Dobro veče
Re: Dobro veče
Iste stvari sa vozovima su se dešavale u mom mestu i okolini. Pruga Niš - Zaječar je bila u katastrofalnom stanju, nije bilo ulaganja bukvalno 100 godina. Svaki mesec je bilo neko izletanje iz šina, bilo je takođe curenje amonijaka ali u daleko manjoj meri. Kad su gospoda iz vrha uvideli da treba nešto da se učini, pokrenuta je kompletna rekonstrukcija pruge Niš-Zaječar. To je trajalo 5 godina, ali više nema tih problema. Pretpostavljam da će se sad i ta pruga raditi...
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Ni meni ne otvara, a tekst linka koji vidim je... uznemirujući.carov2 napisao: 26 Dec 2022, 12:14 https://www.plusonline.rs/ekskluzivno-n ... uvek-radi-
Sent from my SM-F936B using Tapatalk

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Snimci amaterski sa mesta nesrece. Evo linkova

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Na TT ne radi.motorista napisao:Ni meni ne otvara, a tekst linka koji vidim je... uznemirujući.carov2 napisao: 26 Dec 2022, 12:14 https://www.plusonline.rs/ekskluzivno-n ... uvek-radi-
Sent from my SM-F936B using TapatalkMože li neko da kaže o čemu se radi?
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Malopre zovemo rođaka policajca, kaže evo spremam se za posao, čekamo neke stručnjake pa da saniramo curenje.
I dalje curi...
Plan neki, "priče ispred zadruge" ...sigurnije da ostave da cisterna sama iscuri, pa par vagona da povuku ka Pirotu, par ka Nišu, a može da se desi da treba oko 48 sati još.
I dalje curi...

Plan neki, "priče ispred zadruge" ...sigurnije da ostave da cisterna sama iscuri, pa par vagona da povuku ka Pirotu, par ka Nišu, a može da se desi da treba oko 48 sati još.
Heinz napisao:Radi, nije do tt.motorista napisao:Na TT ne radi.
Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Na linku su postavljeni identični video snimci kao iznad, vlasnik web sajta je novinar koji je i napravio te snimke.
Sve je lepo rečeno, osim jedne stvari - Belorusija nije banana država. Rusija, Belorusija i Ukrajina (ova poslednja do 2014. kad su ih zapadnjaci uzeli "pod svoje" i počeli da gase fabrike i naravno ne sada kad je rat i ništa ne radi) su industrijski razvijene zemlje (kao što je i SSSR u celini bio). Nisu "zemlje u razvoju" (eufemizam za nerazvijene), što su Srbija i Jugoslavija uvek bile, a pogotovo nisu "banana države".
Na stranu korupcija ili politički sistem baziran na "jakom lideru", ali železnica u tri navedene zemlje je svetlosnim godinama ispred naše, u bilo kom aspektu.
Jedan od tih "lidera", da ne kažem "diktatora" je svojevremeno lepo primetio da ako je vestminsterski parlamentarni sistem adekvatan za zemlje zapadne Evrope, to ne znači da je i za ostatak sveta, niti da ga treba silom nametati ostalima. Rekao je i da svaki narod treba da ima politički poredak u skladu sa svojom željom, tradicijom i stepenom civilizacijskog razvoja.
Ja bih na to dodao da je vestminsterski parlamentarni sistem u startu zamišljen kao prevara koja narodnim masama stvara iluziju da se nešto pitaju i o nečemu odlučuju. U praksi, "gospoda" se dogovaraju u svojim "klubovima", a parlament je pozornica na kojoj se to prezentuje javnosti.
Možda je neka zemlja za par stotina godina postojanja takvog sistema predstavničke demokratije uspela u većoj meri da se približi istinskom poštovanju narodne volje, ali da ne širimo priču...
Na stranu korupcija ili politički sistem baziran na "jakom lideru", ali železnica u tri navedene zemlje je svetlosnim godinama ispred naše, u bilo kom aspektu.
