Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
kragujevac
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)

Re: Dobro veče

Post od kragujevac »

A170T napisao: 01 Feb 2023, 23:39 U čemu je fora kad se na nekom autu sve živo zameni pre prodaje? Tipa nove gume, novi amorti, novi diskovi/pločice, odrađeni servisi... Zašto bi uložio tolike pare u auto koji ćeš da prodaš?
Ima ljudi kojima pare ne znače ništa, gde je u porodici generacijama bilo toliko novca da to nikada nije bila tema za razmišljanje. Zato sam i pisao, kupujem auto samo od privatnog lica i do sada sma imao samo pozitivna iskustva. Pa čovek koji je nama prodao XFa imao oko 70ak godina, bukvalno je sedam dana pre prodaje uradio servis kod ovlašćenog JLR servisera i kad smo seli kod njega da pravimo ugovor pokazao mi račun od skoro 850€. I šta sad ja imam nešto da sumnjam, vozikam naokolo i kao da proveravam auto.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Masinac
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2019, 15:59

Post od Masinac »

Sve gore receno, ili kao u mom slučaju, auto sredjivan za sebe, ali u međuvremenu kupljen drugi i sad ovaj stoji.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:
Pridružio se: 03 Feb 2019, 10:10

Post od BigMazzy »

Ja sam skoro ima slučaj da je lik , koji je hteo da kupi auto od mene, i sve bilo dogovoreno, odustao od kupovine jer je menjač bio zamenjen u garanciji.
Ima nas raznih i teško je svakom ugoditi. A inače je auto i dalje u garanciji.
Jedna od sumnjivih stvari mu je bilo i to što nema oštećenja na boji od vrata na parkinzima, to mu je bilo zaista čudno, pa je pomislio da je farban.

A onda neko za iste novce kupi 8 godina star auto na kome je svašta nešto menjano, pregazio Boga oca, uvezen ko zna odakle.

Sent from my 2203129G using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ma ne ulivaš poverenje. Džaba je sva dalja priča.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Moj Passat 2017 nema pecke po vratima, jer ne stajem apsolutno nigde gde neki balvan moze da me osuri sa vratima, i svuda je garaziran, bukvalno jednu noc nije bio na ulici, ne znam sta je to cudno.
Nedavno, ima manje od mesec dana, sedim u TC na parkingu, cekam gospodju da nesto kupi na brzaka, i neka ne bas mnogo pametna zena pokusava da se uparkira unapred na mesto pored mene. Vidi me da sedim u autu i da je gledam, obzirom da iz 5 puta ne moze da utera auto i ladno pri izlasku zenetina pljas meni u vrata. Vozio sam Polo, koji isto nema pecku jednu na vratima. I kao izvini trt mrt prihvatam gresku sta treba. Bio je Badnji dan pa zato nisam hteo da joj uzmem lovu, inace otisla bi stotka lagano za farbanje vrata.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

sebekkg napisao:Ma ne ulivaš poverenje. Slika Džaba je sva dalja priča.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Moguće Slika.
Sledeći put, nema probne vožnje od par kilometara već 100m po parkingu, nema servisne knjižice, nema zagledanja dva sata, nema priče , nego " 'oćeš, nećeš, ne moraš".

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Ni moj Punto nema tragove po vratima a još malo pa 12 godina auto - jer uvek pažljivo biram gde i kako parkiram, takav sam jednostavno, bilo da je Punto ili novi X6...
BigMazzy
Reactions:

Post od BigMazzy »

Ovima je bilo čudno jer sam iz BGa, a BG je džungla.

