Suzuki SX4 - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:
Pridružio se: 13 Nov 2012, 09:15

Re: Одг: Suzuki SX4 1.6 GLX 2WD by Crni

Post od crni »

Ma kakva fabia, pre bi uzeo daciju, ali ozbiljno. Imam ih u firmi milion, skroz mi je los. Vise su u servisu nego na poslu. Stvarno mi nije jasno zasto ih ljudi kupuju, a kupuju ih.
Sto se zukija tice sa svim njegovim prilicno iritirajucim manama moze da se zivi, ali ako krenu posete servisu ima svarno da ga izlupam cekicem:-)

Послато са LG-P990 користећи Тапаток 2
Ropstvo nikad nije iskorenjeno, samo se proširilo na druge rase.
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Re: Suzuki SX4 1.6 GLX 2WD by Crni

Post od RobiNS »

Evo rešenja ako krene da se kvari :kezo:
U znak protesta demolirali BMW "M6" ispred Sajma u Frankfurtu

Vlasnik je u opisu snimka naveo i razloge za svoj postupak. Nakon što je kupio nov automobil 2008. godine, odmah mu je postalo jasno da mašina ima velike tehničke nedostatke i da se stalno kvari.
http://vesti.mojauto.rs/Aktuelne-vesti/ ... Frankfurtu
http://www.youtube.com/watch?v=1c7FzXygCG0
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Poznata mi je ta prica, osecam se sa Puntom kao taj siroti vlasnik BMW :)
I ja bi ga pod cekic...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

e bre robi, uopste nisi u toku
vratis se stranicu unazad i pogledas postove da se ne bi ponavljao :D
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Organizovacemo frontalni sudar 'crni' SX4 VS Punto Bax TDI, ispred sajma za novinare :mrgreen:
Poslednja izmena od Bax u 17 Sep 2013, 19:55, izmenjeno 1 put ukupno.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

:D izvinjavam se Crni, :oops: ja zbog ovoga
crni napisao:...ali ako krenu posete servisu ima svarno da ga izlupam cekicem:-)
vise se ne mešam :jane:
aaaaaaaaaaa sad sam tek video da si komentarisao....
Poslednja izmena od RobiNS u 17 Sep 2013, 20:05, izmenjeno 1 put ukupno.
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

aman, samo sam hteo da kazem da smo vec pricali o tom unistavanju automobila
nema potrebe da se izvinjavas, uvek si drag gost u mojoj temi...kao i misha
vi ste onaj drugi tas na vagi :D
-Čarls Bukovski-
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Bax napisao:Organizovacemo frontalni sudar 'crni' SX4 VS Punto Bax TDI, ispred sajma za novinare :mrgreen:
Sudarite se 2x! Jednom ispred Sumara, jednom ispred FAS. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
tvrdjava
Reactions:
Pridružio se: 02 Avg 2012, 09:06
Garaža: Suzuki SX4 GLX 2WD

Post od tvrdjava »

Uroš S. napisao:Za robusnost ajde, ne znam kako si izmerio to...
Montirao isto sediste, Cybex, za dete u oba automobila, u SX4 ostalo mnogo vise mesta na zadnjoj klupi. U Skodi ne moze da se preklopi 2/3 klupe jer je sediste sire od one 1/3...

Sent using Tapatalk 2
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

misha napisao:
Floyd napisao:Citao je forum ali je previse verovao Mishi
Nekoliko puta sam ponovio,svima koji su zainteresovani za kupovinu nudio sam moj SX4 na test. Ja sam pre kupovne probao Slobin i jedan 1.6 GS 4WD,znao sam i video sta mogu ocekivati od SX4 i tako je bilo.
Sx4 ima vise vrlina nego mana a to je meni bilo dovoljnan razlog da kupim. Sadasnja cena SX4 je vise nego dobra i zato smatram da je best buy za taj iznos u crossover klasi.
Ma salio sam se samo :)
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

misha napisao:
Uroš S. napisao:Samo što ju je platio jedno 2000e manje, i što je niža klasa auta,
Verovatno ga je platio 9600e kada je bio na akciji,inače pripadaju istom B segmentu samo Zuki je lepši ,bolje opremljen,robusniji...i sve najj ! :mrgreen:
Čime je to SX4 bolje opremljen, tvojim pisanjem neobjektivnih hvalospeva po internetu :kuku: ?
Realnost je ipak drugačija.
Fabija je iako jeftinija i manja i niža klasa i ružnija 100 puta, ipak bolje opremljen model i ima bolje motore i menjače u ponudi.
Fabija u najboljoj opremi ima : vazdušne zavese, tempomat, hlađenu kasetu, naslon za ruku, podešavanje po visini i suvozačkog sedišta,
brizgaljke za pranje farova, senzor za pritisak u pneumaticima, Maxi dot, i još neke gluposti.
A o robusnosti smo čitali iz postova Crnog.
misha napisao:SX4 spada u crossover B segmenta a njegovi klasići su Nissan Juke,Kia Soul i Toyota Urban Cruiser.
Poslenja 2 ni nemaju kod nas u prodaju, a cena Juka počinje gde se cena SX4 završava,
plus što je Juke noviji i atraktivniji i stvarno bolje opremljen model, tako da nisu ista klasa, isto kao ni SX4 i Fabija koja je niža klasa :thumbup: .
crni napisao:Ma kakva fabia, pre bi uzeo daciju, ali ozbiljno. Imam ih u firmi milion, skroz mi je los. Vise su u servisu nego na poslu. Stvarno mi nije jasno zasto ih ljudi kupuju, a kupuju ih
Prvi put čujem da neko napiše da je Fabija loša.
Iako gotivim tvoje postove i način pisanja :bravo: i slažem se u većini, sa ovim ipak ne mogu da se složim.
Nisam video Fabiju koja je stala, a ima ih mali milion u mojoj firimi, trpe svakodnevna iživljavanja raznoraznih vozača i idu bez problema.

