja ekskluzivu (black platnu karticu, skup sat, automobil, jahtu....), i niko nema problem sa tim.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Malo sutra ce da blokira prolaz s63 redovno parkiran, kakvo opravdanje znaci :D

Koliko je taj auto dugacak, napamet mislim 5.2m a parking mesta su cini mi se 5-5.5m dugacka, a prolaz sa 2 trake je sigurno nesto preko 5m sirine.

Ali ce potencijalnih 20cm sto viri blokirati prolaz, pa se zrtvuje za dobrobit drugih :D

Послато са GT-N7100
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Scuderia napisao:
Jedno je tebi, drugo je objektivno. Pera gleda svoj auto sa jednakom ljubavlju (mozda i vecom) kao i vlasnik S6 svoj. Znaci sad kad ti auto izadje s detailinga ok je izgrebati ga jer vredi samo 15k u odnosu na ove od 100+?
Po je rekao da je OK izgrebati bilo ciji auto?
Al budimo realni, mogu ja da vozim i pazim svoj auto koliko hocu, al ne moze biti znak jednakosti izmedju njega i ovog S6 ni nakon 100 detailinga, i sve zivo da mu promenim i da ga volim ne znam koliko. Jbg realnost :mrgreen:
HKS napisao:

Vise ce ogrebotina da "boli" ovog sto vozi od 15 nego ovog od 110.

Sent from my m2 using Tapatalk
Mozda ekonomski, u drugom smislu nema pravila i ne mora da znaci. Konkreno u ovom slucaju znam da bi mnogo bolelo (ne ekonomski). ;)
Ivan napisao:Malo sutra ce da blokira prolaz s63 redovno parkiran, kakvo opravdanje znaci :D

Koliko je taj auto dugacak, napamet mislim 5.2m a parking mesta su cini mi se 5-5.5m dugacka, a prolaz sa 2 trake je sigurno nesto preko 5m sirine.

Ali ce potencijalnih 20cm sto viri blokirati prolaz, pa se zrtvuje za dobrobit drugih :D

Послато са GT-N7100
Izvini, eto izgleda da ti znas bolje od mene koji sam vozio taj auto i znas bolje tacne dimenzije paking mesta gde sam parkirao, neverovatno.

Ako ces konkretno, parkirao sam tacno pored Gondole ali ne na parking mesta sa glavnom puta vec na ona unutrasnja parking mesta.
Taj deo trotoara se uredno koristio za parkiranje, cak si morao i da placas parking. Ali zbog jako kratkog mesta a toliko dugacnog auta, a ujedno bukvalno jednosmernog saobracaja, kada bi ga ostavio "uredno" parkiranog to bi znacilo potpunu blokadu prolaza.
Mislis da bi to bila bolja ideja za parking nego sto sam ga iskosio?
Poslednja izmena od goblin u 18 Mar 2016, 16:16, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori