Čim ti prođe 90 dana u Srbiji možeš opet 90 u EU, nebitno koki je datum ili deo godine.
Pa oko nas nema nikoga pojedinačno ko bi mogao da nas napadne, samo je NATO svuda oko nas.Martin Mystere napisao: 27 Jul 2023, 11:31 Ja govorim o tome da se potencira da nama ne treba vojska jer nas može da napadne samo strašna sila poput NATO a nikako neko pojedinačno.
Eto, da nemamo ni te nikakve, užasne vojske koja služi samo za promociju Vučića, mislite li da bi se u tom slučaju Kurtijeve KSB zaustavile sa vršljanjem i presijom na severu Kosova ili bi se zaboravio i krenuo još malo severnije da "zaštiti" sunarodnike u Preševskoj dolini...
Ili obrnuto. Ne treba zaboraviti da su Grci izvršili invaziju na Kipar, da su sprovodili etničko čišćenje, da su de facto napali Turke (tamošnje lokalne). Turska je uzvratila u samoodbrani praktično.Gazu napisao: 27 Jul 2023, 13:30 To Grci imaju zaista problem što im je sused Turska, a koja je nepouzdana.
A vojska i služi ne uvek i nužno da ratuje nego i da se ne osete baš svi jačim nego i da se potencijalno odvrate od mogućeg napada tj da ne bude rata.ljubitelj napisao:Pa oko nas nema nikoga pojedinačno ko bi mogao da nas napadne, samo je NATO svuda oko nas.
Koji bi bio motiv da nas neko napadne pojedinačno u slabijoj varijanti nego zajednički kao jačoj varijanti napadača. U rat se ide kada si jači od protivnika, osnovni dovoljan i neophodan uslov da se iz rata izadje kao pobednik i ostvare postavljeni ciljevi tog nekog rata.
OK, ja ne vidim što to meni pričaš i zašto se ne slažemo pošto ja ne da nisam potencirao uvođenje obaveznog vojnog roka već sam više puta napisao da sam za profesionalizaciju vojske...ljubitelj napisao: OK, slažemo se da ne slažemo oko potrebe uvodjenja obaveznog vojnog roka, ja ne vidim svrhu zašto je to potrebno.
Ne, sad samo pucamo po svima argumente, nebitno koje, samo ROOKAAAJ!Martin Mystere napisao:Čitaju li pojedinci ko je šta napisao pre nego što nekom nešto repliciraju?