Dobro veče
Re: Dobro veče
Postoji li neko sredstvo za skidanje rdje sa lima? Lim je na metalnim vratima i sa prednje strane po povrsini se verovatno slivala voda i napravila "trouglove" rdje na par mesta. Cini mi se da nije pocinkovani, jer se ne presijava, vec ima onu "sarenu" teksturu. Zanima me ima li nesto da se relativno lako skine rdja ili da zamenim ovaj postojeci, mada svakako sem ove rdje sa jedne strane, inace je bez problema.
Antirost neki.
Bio malopre do vulkanizera, koji se očigledno bavi i mehanikom a da ja to i nisam znao. Elem, na dizalici neki Mercedes sa žutim tablicama, reklo bi se iz UK što se i ispostavilo kao delimično tačno jer miksuju Eng i Francuski. Pretpostavljao sam da se čoveku desio neki kvar pri povratku sa S. Planine, kad ono menjaža sva 4 diska i svih pločica, očigledno je imao sve potrebne delove spremne u kolima... Koliko sam čuo za rad je sve izašlo 150 eur, majstor komentariše "Boli njega uvo, toliko bi ga izašlo po točku u UK" Jel ovo neki novi trend? Dolazak stranaca kod nas po jeftiniju automehaničarsku radnu snagu pošto im se tamošnje cene očigledno ne dopadaju...
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Pogledaću, hvala.Heinz napisao:Antirost neki.
Nasi ljudi koji rade preko to praktikuju odavno jer sto da placaju tamo cene x3 kad ne moraju, uklope kad dodju na godisnji da odrade sve sto treba, znam ih dosta e sad ovi ako su stvarno englezi cisto sumnjam da su to planirali, pre ce biti da ih zadesio neki problem pa onda resili da sve srede usput sto je vezano za to jer su se sigurno preracunali da im je znatno jeftinije nego da srede samo to konkretno, npr. pukao im jedan disk, resili da odrade sveA170T napisao: 26 Jun 2023, 17:14 Dolazak stranaca kod nas po jeftiniju automehaničarsku radnu snagu pošto im se tamošnje cene očigledno ne dopadaju...
Još jedna zanimljivost jeste što su izabrali baš moje mesto za servis, i to radnju koja vizuelno i nije nešto atraktivna. Ovde nema delova za Mercedes od 50k eur, iskreno ne verujem u obližnjem Nišu drže na lageru delove koji ne spadaju u često tražene i to OEM Mercedes. Ko će ga znati...
Edit: Ali u njegovu odbranu, čovek je bio izuzetno zainteresovan da pomogne majstoru. Za nekih 3-4 sata su zajedno komplet kočnice odradili.
Edit: Ali u njegovu odbranu, čovek je bio izuzetno zainteresovan da pomogne majstoru. Za nekih 3-4 sata su zajedno komplet kočnice odradili.
Mozda je izabrao to mesto jer mu je bilo hitno pa nije mogao da luta dalje nego kod prvog majstora pa kako bude, na kraju krajeva pitas majstora koji je bio razlog sto su svratili kod njega i znaces sta se desilo ako te bas tolko zanima 

Čovek je bio u apsolutnom haosu od gužve, nije bio red da ga zapitkujem. Ljudi su sa svih strana nadirali, sa autima, traktorima, svako u nekoj svojoj žurbi koja je naravno priortetna. Kao šlag na tortu tu su čekale nove novcate kamionske gume koje treba montirati...
I svi u kolonama sa autima, traktorima, kombajnima naviru u tu neuglednu i nikakvu radionicu u nekom malom mestu...
Poludeo narod staces, da se previse ne pitas odkud ti "stranci" sa svojim delovima tu i prolazu kod majstora kojem pomazu, koji je vulkanizer a u sl. vreme i mehanicar....
Poludeo narod staces, da se previse ne pitas odkud ti "stranci" sa svojim delovima tu i prolazu kod majstora kojem pomazu, koji je vulkanizer a u sl. vreme i mehanicar....
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Tizer za novu epizodu serije "Složna braća" 
Sent from my LE2121 using Tapatalk

Sent from my LE2121 using Tapatalk
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Neko ko je skoro bio u Italiji i Austriji.
Da li vam traže Međunarodnu vozačku dozvolu?
Pročitah na N1 da u ovim državama mogu da traže od naših državljana.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Da li vam traže Međunarodnu vozačku dozvolu?
Pročitah na N1 da u ovim državama mogu da traže od naših državljana.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Po informacijama sa sajta Ministarstva spoljnih poslova, u Austriji nije potrebna, u Italiji jeste.
E sad, da li je ikome ikada tražena, a da nije izigravao pametnjakovića u susretom sa policijom, pitanje je.
TapaT
E sad, da li je ikome ikada tražena, a da nije izigravao pametnjakovića u susretom sa policijom, pitanje je.
TapaT
Na N1 i ostalim portalima ima tih placenih clanaka, bez neke uopstene provere. Mislim da je na jednom od tih pisalo u komentarima da im je cak policija vratila, u smislu sta ce nam to.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Hvala!!!