Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Re: Dobro veče

Post od Gazu »

shandu90 napisao:Bolje lak za nokte u toj boji da nadjes pa da istackas bolno mesto. Ili super lepkom, sta znam. Okaci sliku da znamo o cemu se radi :D
Da se vratim temi oko nalepnice/stikera od pre neki dan. Slika
Gazu napisao: Ako bi da zalepim negde neki stiker ili nalepnicu, gde bi oni mogli da se kupe, jel ima neko iskustva? (...)

Ima neka pukotinica na zadnjem braniku, pa sam mislio nju da pokrijem.
motorista napisao:Da se ne vidi pukotina od 0,5 mm nego nalepnica od 10 cm? ;) Mislim da većina boljih kopirnica ima izradu po želji u ponudi. Ozbiljnije seku u željenom obliku, biraš kvalitet papira, folije... tebi ne igra, ali imaju i magnetne folije, zgodno za vozila vezana za ADR, elipsu sa oznakom zemlje (SRB) i individualne taksiste.

Kakva je razlika između nalepnice i stikera? Ozbiljno. Ja sam iz nekog drugog vremena, za stiker sam kod nas prvi put čuo pre 7-8 godina, one sličice na Viberu.
Da, tako ispada, da se vidi stiker umesto pukotine, ali ako bi stiker bio neka fora, onda super!

I da, verujem da nema razlike, mislim da su u ovom slučaju stiker i nalepnica isto. Čak bi rekao da je "stiker" samo sinonim za nalepnicu. Slika

Magnetne folije ne bi meni radije, branik je plastični, ali videću baš u jednoj opremljenijoj kopirnici.
shandu90 napisao:Bolje lak za nokte u toj boji da nadjes pa da istackas bolno mesto. Ili super lepkom, sta znam. Okaci sliku da znamo o cemu se radi :D
Evo kako izgleda to na zadnjem braniku. Čak ni nije nešto što bi moralo da se pokriva, a definitivno nije ni za lepljenje. Stoji to tako već dve godine. Možda bi baš lak za nokte uradio posao. Nije mi palo na pamet da postoji siv metalik lak za nokte, ali garant postoji. Slika

Slika

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Nije to strasno, da se srediti. Nama je u kancelariji stojala paleta lakova, dobavljac nije hteo da ih uzme nazad pa smo mi muski koristili za te stvari :D Posle je nekome iz firme proradila sujeta pa je cela paleta nestala.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
motorista
Reactions:
Pridružio se: 09 Avg 2020, 18:11

Post od motorista »

Ja bih ostavio kako jeste. Ako te baš vuče, možeš celu tu gornju lajsnu, od ruba do ruba, da obojiš ili prelepiš u crno. Kao kod prvog »Fiat Tipa«, uslovno. Ali onda će te vući da to uradiš i napred, pa priča gubi poentu. A može i samo delimično ispod ivice, ovo nije tvoj model, ali na taj fazon mislim:

https://www.ebay.co.uk/itm/254078333606

Sređivanje ovog kod limara je - ako su cene ostale slične - 50 €. Ja bih ili to ili ništa ne bih dirao.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

shandu90 napisao: 27 Okt 2022, 13:22 Posle je nekome iz firme proradila sujeta pa je cela paleta nestala.
E jbg, sto ljudi, sto ćudi...😄

Pogledaću ja lakove, a videću ipak ako mi i neka baš interesantna nalepnica padne na pamet da je odštampam. Svakako ne bi ni da lepim neku glupost.🙂 Ako bi stavio nalepnicu, stavio bi nešto što bi mi bilo OK da zalepim i nevezano od pukotine. A lak deluje da bi ga lepo zakamuflirao.

Da, a limara ili kojeg god majstora (pošto je branik plastični) plaćati za to 50 evra bi bilo puno - za takvu sitnicu. U porešenju s tim bi pametnije bilo ostaviti kako jeste.🙂
Poslednja izmena od Gazu u 27 Okt 2022, 14:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

pa ako bi bojio u crno zasto ne bi onda u silver pa da bude kako treba :)

nalepnicu je glupo lepiti bolje ostaviti ovako nije nista strasno
Poslednja izmena od OMP u 27 Okt 2022, 14:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Baš tako, u tom slučaju bi bojio isključivo u srebrnu boju.🙂
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Odes kod Zolike

Sent from my iPhone using Tapatalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Hvala na predlozima mislim da ću uzeti Adobe Acrobat pa da probam, samo mi na njihovom sajtu kaže da prozivod nije dostupan u našoj zemlji :)

Videću kako to da rešim
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:

Post od Gazu »

Hvala svima na predlozima, pa ću javiti posle šta sam i kako sam rešio.😊 Ali definitivno neko od rešenja što bi ja uradio sam, ipak je to stariji auto, ne treba ni ja da preterujem.😊
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da li su i u vašoj okolini, kao i u informativnim emisijama RTSa, počeli da završavaju razgovore/sastanke sa "svako dobro"?

To je sada "u fazonu", ili se slučajno poklopilo (na mom uzorku) tokom poslednjih meseci?

TapaT

Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Nisam primetio.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Slika

Ko razume :D
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Pa svi razumeju valjda. :)

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

Odgovori