Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Ji 4Tze »

Aca kaže da ga brend čini srećnim a ne auto :)
Al dobro. Normalno je sasvim u tim godinama. Ne bi valjalo da ima 10-ak više i da isto razmišlja :)
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Šteta što ste se od svega uhvatili tog dela. Kada otvaraš vrata automobila, nekako sam prilično ubeđen da je svako u tom momentu srećniji ako ulazi u bolji automobil. Da nije tako, ne bi davali pare za što bolji automobil već bi svima bilo svejedno. Tako da ono, odjebite sa glupim prozivkama. Ja sam iz najbolje želje dao primer na sebi baš da nikoga ne bih prozvao.

Za muškarce: Da li bi ste se osećali uspešnije (zaboravi na porodicu, govorim o poslu) da ujutru kada sedaš u auto i ideš na posao sedaš u Mercedesa ili u juga? Ovo utiče na vaše mišljenje o ličnom uspehu i cenjenje sebe što je jedan od uslova srećnije osobe

Za devojke: Da li ste srećnije kada se našminkate šminkom koja košta toliko i toliko i sredite se u neku lepu haljinu i štikle?

Dakle, ja ne vidim šta sam ja loše napisao. Ove stvari utiču na sreću u navedenim momentima. Kada nađete da sam napisao da mi je život srećniji zbog nekog brenda, onda možete da nastavite s glupim prozivkama. Molio bih samo da mi pre nastavka odgovorite na pitanja koja sam postavio.

Ako hoćete da odgovorite na ta pitanja i da pišemo o brendu i prenošenju vrednosti brenda na proizvod samo napred, ako nećete molio bih da ne kenjate više o nečemu što je dato kao primer. Hvala.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Glupo ti je ovo prvo pitanje,pa naravno da je bolji mercedes i da bih se osecao uspesnije. Ali to ni ne moze da se poredi jer je A klasa mnogo bolji auto od juga u svakom pogledu, na stranu sto kosta 50x vise.

Adekvatno poredjenje bi bilo npr mazda 3 i mercedes a klasa,sa slicno opremom i motorom, u toj situaciji je mercedes verovatno skuplji nekih 5% na ime brenda. Tad se moze postaviti pitanje da li ce neko imati bolje misljenje o sebi samo sto vozi mercedes a ne mazdu,iako ga je (ne)opravdano vise platio, jer taj mercedes uziva u njegovim i tudjim ocima (a ocigledno je bitno sta drugi misle) vece postovanje nego mazda iako su im karakteristike identicne.

I tu dolazimo do individualnih razlika i da je veliki deo ljudi glup ko kurac.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Fascinantna diskusija
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa ako si neki menadžer koji ide da sklopi neki bitan posao, onda ćeš se raspitati kakvi su ti ljudi kod kojih ideš. Prema njima ćeš se i obući i obuti. Prema njima ces poterati Mercedes ili Opel.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Pa i nije baš da menadžeri menjauju aute po situaciji, svako ima jedan svoj u okviru firme.

Stefane, slažem se, tvoj primer je bolji. :) Svakako, opet bi se velika većina opredelila za mercedesa, mislim da je to činjenica sa kojom možemo svi da se složimo :)

To što je ovo auto forum može malo iskriviti sliku ali u principu je prosečnom čoveku mercedes poželjniji auto.

Rakhil, ma sav si mi ti fascinantan. Idi spavaj kad nećeš da se družiš :(
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa nisam mislio da ima deset auta, nego kada kupuje auto :)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Aha, ok :D
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

"Ako ne znam sta je dobro, znam sta je skupo"
Ta izreka datira od pre nego sto su izrazi brend ili marketing postojali. Super je meni sto ja sad zudim za S-maxom a mrstim se na Audi, bas sam sebi gotivan, ali i svestan da to sa prosecnim konzumentom bas i nema veze. Takodje ga ne smatram moralnim pigmejom sto iste Audi umesto Ford ciganije, razmislja covek racionalno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Rekao bih da se više ne priča o snazi brenda nego je krenulo da se spinuje.

Tapatalk
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Rakhil, da, to ti je dobra rečenica. Problem je što je auto forum pa se svi osetili prozvanim.

Da recimo ideš da kupiš skije ili loptice za stoni tenis ili tako nešto gde si čuo za poneki brend ali nisi dovoljno upućen, situacija bi bila da je 90% odluke zavisilo od brenda. Tipa ja pored Stige i Leptira ne bih ni pogledao trećeg proizvođača opreme za stoni tenis a možda su oni precenjeni i može da se uzme nešto bolje.

Retko ko u stranoj zemlji isprobava neki sok domaćeg proizvođača pored koka kole recimo.

Nidzo, krenulo je jer nisam imao sagovornika u brendu koji kapira o čemu pričam. Ivan je počeo da piše gluposti koje nemaju veze s brendom pa se diskusija raspala. Da sam uzeo s Rakhilom da se raspravljam bila bi veoma kvalitetna diskusija. I ti si realno krenuo da potenciraš moju rečenicu za sreću u BMWu a i sam si svestan da je tako, pošto nisi demantovao pitanje koje sam postavio za muškarce.
Poslednja izmena od AcaKayak u 22 Mar 2015, 21:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

On bi te otkačio na prvoj strani. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Ne bi, ja ne ulazim u diskusiju za nešto u šta se ne razumem (zato ne polemišem recimo ništa o održavanju auta) a on voli da se argumentovano raspravlja :D

Uglavnom, ovde ni nemamo šta da se raspravljamo pošto slično mislimo.

Nidži zadrmala kavez izjava o nesposobnosti fijata pa se naljutio :)
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:

Post od Rakhil »

Ja razumem sta on potencira. Ako se i ne slazem oko necega, necu da njega licno naduvam ko sto su ga naduvali, ispade covek pizda iz cista mira. Nije da se nisam i ja tako zaletao da nesto objasnim, pa skontao da forum nije za taj nivo diskusije jer ce uvek da dodje bar pet ljudi kojima izrazito ides na spolovilo da ti rastumace sta si ti u stvari hteo da kazes.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:

Post od AcaKayak »

Žedni ljudi krvi, nemaju pametnije šta da rade u životu. A možda su i ljubomorni. Verovatno kombinacija oba.

Ako za ikakvo pisanje na forumu ne treba da budem isprozivan, to je ovo u kom sam bukvalno samo činjenice iznosio. Ipak, videli od premijera da treba da cene dve pastrmke za nedelju dana pa su sad oni u trendu a ja debil :)

Znanje o ekonomiji je naravno čista nula svih koji su počeli oko brenda da se objašnjavaju, osim DWa s kojim se nisam razumeo od starta.

Nidžo, kad tvoj sin onako mali na Košutnjaku kaže kad ga pitaš koja su dva najbolja auta "BMW i Alfa", to je zato što se za jedan ugleda na tatu a drugi mu je okolina nametnula. On sigurno ne zna u njegovim godinama troškove bilo čega. I to je normalno. Svako od nas je kao mali držao superautomobile ili nemačku trojku. Niko ne drži mazdu na posteru. To je jednostavno tako. Želiš nešto i ispuniš svoju želju ako si srećan da to uspeš. Naravno, ima i onih koji više vole recimo deltu integrale ali to su ljubitelji koji su u manjini.

jak brend čini da nešto želiš više nego nešto drugo. Samim tim što jednog dana ispuniš svoju želju ti se osećaš ispunjeno i srećno.
Odgovori