Servis - Razno
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Re: Servis - Razno
Zna li neko koji antifriz ide u moju Deltu 1.6 16V 103ks (nemam autodatu da vidim)? Mogu li da sipam crveni G12? I ako neko gleda autodatu neka vidi koliko litara ide.
Sent from my Tesla TTL7 using Tapatalk
Probaj ovde, treba VIN broj.
http://pekidi.com/navi?FORCED=TRUE&SBMK=L&MAKE=L
http://pekidi.com/navi?FORCED=TRUE&SBMK=L&MAKE=L
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Kuzmanovic
Nema na eperu nista o tecnosti.
Evo dedra i delta... pa se snadji
Valjda ide onaj obican njihov Paraflu... a staje 4.9 litara.
https://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/ ... ndbook.pdf
https://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/ ... Manual.pdf

Valjda ide onaj obican njihov Paraflu... a staje 4.9 litara.
https://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/ ... ndbook.pdf
https://www.fiat-lancia.org.rs/Manuals/ ... Manual.pdf
Imam problem sa puntom (1.2 benzin)
Zenomobil, pokazuje neke cudne osobine
Palio sam ga na kablove (ispraznio se akumulator), upalio sam ga standardno, samo kvacilo, medjutim odmah je krenuo da vristi sa gasom (kao da je gas do npr. pola stisnut).
Probam da se nije papucica zaglavila, nista. Ugasim ga, ponovo upalim sve ok.
Krenem da ga vozim i na stanem na semafor i dok je u leru, ponasa se kao da se "turira", ali onako lagano.
Jos sam se malo vozao i stanem, ista situacija. Stanem ugasim ga, upalim ponovo posle minut sve normalno.
Ponovo voznja i sve normalno, rad u leru normalno.
Sta to moze biti? Kontam da je ler gas, ali ko ce ga znati
Zenomobil, pokazuje neke cudne osobine

Palio sam ga na kablove (ispraznio se akumulator), upalio sam ga standardno, samo kvacilo, medjutim odmah je krenuo da vristi sa gasom (kao da je gas do npr. pola stisnut).
Krenem da ga vozim i na stanem na semafor i dok je u leru, ponasa se kao da se "turira", ali onako lagano.
Jos sam se malo vozao i stanem, ista situacija. Stanem ugasim ga, upalim ponovo posle minut sve normalno.

- Kuzmanovic
Mislim da je step motor u pitanju.
- dejanvp
- Pridružio se: 07 Apr 2014, 17:25
- Garaža: Mercedes C200 Kompressor Sportcoupe, Fiat Brava 1,6 16v
Cest problem kod Fiata.
Neka mi neko kaze sta je ova lampica, na slici oznacena kao p, nasao sam da se zove photo transistor.
Zatreperila je u toku voznje par puta i vise se nije palila, nisam ja vozio auto pa ne znam nista vise. U pitanju je pun krug, ne krug kao zatvorena linija.
Neka mi neko kaze sta je ova lampica, na slici oznacena kao p, nasao sam da se zove photo transistor.
Zatreperila je u toku voznje par puta i vise se nije palila, nisam ja vozio auto pa ne znam nista vise. U pitanju je pun krug, ne krug kao zatvorena linija.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Kroz maglu mi poznata priča, možda je Sloba pisao, nakon praženjenja akumulatora treba mu malo vremena da npr. se ECU pohvata opet, tako nešto...blaugrana napisao:Imam problem sa puntom (1.2 benzin)
Zenomobil, pokazuje neke cudne osobine![]()
Može li mala pomoć, ako neko poznaje Pežoe (307 karavan, 2005. godište, 1.6 HDi od 90ks)
Kupio sam auto od prijatelja i oduševio se autom, ali imam dve nedoumice.
1) Ide li šuspleh fabrički uz ovaj motor? Prijatelj ga kupio bez, a vidim da po netu pišu ljudi da za neke motore nije išao.
2) Temperatura rashladnog fluida ne dođe sredinu, već crticu ispod.
Iz ventilacije duva vreo vazduh kad je motor zagrejan, veoma se brzo zagreje (recimo 5 km vožnje) i temp posle toga ne pada ni u leru ni na otvorenom, ostane zakucana tu.
Prijatelj mi reče da je kazaljka za temp bila skroz crkla, pa su valjda menjali neki senzor (nije čovek ulazio u detalje pa nije siguran) i njegov majstor misli da je sve ok.
Kako proveriti da li je termostat ok? Deluje da jeste, jer sumnjam da bi duvao vreo vazduh iz ventilacije.
Hvala unapred.

Kupio sam auto od prijatelja i oduševio se autom, ali imam dve nedoumice.
1) Ide li šuspleh fabrički uz ovaj motor? Prijatelj ga kupio bez, a vidim da po netu pišu ljudi da za neke motore nije išao.
2) Temperatura rashladnog fluida ne dođe sredinu, već crticu ispod.
Iz ventilacije duva vreo vazduh kad je motor zagrejan, veoma se brzo zagreje (recimo 5 km vožnje) i temp posle toga ne pada ni u leru ni na otvorenom, ostane zakucana tu.
Prijatelj mi reče da je kazaljka za temp bila skroz crkla, pa su valjda menjali neki senzor (nije čovek ulazio u detalje pa nije siguran) i njegov majstor misli da je sve ok.
Kako proveriti da li je termostat ok? Deluje da jeste, jer sumnjam da bi duvao vreo vazduh iz ventilacije.
Hvala unapred.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Termostat jedino preko dijagnostike da vidis da li otvara kada je predvidjeno.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
E ok, najbolje tako onda.
Za šuspleh sad vidim da su džabe po oglasima, pa ću videti da ubacim to.
Za šuspleh sad vidim da su džabe po oglasima, pa ću videti da ubacim to.
I kod mene isto temperatura dodje crticu ispod,imam 2.0hdi. Koliko sam pohvatao sa interneta i kod drugih je tako.
Послато са LG-E460
Послато са LG-E460
I na Toyoti isto.
TT
TT
Sta moze da se desi, ako se duze vremena vozi sa s.ebanim lezajem prednjeg tocka?
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Da zariba