Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Re: Dobro veče

Post od motorista »

Da se ne vidi pukotina od 0,5 mm nego nalepnica od 10 cm? ;) Mislim da većina boljih kopirnica ima izradu po želji u ponudi. Ozbiljnije seku u željenom obliku, biraš kvalitet papira, folije... tebi ne igra, ali imaju i magnetne folije, zgodno za vozila vezana za ADR, elipsu sa oznakom zemlje (SRB) i individualne taksiste.

Kakva je razlika između nalepnice i stikera? Ozbiljno. Ja sam iz nekog drugog vremena, za stiker sam kod nas prvi put čuo pre 7-8 godina, one sličice na Viberu.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Bolje lak za nokte u toj boji da nadjes pa da istackas bolno mesto. Ili super lepkom, sta znam. Okaci sliku da znamo o cemu se radi :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pao mi je na pamet jedan projekat, pa mi treba konsultacija.

Naime, želeo bih da za ličnu upotrebu pojedine stručne knjige koje imam u PDF-u skratim. To bi podrazumevalo da izdvojim deo teksta i slike koje želim i od toga napravim nov tekst i PDF.

Pa mi trebaju neki saveti u tom smislu, za početak, kako najbolje izvlačiti tekst, moja ideja je da podvučen ono šro želim da se nađe u mojoj skripti, jel ima Adobe ili neki drugi program opciju da posle kopira/iseče samo podvučen deo teksta?
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Probaj sajt ‘I love PDF’ ili tako neke online varijante. Dobro rade posao, za taj besplatni nivo.

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Grujic napisao: 24 Okt 2022, 18:22 Pao mi je na pamet jedan projekat, pa mi treba konsultacija.

Naime, želeo bih da za ličnu upotrebu pojedine stručne knjige koje imam u PDF-u skratim. To bi podrazumevalo da izdvojim deo teksta i slike koje želim i od toga napravim nov tekst i PDF.

Pa mi trebaju neki saveti u tom smislu, za početak, kako najbolje izvlačiti tekst, moja ideja je da podvučen ono šro želim da se nađe u mojoj skripti, jel ima Adobe ili neki drugi program opciju da posle kopira/iseče samo podvučen deo teksta?
Abby Fine Reader sam koristio za skenirana dokumenta ali on čita pdf bez problema. Nemam ga sad instaliranog da probam ali mi deluje da bi on mogao da bude od pomoći.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Mislim da je PDF za te stvari dosta nezgodan. Postoje programi koji mogu od PDF-a da naprave Word dokument, kao što je sad @shandu90 pomenuo, ali je u mojem slučaju uvek nešto zeznuo, i to mi onda nije bilo baš upotrebljivo. Uglavnom, zavisi od toga koliko je dobar PDF fajl, koliko se jasno vide slova, da li ima slova sa kvačicama, da li ima u tekstu nekih formula... Kod takvih stvari ume da se zezne. Ali definitivno vredi iskoristiti to kao alat, a posle možeš i sam popraviti sitnice, dodatno formatirati stvari, i slično.

Međutim, postoje programi koji mogu da isecaju PDF tako što se isecaju određene stranice, i to je pouzdano rešenje, ali nije ni ono što si ti zamislio.

A ova opcija ti je možda najbolja! Da iskoristiš neki noviji Microsoft Word, otvoriš njime PDF, i on automatski njega konvertuje u PDF! Ja imam Office 2019, mogu ti to uraditi. I za ubuduće, mogu ti reći kako da i sam kupiš jeftino (par evra) instalaciju novog Microsoft Office, uz manu što bi se tada Office morao ponovo kupiti u slučaju da treba ponovo da se instalira. Ali da se razumemo, mogu ti ja to uraditi svaki put,😁 to je jako brza stvar, al to pišem pod pretpostavkom da možda želiš to i kod sebe da uvek imaš na raspolaganju, i da nećeš da se zezaš s onim za nameštanje narodne verzije.😉

Super što ima raznih besplatnih rešenja po netu, ali Microsoft Office je keva za te stvari u odnosu na svu konkurenciju!
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Eco aktivisti...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Dobro veče

Post od Xepoj87 »

Grujic napisao:Pao mi je na pamet jedan projekat, pa mi treba konsultacija.

Skini sa torrenta adobe acrobat reader, tu imas edit i konverziju u druge fajlove.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Adobe Acrobat se traži.

Reader je samo reader.

Savet je ispravan, Acrobat to sve može ukoliko PDF nije zaključan.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kako ispravno moze biti skini sa torenta :)
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Da, to bi bio Adobe Acrobat Pro.

Ali ako neće da pokušava s narodnim verzijama toga, ima i moj predlog. Za ovaj konkretan slučaj narodne verzije često imaju i viruse. Ako nađe pogodnu narodnu verziju ipak, onda super.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ima 7 dana free trial na originalnoj verziji.

Sto se virusa tice, ja za mojih 25 godina nadprosecnog koriscenja pca ne instalirah ni jedan jedini. Druga je stvar sto ljudi ne znaju sta je false positive, pa sve sto im izleti od Defendera, smatraju malicioznim virusom.

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ili bar ne znas da si instalirao. Svakako u danasnje vreme rizikovati sa takvim stvarima nije preporucljivo da se najblaze izrazim.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

^ Upravo! I ako ništa, super ako je on siguran da nije pokupio virus, i ako je siguran da su to sve false pozitivni, ali to nije dovoljno da mogu preporučiti drugom da skida preko torenta. Barem da tako samo kažem "s torenta", a on onda ode ko zna gde i pokupi ko zna šta.
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

12 USD mesečno košta licenca, mislim da ti se više isplati nego da tražiš krekovane gluposti, pogotovo što je relativno važna stvar.
Taman je trial 7 dana pa da prvo probaš da li ti radi...

Samo se nekako registruj kao US nalog, mislim da ti je bolje rešenje...
Boringly average, but also perfect for school run mums
Odgovori