Jedan od tih "lidera", da ne kažem "diktatora" je svojevremeno lepo primetio da ako je vestminsterski parlamentarni sistem adekvatan za zemlje zapadne Evrope, to ne znači da je i za ostatak sveta, niti da ga treba silom nametati ostalima. Rekao je i da svaki narod treba da ima politički poredak u skladu sa svojom željom, tradicijom i stepenom civilizacijskog razvoja.
Ja bih na to dodao da je vestminsterski parlamentarni sistem u startu zamišljen kao prevara koja narodnim masama stvara iluziju da se nešto pitaju i o nečemu odlučuju. U praksi, "gospoda" se dogovaraju u svojim "klubovima", a parlament je pozornica na kojoj se to prezentuje javnosti.
Možda je neka zemlja za par stotina godina postojanja takvog sistema predstavničke demokratije uspela u većoj meri da se približi istinskom poštovanju narodne volje, ali da ne širimo priču...
Ђенерал Јанковић
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Meni je recimo ratifikacija EKLJP mnogo relevantniji pokazatelj da li je država banana. Pogledaj koliko ima predstavki ESLJP-u po glavi stanovnika po državama clanicama, pa da pričamo ko je banana a ko kurcina od države.
Ups, Belorusija nije ni potpisala.
Ups, Belorusija nije ni potpisala.
Postojanje planske industrije ili zeleznice koju su pravili robovi po meni nije pokazatelj da li je neka drzava banana ili ne, po tome i severna koreja verovatno ima sta da pokaze. Ja bi vise cenio ono ljudske slobode, vladavina prava i slicno.
Pravo ograničeno na pravo da napravim grešku i postanem/razvijam se kao žigolo, narkoman, peder... i nije neko pravo, ako mene pitaš. Gde je pravo na rad, besplatno školstvo, zdravstvo, slobodu mišljenja i govora? Naravno da stoprocentna ne postoji, ali...
Kada budem video uspeh zapadnog modela na istoku (ili u Africi, Južnoj Americi, Aziji...) onda ću promeniti stav, do tada je zapadna demokratija = diktatura partije.
Belorusija nije članica SE niti potpisnica EKLJP zbog smrtne kazne, navodno. Verovatno ima i drugih razloga ali ovaj se navodi kao odlučujući.
Kada budem video uspeh zapadnog modela na istoku (ili u Africi, Južnoj Americi, Aziji...) onda ću promeniti stav, do tada je zapadna demokratija = diktatura partije.
Belorusija nije članica SE niti potpisnica EKLJP zbog smrtne kazne, navodno. Verovatno ima i drugih razloga ali ovaj se navodi kao odlučujući.
Dobro veče
E ako si iz svega izvukao pravo da budeš žigolo onda je uticaj medija ipak pobedio.
I besplatno školstvo nije besplatno.
I besplatno školstvo nije besplatno.
Izvukao sam obespravljenosti. U firmi dečko dobio otkaz jer je upotrebio reč "Šiptar". A ja sam malo učio šiptarski - oni kažu Šćiptar. To što oni Srbe ne nazivaju Srbima već Serbima nema veze... Samo se srpski jezik u Srbiji sme definisati od strane stranaca. Na stranu što je to iživljavanje nad inteligencijom obe strane, nije problem u Arbanasu, Arnautu, Šiptaru, k'o što neće biti problem ni u izrazu Albanac, već u lošim odnosima koji su korisni samo političarima zapadnog tipa.
Da bi učestvovao u sportu, jurenju lopte po livadi od kog može da živi promil naroda, primoran si da negiraš sopstveno postojanje.