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Jeste čudno, moj auto je garažiran, veoma retko i veoma kratko boravi na parkingu gde teoretski može neko da ga udari vratima, pa ima ožiljaka. U BG je dovoljno 5x da parkiraš auto na javni parking gde su kola uporedo i biće udaren barem 1x.
dzonic87
Reactions:
Pridružio se: 05 Okt 2016, 18:53
Garaža: Hyundai Tucson 2.0crdi (2016, 4wd)

Post od dzonic87 »

Ovo baš u domenu fantastike, za auto koji se koristi u gradu.
Možda sticaj nekih specifičnih okolnosti

Nema šanse da prođem mesečno bez nekoliko oštećenja - bukvalno je svuda problem parking, a i dosta ljudi uopšte ne mari za oštećenja drugog vozila
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Ja popravljao prednji branik 3x i opet posle par dana neko čukne tako da sam odustao i srediću to pred prodaju.
Inače sad da neko uzme auto od mene ispalo bi kao što je @A170T napisao pošto mi prošle godine došao na zamenu potrošni materijal (nova oba kompleta guma, novi prednji diskovi i pločice, nov akumulator, zamenjen antifriz i ulje u kočnicama a uskoro i u menjaču) i zamenio benzinsku pumpu koja je oslabila.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Ne znam ni šta tražiti od ljudi za udarena vrata. Ali 100 evra za ogrebotinu koja skoro sigurno nije došla do lima... Meni to zvuči kao iživljavanje. Jer realno, ko bi zaista vozio auto na farbanje zbog jednog čvrkanja vratima.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
AleksandarAca
Reactions:
Pridružio se: 21 Jul 2021, 14:54
Garaža: VW Tiguan 2.0TDI R-Line 4Motion, VW ID.3 Pro Performance

Post od AleksandarAca »

Sto se "izivljavanja" tice, ja sam sedeo u svom autu, vrata su bila bez pecke, i gospodja mi je odalamila vrata bezobzirno. Kapiram pre da je to izivljavanje.
Farbanje top majstora po delu za noviji auto nije ispod 100 EUR, a uglavnom je 150. Ne znam sta tu nije ok, obzirom da je gospodja ostetila vrata i da vrata vise nisu kao u stanju kao sto su bila.
Da se trazi novca procentualno tome kolika je strafta ostala ili sta? Ili da je potapsem po ramenu i da joj ja dam 100 evra da joj se nadje?
Moje je sta cu ja posle sa novcem da radim, da li cu da farbam ili necu.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Poslednja izmena od AleksandarAca u 03 Feb 2023, 16:58, izmenjeno 3 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Upravo, tu se nadoknađuje šteta, koja lako može da zaista bude tih 100e, a ne trošak popravke koji može da bude i za dž ako mi ortak zafarba nekim ostatkom od farbe.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Razumem ja tebe da je žena stoka, i mene takva stoka iznervira. Ali da li je sto evra, to ne znam, jer ti za jednu ogrebotinu hoćeš da farbaš cela vrata. I sad, da je to tebi peta ogrebotina, da li bi isto tražio sto evra. Tada ne. Pa da li onda njena greška vredi baš sto evra ili ipak nešto manje. A slažem se da bi trebala nešto da da za tu štetu, u to nema dileme!

Dakle, za stoku nemam ni ja milosti - kad sam siguran da je to, ali nekad može to čukanje da se desi i slično. Recimo, meni je jednom vetar povukao vrata kad sam izlazio iz kola, i baš mi je palo na pamet da bi nekome tako zveknuo po vratima da je neko bio blizu.

Mislim da može oko toga da se diskutuje, kao i da neko siromašan SLUČAJNO ošteti nekome imućnijem nešto na luksuznom autu. Nisam ga ja terao da se on džekira s novim jaguarom ili novom teslom.

Zato ja mislim da bi s tih sto evra ipak preterali. Ja mislim da bi nekoga oterao u materinu da mi tako traži sto evra za tu stvar. Smatram da sam razuman, čuvam i svoje i tuđe, ali da ti ja dam sto evra, a ti sigurno nećeš odmah trčati to da farbaš. Zvučalo bi mi to kao iznuda. Radije bi muriju čekao, pa šta god da oni kažu.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Odgovori