Dobro veče
- Martin Mystere
- Pridružio se: 18 Dec 2020, 21:09
- Garaža: Ford Mondeo Mk5 2.0 TDCI Powershift
Re: Dobro veče
Ja to nisam rekao - naprotiv...
Ne treba nama Rat u srbiji, dovoljni su nam ovi nasi divni politicari, bas su majstori za sve 
Keramicari, vozaci itd itd... Divota
Ford S-Max 2,5t

Keramicari, vozaci itd itd... Divota
Ford S-Max 2,5t
- Gazu
- Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
- Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V
BTW, jasno je da imamo na forumu one koji su za obavezno služenje vojnog roka, i one koji smo protiv, i jasno je da ni jedni ni drugi nikome ovde neće promeniti mišljenje. Naša uverenja nisu bazirana na tome šta smo poslednje s nekim na ulici razgovarali, niti šta smo poslednje čitali na forumu.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
1- šta ako nas napadne NATO sused lekciju imali 1999.Martin Mystere napisao: 26 Jul 2023, 22:42Šta bi ti ako bi teoretski pokušao da nas napadne neki od naših suseda pošto, opet teoretski govorim, hoće da zaštiti svoju manjinu u Preševskoj dolini ili na zapadu Vojvodine?OMP napisao:Tako je, zato mi i nisu jasni postovi o odbrani drzave , kuce, porodice, od koga bre da se branis, mozes od pojedinca ili par njih ali bilo koja sila sravnice nas sa zemljom, ta odbrana bi bila cisto da se kaze da smo pokusali da se branimo ali da se odbranimo sigurno ne mozemoljubitelj napisao: 26 Jul 2023, 21:09
Mi nemamo protivnika sa kojim bi mogli da ratujemo, osim da izgubimo rat što je jedina opcija a time i prilično glupo na tu kartu igrati.
I zašto misliš da bi nas mogle napasti samo sile?
Doduše upravo sa takvim stavom nas i ne treba da napadaju sile, dovoljan nam je bilo ko...
2- pa samo sile postoje oko nas, tj jedna sila i to prilično jača od nas.
Ko bi nas mogao napasti a da prethodno pobedi NATO pa uspe da stigne do nas ? I zašto bi ?
3- teoretski za pokušaj napada videti pod 1 rezultat rata.
Nije to više ni pitanje stava već proste surove realnosti gde smo mi a gde su NATO susedi, kao vojske koje bi se mogle medjusobno susresti nebitno da li teoretski nekog pitanja Vojvodine i/ili Preševske doline i/ili uopšte Srbije kao takve.
Srbija vs NATO mislim da rezultat nije upitan, samo bi opet ponavljali lekciju.
Nato sused moze da nas napadne, bez da nas napadne ceo nato. Ako clanica napadne bez odobrenja, ne moze racunati na clan 5.
Ako mislite da je pametno ugasiti vojsku, ne menjati zastarele sisteme, dok okolne zemlje sve ulazu, bas NATO zemlje (koje nisu ugtozene nikako) ne znam sta da kazem.
Poenta jeste da imas nesto sto bi bar nateralo nekoga da se zamisli pre nego sto krene. Pa ondasnji NATO je cekao 8 godina sankcija, da smanji mogucnost gubitaka pre nego sto je napao.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Ako mislite da je pametno ugasiti vojsku, ne menjati zastarele sisteme, dok okolne zemlje sve ulazu, bas NATO zemlje (koje nisu ugtozene nikako) ne znam sta da kazem.
Poenta jeste da imas nesto sto bi bar nateralo nekoga da se zamisli pre nego sto krene. Pa ondasnji NATO je cekao 8 godina sankcija, da smanji mogucnost gubitaka pre nego sto je napao.
Послато са SM-A528B помоћу Тапатока
Možda se misli na potencijalne teroriste u Preševskoj dolini, ali to MUP treba da hendluje (Žandarmerija).
Granice, pa i administrativna linija sa KiM (a/l bila skraćenica u vojsci, bar dok je postojala KZB, više ni ne znam koji je zvaničan naziv), je skoro dve decenije u nadležnosti Granične policije, koja nema veze sa vojskom.
Inače, ni pre toga na a/l sa KiM nije bilo graničara (Granične jedinice vojske), jer mi ne priznajemo granicu. Pa su se onda genijalci setili da se umesto graničara, koji su nosili crvene beretke koliko se sećam i imali posebne obuke, tamo angažuje regularna pešadija ali da radi maltene po pravilima graničnih jedinica.
Popunjenost tih jedinica je bila ispod pravilima potrebne, jer su svi koji su imali bilo kakvu vezu naravno izbegavali da dođu u KZB. Vojska je bila u zemunicama, a veliki napredak je bio kad su postavljeni kontejneri. Momci su išli u patrole po 17 km po snegu dubokom 1 metar, a nije ih bilo dovoljno jer su vezare služile u Batajnici ili Beogradu npr.
Cirkus traje dugo, a neki se lože i dalje.
Granice, pa i administrativna linija sa KiM (a/l bila skraćenica u vojsci, bar dok je postojala KZB, više ni ne znam koji je zvaničan naziv), je skoro dve decenije u nadležnosti Granične policije, koja nema veze sa vojskom.
Inače, ni pre toga na a/l sa KiM nije bilo graničara (Granične jedinice vojske), jer mi ne priznajemo granicu. Pa su se onda genijalci setili da se umesto graničara, koji su nosili crvene beretke koliko se sećam i imali posebne obuke, tamo angažuje regularna pešadija ali da radi maltene po pravilima graničnih jedinica.
Popunjenost tih jedinica je bila ispod pravilima potrebne, jer su svi koji su imali bilo kakvu vezu naravno izbegavali da dođu u KZB. Vojska je bila u zemunicama, a veliki napredak je bio kad su postavljeni kontejneri. Momci su išli u patrole po 17 km po snegu dubokom 1 metar, a nije ih bilo dovoljno jer su vezare služile u Batajnici ili Beogradu npr.
Cirkus traje dugo, a neki se lože i dalje.
Ne, ondašnji NATO je poslao Holbruka u oktobru 1998. da nas bombarduje, pa smo dobili 6 meseci lufta da se dozovemo pameti.lami napisao: 27 Jul 2023, 08:15 Pa ondasnji NATO je cekao 8 godina sankcija, da smanji mogucnost gubitaka pre nego sto je napao.
Ali: https://vukajlija.com/politicka-istorija-srbije/576659
Jednostavno se necemo sloziti ovde, da su bili sigurni, napali bi oni jos 92/93.
Irak su napali kopneno nakon koliko godina teskih sankcija. Venecuelu i Iran jos uvek nisu, a nije da ih ne svrbi.
Kod nas su imali prema dejtonskom sporazumu uvid u sve vojne objekte i bukvalno su imali 4 godine da mapiraju svaki tenk gde je.
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
Irak su napali kopneno nakon koliko godina teskih sankcija. Venecuelu i Iran jos uvek nisu, a nije da ih ne svrbi.
Kod nas su imali prema dejtonskom sporazumu uvid u sve vojne objekte i bukvalno su imali 4 godine da mapiraju svaki tenk gde je.
Послато са SM-S918B помоћу Тапатока
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
E moji momci, da su naši preci razmišljali kao neki od vas sada 1914. ili 1941. (ili stavite bilo koji drugi datum iz naše istorije - a bilo ih je mnogo i nažalost biće verovatno ponovo), gde bismo mi bili danas? Da li bismo imali svoju državu? Zamislite da Jevreji imaju takav stav "okruženi smo NATO-om" odnosno da kažu "oko nas je preko 60 miliona Arapa a nas je samo 6 miliona, nema to nikakvog smisla"... Vojska je jedan od temelja svake države i moramo je imati a sigurno nije na odmet i da vojno sposobno stanovništvo prolazi kroz neki kraći vid obuke. Nije to ništa novo niti čudno, i mnogo bogatije zemlje (daleko sposobnije od nas da plate profesionalnu vojsku) to imaju. Profesionalna vojska čuva zemlju u miru, zapamtite to. A dao bog naravno da nam sve to nikada ne bude zatrebalo. Toliko od mene.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Dzabe ti ta vojska kad nema pameti, niti ce je ikada biti. Kad ovako mala i ekonomski slaba zemlja dodje do aktiviranja vojske zna se ko ce izvuci deblji kraj.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Nikad nije falilo lozenja na ratovanje i casne pretke, samo kosovski boj fali.
Krf i 1918. se neće ponoviti, jer nemamo saveznika.
Ali nema veze, možemo se kurčiti i dalje, očigledno.
Ali nema veze, možemo se kurčiti i dalje, očigledno.
Opušteni, vi iz gradova prvi palite preko. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Ja bih prvi otiso, na pamet mi ne pada da ratujem za budale i tudje ideale.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ne nego ću da ratujem za slobu i vučića.