SUV srednje velicine - razmisljanje unapred
Re: SUV srednje velicine - razmisljanje unapred
Bar za Škodu u smislu prodajnih rezultata straha u Srbiji nema 

Pa i ja se sprdao, na temu neophodnosti rešenja neprohodnosti koje neki potenciraju.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Zasraćete još jednu "vlasničku" temu.
Praznici su, opustite se. I inače se opustite malo, biće sve OK, šta god da vas muči.
TapaT
Praznici su, opustite se. I inače se opustite malo, biće sve OK, šta god da vas muči.
TapaT
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Ne moraš zakonom imati zimske, može i letnje sa profilom min 3 mm i lance u gepeku.maniaxxx napisao:Heinz napisao: 06 Jan 2024, 11:25 Dobro, tebi ni GY ne valjaju. I voziš letnje u SLO zimi, a mora se imati 4x4 AWD Quattro stagioni X-Drive 4-matic Q4.
Ne vozim letnje jer moram zakonom imati zimske ali da nema tog zakona lagano bi jih vozio, ionako nema snega.
A to o awd je bilo sprdanje ako nisi shvatio.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Znam, ali ko ce montirati lance i zajebavati se sa time. Previse sam na putu za te zajebancije123456 napisao: 06 Jan 2024, 14:37Ne moraš zakonom imati zimske, može i letnje sa profilom min 3 mm i lance u gepeku.maniaxxx napisao:Heinz napisao: 06 Jan 2024, 11:25 Dobro, tebi ni GY ne valjaju. I voziš letnje u SLO zimi, a mora se imati 4x4 AWD Quattro stagioni X-Drive 4-matic Q4.
Ne vozim letnje jer moram zakonom imati zimske ali da nema tog zakona lagano bi jih vozio, ionako nema snega.
A to o awd je bilo sprdanje ako nisi shvatio.
Nisam postao, samo generalno ne podnosim da neko ne zna da primi kritiku, koja cak nije ni kritika, nego vlastito misljenje. Suvi su mi generalno no-go, a karoq je bio pored granlanda najgori koji sam vozio, pa sad ako ti to shvacas maltene licnom uvredom ne mogu da ti pomognem.Day Walker napisao: 06 Jan 2024, 13:41 Jbga, uzimas mi leba iz usta, a ja bas volim takve namcore kao sto si ti postao
Sent from my iPhone using Tapatalk
A simptomaticno je da najteze podnosite bilo kakvu rec protiv vase marke bas vagenasi, jos posebno skodasi, imam takve u okruzenju na zalost.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
A ja sam inace poznati vagenovac 

Brzine idu u H-a !!!

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Znači nije zbog zakona...maniaxxx napisao: 06 Jan 2024, 17:40 Znam, ali ko ce montirati lance i zajebavati se sa time. Previse sam na putu za te zajebancije

Pa jeste, da je kod nas ko u Srbiji, ne bi vozio zimske, jer sneg smo vec zaboravili sta je...na zalost, jer ja volim sneg.
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Znaci sada pošto po zakonu ne treba, stavljas zimske jer voliš sneg
:-)