Dalje, radim blesav posao u stranoj firmi koja nije do kolena domaćim prethodnim. Ove strane su očito nerentabilne, imamo treenutno troškove 37-40 puta veće za isti posao, a nismo sposobni da postignemo ni sličan kvalitet. A šatro je domaća firma bila nerentabilna. Naravno, za posao će račun biti isporučen Republici Srbiji, a domaća firma je u fazi gašenja (zbog čega sam je svojevremeno i napustio - doveden je zapadnjak da je upropasti, toliko nesposoban da mu je i za to trebalo mnogo vremena). Dakle - nemamo pravo na normalan posao i stručni razvoj u svojoj zemlji. Nego 'aj' u krivionicu žica kao bolju alternativu privatniku, "gazdi" (nije moj slučaj, nego većinski).
Kolege koje su bile maltene debili sada rade u školama. Test IQ123 - ko razume shvatiće - se više ne radi za prijem. Jedinice skoro da ne smeju da daju. Decu ne uče ničemu, mlađe kolege dolaze ni u polupismenom stanju. Imamo inženjere koji su diplomirali turski jezik i književnost, ekonomiju na Unionu, jer su - a i to samo kažu - nakalemili master negde. Drugar, građevinac, završio medicinski u nekom kiosku za tri meseca i otiš'o u Norvešku da prevrće šlogirane babe.
Država ne radi svoj posao, od neskupljana smeća do raznih partijskih komunalnih milicija i sličnih šturmabtajlunga.
Lepo što si pomenuo medije, jedino što na TV-u vredi su razni Trezori, Klasici, i slično, skupa sa muzičkim kanalima tu maskulturu smo zapostavili u obimu za koji nisam verovao da je moguć.
Ono što je tebi zaparalo pogled u mojoj prethodnoj poruci, tu napredujemo.
E, sve ovo je manje izraženo u Belorusiji nego u Srbiji, BiH, Hrvatskoj, pa i Sloveniji ili Češkoj. Kakva-takva, mala, slabije naseljena, siromašna, pod delimičnom diktaturom, ali je država.
Da bi učestvovao u sportu, jurenju lopte po livadi od kog može da živi promil naroda, primoran si da negiraš sopstveno postojanje.
Dalje, radim blesav posao u stranoj firmi koja nije do kolena domaćim prethodnim. Ove strane su očito nerentabilne, imamo treenutno troškove 37-40 puta veće za isti posao, a nismo sposobni da postignemo ni sličan kvalitet. A šatro je domaća firma bila nerentabilna. Naravno, za posao će račun biti isporučen Republici Srbiji, a domaća firma je u fazi gašenja (zbog čega sam je svojevremeno i napustio - doveden je zapadnjak da je upropasti, toliko nesposoban da mu je i za to trebalo mnogo vremena). Dakle - nemamo pravo na normalan posao i stručni razvoj u svojoj zemlji. Nego 'aj' u krivionicu žica kao bolju alternativu privatniku, "gazdi" (nije moj slučaj, nego većinski).
Kolege koje su bile maltene debili sada rade u školama. Test IQ123 - ko razume shvatiće - se više ne radi za prijem. Jedinice skoro da ne smeju da daju. Decu ne uče ničemu, mlađe kolege dolaze ni u polupismenom stanju. Imamo inženjere koji su diplomirali turski jezik i književnost, ekonomiju na Unionu, jer su - a i to samo kažu - nakalemili master negde. Drugar, građevinac, završio medicinski u nekom kiosku za tri meseca i otiš'o u Norvešku da prevrće šlogirane babe.
Država ne radi svoj posao, od neskupljana smeća do raznih partijskih komunalnih milicija i sličnih šturmabtajlunga.
Lepo što si pomenuo medije, jedino što na TV-u vredi su razni Trezori, Klasici, i slično, skupa sa muzičkim kanalima tu maskulturu smo zapostavili u obimu za koji nisam verovao da je moguć.
Ono što je tebi zaparalo pogled u mojoj prethodnoj poruci, tu napredujemo.
E, sve ovo je manje izraženo u Belorusiji nego u Srbiji, BiH, Hrvatskoj, pa i Sloveniji ili Češkoj. Kakva-takva, mala, slabije naseljena, siromašna, pod delimičnom diktaturom, ali je država.