Cilj mog posta nije da uzdižem Fabiju jer je ja vozim a omalovažavam SX4 koji mi se puno sviđa
i sigurno bi mi bio na listi želja da ima dizel u ponudi, tako da no hard feelings :pivo: .
Korisnikov avatar
crni
Banned
Reactions:

Post od crni »

fabija sa nakrckanom opremom i jačim motorima košta mnogo više od suzukija.
nikako ne mogu da se složim da su ti škodini motori bolji od vvt motora. veći izbor motora ne znači da su oni bolji.
svaka škoda do 10.000 je puno lošiji izbor od sx4 pa i od swifta, a one skuplje škode...to tek ne razumem. kupiti fabiju a ne polo meni nije jasno. dati prednost kopiji nad originalom meni nije prihvatljivo pa makar original nemao neke zezalice što ima kopija.
kad sam kupovao auto škoda mi nije bila ni u kakvoj opciji, ali jeste stepway dizelaš koji po meni više pruža od škode za isti novac. međutim, nisam hteo da se petljam sa tim istočnoevropskim kantama i odlučio sam da potražim nešto ozbiljnije. a onda je eurosumar snizio cenu sx4 na 9990e...ostalo znate :)
-Čarls Bukovski-
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Pa i nije onda taj sx4 toliko loš.
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Floyd napisao:Ma salio sam se samo
misha napisao:
Floyd napisao:Citao je forum ali je previse verovao Mishi
Nekoliko puta sam ponovio,svima koji su zainteresovani za kupovinu nudio sam moj SX4 na test. Ja sam pre kupovne probao Slobin i jedan 1.6 GS 4WD,znao sam i video sta mogu ocekivati od SX4 i tako je bilo.
Sx4 ima vise vrlina nego mana a to je meni bilo dovoljnan razlog da kupim. Sadasnja cena SX4 je vise nego dobra i zato smatram da je best buy za taj iznos u crossover klasi.
Ma salio sam se samo :)
:thumbup:
Captain Slow napisao:Čime je to SX4 bolje opremljen, tvojim pisanjem neobjektivnih hvalospeva po internetu ?
Realnost je ipak drugačija.
Fabija je iako jeftinija i manja i niža klasa i ružnija 100 puta, ipak bolje opremljen model i ima bolje motore i menjače u ponudi.
Fabija u najboljoj opremi ima : vazdušne zavese, tempomat, hlađenu kasetu, naslon za ruku, podešavanje po visini i suvozačkog sedišta,
brizgaljke za pranje farova, senzor za pritisak u pneumaticima, Maxi dot, i još neke gluposti.
Da li su moji hvalospevi objektivni ili ne,meni dovoljno govori sve veci broj novih vlasnika SX4. Veliki broj me je kontakirao preko foruma putem pp a ostatak licno. Velika vecina novih vlasnika je potvrdila (posle odredjenog vremena provedenog za volanom) ono o cemu sam pisao i meni je to dovoljnan znak da sam ipak realno preneo svoje utiske. Da li se ti slazes sa ovim ili ne apsolutno me ne zanima.
Svako ima svoje misljenje i drugacije impresije.

Sto se tice Fabije,spomenuo sam 1.2 12v 70ks koji je poznanik kupio za 9600e. Poredeci SX4 1.6 GLX (9990e) i tu Fabiju,zakljucio sam da SX4 ima prostraniju kabinu,lepsi kokpit,jaci motor,bolje kocnice,opremu i bolji izgled. Za vise detalja u vezi opreme modela GLX http://www.suzuki-srbija.rs/CenovnikVoz ... ModelID=11 a sto se tice pomenute Fabije od opreme ima airbagx2,cb.servo,ABS,podesavanje volana i vozacevog sedista po visini.

Sto se tice Kie Soul i Nissan Juke-a oni jesu direktni klasici SX4 a to sto su skuplji nema nikave veze jer pripadaju istom segmentu. Oba se trenutno mogu kupiti a Toyota Urban Cruiser nije vise u ponudi. SX4 i Fabija pripadaju istom B segmentu,s tim da je SX4 crossover pa stoga nisu direktni konkurenti. ;)
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Captain Slow
Reactions:
Pridružio se: 16 Jul 2012, 02:19

Post od Captain Slow »

Svašta piše na internetu, što ne znači da je istina, tako da .....
A što se broja SX4 na ulici tiče, to ne znači ništa osim da je jeftin, posebno u našoj zemlji.
Ja ostrašćeni fan nijednog proizvođača nisam, niti pišem PR textove kao neki, trudim se da budem realan i objektivan.
I sam sam napisao da je SX4 100 puta lepši od Fabije, i da bi bio i moj izbor da ima dizel, ali ne zbog lepog pisanja na forumima već zbog izgleda i cene.
Na tehničkom pregledu je ispred mene bio SX4, posle njega sam ja odradio šta treba, lik koji radi tehnički mi je rekao da bolje koči Fabija nego Suzuku pre mene.
Ako je slagao on mene, lažem i ja vas.
Ja sam iz toga izveo zaključak da Fabija ima bolje kočnice nego Suzuki i da je zbog takvih stvari Suzuki jeftiniji od Fabije.
Možda i grešim, možda me lik ložio, možda to kaže svakom kome uradi tehnički :rofl: .
I što se kupovine Škode pored VW tiče, hteo sam isključivo 1.9 TDI motor, a on se na žalost ne ugrađuje u Pola,
tako da nisam imao drugog izbora sem Fabije.
Nisam pogrešio ;) .
Odgovori