Egzotični automobili na našim ulicama

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Egzotični automobili na našim ulicama

Post od Delija »

Zlaja011 napisao:Sto se tice prethodne price ojadjenih hejtera, kad vam covek sa autom od 100.000e parkira ovako auto onda je on bahati burzuj i idete da pljujete lomite brisace grebete farbu itd...

A kad neka mentolcina naguzi neuglednog juga, astru, pola itd (uglavnom zena) iz neznanja na dva parking mesta ili tako da ti svojim spustenim autom sa niskoprofilnom i poliranom felnom moras da prejases ivicnjak velicine djerdapske brane da bi obisao budalu to je onda u redu i oni nisu bahati oni samo eto ne znaju da voze!

Pravda za svakog ko je nasao i olupao majmuna koji mu je cackao oko kola!
Da li je iko ovde napisao da je to ok? :ccc:
Samo je to mnogo redja situacija - daleko je cesce qrcenje onih koji pazare skuplji automobil i misle da su uhvatili boga za onu stvar.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Zanimljivo da su ispred makijato fax poredjani regularno jedan do drugog svi ti skupi automobili. Bio, video :kezo:

Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

goblin napisao:Mislim da se ovaj nece ni davati u obuku.
Negde je pisalo da hoce.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Da, hoce, sto je i u redu. Odnosno, Mustang manje vise, ali bi (po meni) polaznik svake autoskole trebao (pored osnovnog automobila, na kojem vozi vecinu casova) da provoza vise automobila, kako po snazi, tako i po velicini i gorivu (benzin/dizel). Malo verovatno, ali bi bilo lepo :mrgreen:
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

Nece pocetnik skontati razliku benzin/dizel i nacin voznje, gasice mu se svakako. Ja sam ucio na turbodizelu a uskocio u atmosferca benzin po dobijanju dozvole.

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Moja devojka koja je sela iz dizela u benzinac nije znala da vozi auto, stalno se gasio, kao da ne zna da vozi. Popizdeo sam kad me tako jednom vozila sa prvog maja.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Trebaš biti baš talenat da bi ugasio dizel pri kretanju :)
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Da ne bude zabune, benzinac joj se gasio.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Upravo.
Kako su jugici izumrli, tako se pojavila gomila dizela u autoskolama. Kada se naviknes da ti automobil krece kada pustis kvacilo, tj. kada tako naucis, a nemas druga iskustva, posle ces muku muciti kad dodjes kuci i sednes u benzinca. Gledam po komsiluku, pogotovo zene, svakodnevni primeri.

Ja sam ucio na raspalom jugu i sreca je pa nisam vozio neko vreme, dok nisam poceo aktivnije da vozim. Naucio sam da vozim sa gomilom kompromisa. Kada su mi na polaganju dovezli isti taj automobil, samo servisiran, nisam mogao da se snadjem, jer u prvu brzinu je ulazio normalno, a ja sam navikao potpuno drugacije :kezo:
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:

Post od shandu90 »

dragvorl napisao:Moja devojka koja je sela iz dizela u benzinac nije znala da vozi auto, stalno se gasio, kao da ne zna da vozi. Popizdeo sam kad me tako jednom vozila sa prvog maja.
Pretpostavljas onda kako je mom caletu bilo sa mnom, tada pogubljenim pocetnikom :rofl:

goblin
Banned
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2014, 23:23

Post od goblin »

Ja sam zbog toga zeni birao iskljucivo auto koji je sto pogodniji za pocetnika.
Glavni uslov je bio da bude automatik, da ima napred i nazad parking senzore, po mogunosti kameru za rikverc, da je mali i pregledan.
I nasao sam takav (Mini) i mogu reci da je auto prosto stvoren za pocetnike (mada vrhunski u svakom pogledu). Odradio sam sa njom desetak voznji da prodjemo sve situacije i nakon toga moze gde oce sa njim.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Kupiti automatika pocetniku je kao pucati mu u koleno :)
Nadaj se da nikada nece morati da sedne u neki manuelac.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Mislim da nije. Polagala je na manuelnom menjacu i mogla je da ga vozi, ali smatram da je bolje da svoju paznju usmeri na neke druge stvari u saobracaju nego da razmislja u kojoj je brzini, hoce li joj se ugasiti auto, kako ce da krene na semaforu... (dok je pocetnik)
Produkt toga jeste da ce defintivno zaboraviti da vozi manuelni menjac, ali ne vidim ni potrebu da zna da ga vozi. Isto kao i za sebe, svaki auto koji joj budem kupovao bice automatik i nema greske.

Ista je stvar kad se neko navikne na odredjene sisteme (parking senzori napred i nazad, kamera za parking, servotronic...) da mu bude malo zeznuto kad sedne u auto koji nema sve to na cega je vozac navikao. Ali ja ne vidim problem u tome, jednostavno kad kupujes auto uvek vodis racuna da mora da ima sve sto ti je potrebno i nema nikakvih problema.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Zato sam i rekao, da se nada da nece doci u situaciju u kojoj mora da vozi manuelni.

Ne slazem se sa tobom, jer je voznja automatika dosta bezbriznija i tako se navikne.
Manuelni je uci da obraca paznju na vise stvari, da se bolke koncentrise, da dok razmislja o brzinama i da se auto ne ugasi, ujedno razmislja i o celokupnom saobracaju, duplo bolje je istrenira, a ti joj dajes premalo poverenja.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
goblin
Banned
Reactions:

Post od goblin »

Ja stvarno ne vidim poentu konkretno u mom slucaju da zena zna da vozi manuelni menjac kada gotovo sigurno nikada u zivotu nece ni imati priliku da ga vozi. Treba od starta da navikne na ono sto ce ceo zivot voziti, a sto je ujedno i lakse za pocetnika i savladavanje.

Sutra cu i sa decom uraditi istu stvar (pogotovo sto se tice cerke). Napuni 18 god, dobice neki mali gradski auto ali obavezno automatik.
Sin je nesto drugo i on ce verovatno uciti i manuelni menjac posto ce uz mene sigurno probavati i mnoge druge stvari poput motora, brzih automobila, izlazicemo na stazu....
Odgovori