Dobro veče
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Re: Dobro veče
Ja bih laicki zakljucio da covek moze biti pri svesti i u isto vreme i povredu kicme. U tom slucaju mi deluje da ovakvo izvlacenje nije nacin kako bi se povredjeni trebalo tretirati…
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Nije sve uradjeno po protokolu kako bi trebalo zbrinjavati povredjene (A, B, C, D, E) ali je bila malo nespecifična situacija i odredjene stvari su uradjene instinktivno.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Svesna i prica = ziva je, nema sta da proveravas da li je ziva kada je to evidentno vec ko sto je ona uradila obavestis ostatak tima jer neobavestavanje moze da dovede do drugog problema (npr oma se spustila pored nje a vozac odluci da se pomeri jos u rikverc).DukeNS napisao: 06 Dec 2022, 11:37 Ja bih laicki zakljucio da covek moze biti pri svesti i u isto vreme i povredu kicme. U tom slucaju mi deluje da ovakvo izvlacenje nije nacin kako bi se povredjeni trebalo tretirati…
Sto se povrede kicme tice, ona nema veze sa svescu sama po sebi, al koliko sam video zena je pomerala vrat, uradila je ekstenziju i rotaciju u levo

- 123456
Nije problem sto je ona obavestila ostatak tima nego kako je taj tim reagovao kada ih je ona obavestila. Bukvalno su je samo izvukli kao dva laika a ne kao stručna lica (TPO ni u najavi).
Mi ne znamo kakvu je ona komunikaciju imala, postoje različiti nivoi poremećaja svesti (delirijum, sopor, stupor, koma). Naravno da povreda kičme ima veze za gubitkom svesti, paraliza respiratornih mišića i sve sto ide uz to. Sve zavisi od nivoa i obima povrede.
Niti branim, niti napadam nekoga, samo ako govorimo o tome, da su sve uradili po protokolu, to definitivno nisu.
Mi ne znamo kakvu je ona komunikaciju imala, postoje različiti nivoi poremećaja svesti (delirijum, sopor, stupor, koma). Naravno da povreda kičme ima veze za gubitkom svesti, paraliza respiratornih mišića i sve sto ide uz to. Sve zavisi od nivoa i obima povrede.
Niti branim, niti napadam nekoga, samo ako govorimo o tome, da su sve uradili po protokolu, to definitivno nisu.
Poslednja izmena od 123456 u 06 Dec 2022, 13:47, izmenjeno 1 put ukupno.
- Grujic
- Moderator
Ja sam odgovorio jos pre ovog posta, a i sa mreza na opasku sto ona nije prvo prisla zeni, pa to objasnjavam.
Sto se izvlacenja tice, to je drugi momenat, mada ni tu ja ne bih bio toliko ostrog stava ko twitter eksperti.
Sto se izvlacenja tice, to je drugi momenat, mada ni tu ja ne bih bio toliko ostrog stava ko twitter eksperti.
- 123456
To da ih je obavestila je u redu jer osnovno pravilo je da se omogući bezbednost svih osoba, kako onih koji su povredjeni tako i onih koji im pružaju pomoć. Definitivno nisu mogli nista ako je vozilo nad "povredjenim".
To što se dešavalo posle toga nije dovoljno uradjeno u stručnom smislu. Ovde ne govorimo da li ima posledica ili ne nego da li su postupili pravilno.
To što se dešavalo posle toga nije dovoljno uradjeno u stručnom smislu. Ovde ne govorimo da li ima posledica ili ne nego da li su postupili pravilno.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

nesto su mi postali dosadni on i blok sa ovim forama, sve je manje vise vec vidjeno a ovaj subaru 5x lepse izgleda serijski nego ovako nabudzen
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Retkost je naci stock subarua. Gymkahana moze biti zanimljiva klincima, ostali to brzo izgustiraju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:

Dobili LIDL, voze Škode, samo im fali investitorski urbanizam.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
- srdjanyo
- Kontakt:
Škode se nikako ne voze u USA, jednostavno jer se ne prodaju. Konkretno ova Octavia je vlasništvo diplomatskog predstavnika Češke u SAD. Bar tako kažu.
- Grujic
- Moderator
Imaju oni neku čudnu foru sa privremenom registracijom ili kako već, viđao sam slike nekih evrospkih modela kola sa sve EU tablicama napred, a pozadi stavljene USA tablice, nekad čak furaju obe tablice, barem na slici
- srdjanyo
- Kontakt:
U pravu si. To može da važi do godinu dana. Posle mora preregistracija na USA tablice. Ovu je "dovukao" neki diplomata, hoće da se vozi jeftinije.