- pegazbre
- Pridružio se: 30 Jan 2019, 15:59
- Garaža: Opel Astra J 2010 1.6b 116hp, Hyundai Tucson 2023 1.6 t-gdi 150hp
Da se nadovezem na pokretaca teme. Mi smo tek nesto vislji nego Miroslav i njegova zena i imali smo slicne probleme kao i on kad smo trazili auto za nas kad je stiglo prvo dete jer smo se guzvali u Focusu mk1 (ja sam 1.98 visok a zena 1.8).
Dok je dete u "jajetu" imas jedan problem, drugi dolazi kad dete prelazi u regularno sediste i krene nogama da udara u gornji deo sedista a ti ne smes vise da se pomeras unazad da mu ne gnjecis noge. Vecina prednjih sedista su tako profilisana da nude vise prostora za kolena putnicima na zadnjoj klupi a deca u sedistu obicno kace gornji deo sedista. O gepeku i sta sve treba da spakujes u njega kad negde ides da ne pominjem. A onda je doslo i drugo dete i zahtev da zena povremeno moze da sedi izmedju njih. Na kraju nam je jedino S-Max mogao da ispuni sve nase zahteve.
Onda je i drugo dete izaslo iz jajeta i uskocilo u jos jedno decije sediste ali se izgubio kao zahtev da neko mora da sedi izmedju. Dosao je na red momenat da se kupi prvo novo auto ali mi smo imali malo drugaciji problem: iz ogromnog auta koje nam vise ne treba, treba da predjemo u manje koje ce zadovoljiti nase zahteve. Na kraju kupljen Hyundai Tucson tj brat auta koje Miroslav planira da kupi i za koje mislim da ce da zadovolji sve njegove potrebe sto se tice velicine pa cak i kad dodje drugo dete.
Dok je dete u "jajetu" imas jedan problem, drugi dolazi kad dete prelazi u regularno sediste i krene nogama da udara u gornji deo sedista a ti ne smes vise da se pomeras unazad da mu ne gnjecis noge. Vecina prednjih sedista su tako profilisana da nude vise prostora za kolena putnicima na zadnjoj klupi a deca u sedistu obicno kace gornji deo sedista. O gepeku i sta sve treba da spakujes u njega kad negde ides da ne pominjem. A onda je doslo i drugo dete i zahtev da zena povremeno moze da sedi izmedju njih. Na kraju nam je jedino S-Max mogao da ispuni sve nase zahteve.
Onda je i drugo dete izaslo iz jajeta i uskocilo u jos jedno decije sediste ali se izgubio kao zahtev da neko mora da sedi izmedju. Dosao je na red momenat da se kupi prvo novo auto ali mi smo imali malo drugaciji problem: iz ogromnog auta koje nam vise ne treba, treba da predjemo u manje koje ce zadovoljiti nase zahteve. Na kraju kupljen Hyundai Tucson tj brat auta koje Miroslav planira da kupi i za koje mislim da ce da zadovolji sve njegove potrebe sto se tice velicine pa cak i kad dodje drugo dete.
- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
Veruj mi da su mi padala na pamet tvoja zapažanja povodom sedišta i kako deca u njima napreduju s vremenom, dok smo išli da gledamo pojedina vozila. 
Kako te služe AS gume na Tucson-u? U stvari, odgovori mi naredne nedelje, kad temperature odu u minus i padne nešto snega (valjda).
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk

Kako te služe AS gume na Tucson-u? U stvari, odgovori mi naredne nedelje, kad temperature odu u minus i padne nešto snega (valjda).
Astra >> Lambo
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Posto si iz NS znas sigurno nasip na sodrosu, kum ima x3 sa miselin crossclimate i tu se godinama kad napada sneg penjemo, silazimo zezamo bez problema i bez muke.
Prvi put smo isli kad je uzeo x3 i AS gume da testiramo kakve su po snegu, mogu ti reci da smo odusevljeni toliko da sam razmisljao da zeni za rwd auto stavim AS gume
Prvi put smo isli kad je uzeo x3 i AS gume da testiramo kakve su po snegu, mogu ti reci da smo odusevljeni toliko da sam razmisljao da zeni za rwd auto stavim AS gume

- mironiko
- Pridružio se: 05 Jan 2017, 10:46
- Garaža: Subaru Forester e-Boxer Basic 2024. + Škoda Fabia 1.2 HTP 2004.
- Kontakt:
Uu, pa to je super info, i baš korisno što je konkretan primer koji tačno znam koliko je ekstreman, tj. "težak".
Na temi za AS gume sam pitao da li bi mi one bile vidno lošije (ne samo za situacije kao što si ti opisao, nego recimo i kočenje na 35+ ili na -10, led i slično) od čisto zimskih/letnjih, i većina mišljenja je bila da na toliki auto (C-SUV) niko ne bi stavio AS gume, samo na neki manji auto za po gradu. I, naravno, jasno mi je da su u tim ekstremnim slučajevima AS gume i najslabije, samo me zanima da li su baš katastrofalne ili tipa 10-20% lošije od odgovarajućih za sezonu (ako se to uopšte može proceniti).
I da, pomenuto je da brzo gube performanse, ali to bih rešio menjanjem na dve godine (ako uopšte prelomim da idemo na njih).
Na temi za AS gume sam pitao da li bi mi one bile vidno lošije (ne samo za situacije kao što si ti opisao, nego recimo i kočenje na 35+ ili na -10, led i slično) od čisto zimskih/letnjih, i većina mišljenja je bila da na toliki auto (C-SUV) niko ne bi stavio AS gume, samo na neki manji auto za po gradu. I, naravno, jasno mi je da su u tim ekstremnim slučajevima AS gume i najslabije, samo me zanima da li su baš katastrofalne ili tipa 10-20% lošije od odgovarajućih za sezonu (ako se to uopšte može proceniti).
I da, pomenuto je da brzo gube performanse, ali to bih rešio menjanjem na dve godine (ako uopšte prelomim da idemo na njih).
Astra >> Lambo