Egzotični automobili na našim ulicama
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Egzotični automobili na našim ulicama
@next
Pa ima veze jer su to kola za posao takav kakav je. Da su ti potrebe posao-kuca, vrtic, pijaca, super market, verovatno bi vozio nesto manje.
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Pa ima veze jer su to kola za posao takav kakav je. Da su ti potrebe posao-kuca, vrtic, pijaca, super market, verovatno bi vozio nesto manje.
Ja se generalno slazem sa tobom, ko ima mogucnosti najbolje kad moze da ima vise auta za svaku potrebu.
Evo nama Mini najvise sluzi za te gradske varijante (vrtic, nabavka, do centra...) iako je to prevashodno zenin auto. Pa Pasat koji mi sluzi iskljucivo sa njim da peglam tu dosadnu svakodnevnu deonicu na posao, cisto da Audija malo sacuvam kilometraze i raubovanja na deonici u kojoj ne uzivam vec mi sluzi samo da se prebacim sa tacke A na tacku B, i mnogo manje vodim racuna o njemu.....
I na kraju imam Audija koji je "moj" auto u kojem uzivam i koristim za ostale potrebe, kad vozim relaciju NS-BD, kad idem za BG, ako idem na neki sastanak.......... Danas je to Audi, sutra ko zna koji auto, ali poenta je upravo ovo sto ti pises.
Ali, to ne znaci da je normalno to da neko dodje u centar grada sa putnickim automobilim od +5,2m kakvih itekako ima, i da mora pre parkiranja da premerava parking mesto. I onda kada je takav vozac primoran da se nekako snadje da bi izmedju 2 greha izabrao nesto bezbolnije, onda odmah po njemu drvlje i kamenje i etiketiranje... e to mi je trulo od strane onih koji pljuju a nece da promisle o svim okolnostima.
Pritom, ne mora taj vlasnik uopste biti iz tog grada, mozda je dosa iz drugog grada/drzave, jednostavno ga navigacija dovela u centar i video slobodno parking mesto (uredno obelezeno, naplacuje se...).
A u krajnjem slucaju, pa i ako je iz tog grada, ako je nekome merak da se vozi u svom autu pa bio on i preko 5m, nije on krivac sto su neka parking mesta neadekvatna i ako mora da se snadje na bilo koji nacin ja ga ne bi okrivljivao.
Evo nama Mini najvise sluzi za te gradske varijante (vrtic, nabavka, do centra...) iako je to prevashodno zenin auto. Pa Pasat koji mi sluzi iskljucivo sa njim da peglam tu dosadnu svakodnevnu deonicu na posao, cisto da Audija malo sacuvam kilometraze i raubovanja na deonici u kojoj ne uzivam vec mi sluzi samo da se prebacim sa tacke A na tacku B, i mnogo manje vodim racuna o njemu.....
I na kraju imam Audija koji je "moj" auto u kojem uzivam i koristim za ostale potrebe, kad vozim relaciju NS-BD, kad idem za BG, ako idem na neki sastanak.......... Danas je to Audi, sutra ko zna koji auto, ali poenta je upravo ovo sto ti pises.
Ali, to ne znaci da je normalno to da neko dodje u centar grada sa putnickim automobilim od +5,2m kakvih itekako ima, i da mora pre parkiranja da premerava parking mesto. I onda kada je takav vozac primoran da se nekako snadje da bi izmedju 2 greha izabrao nesto bezbolnije, onda odmah po njemu drvlje i kamenje i etiketiranje... e to mi je trulo od strane onih koji pljuju a nece da promisle o svim okolnostima.
Pritom, ne mora taj vlasnik uopste biti iz tog grada, mozda je dosa iz drugog grada/drzave, jednostavno ga navigacija dovela u centar i video slobodno parking mesto (uredno obelezeno, naplacuje se...).
A u krajnjem slucaju, pa i ako je iz tog grada, ako je nekome merak da se vozi u svom autu pa bio on i preko 5m, nije on krivac sto su neka parking mesta neadekvatna i ako mora da se snadje na bilo koji nacin ja ga ne bi okrivljivao.
Pa snadje se tako što produzi dok ne nadje drugo, veće, parking mesto
Tom logikom možeš da opravdavas i vožnju žutom trakom ili zaustavnom linijom, jbg gužva je u normalnim trakama, država nije napravila više, ajde da iskoristim ovu koja bleji prazna iako je zabranjena
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Tom logikom možeš da opravdavas i vožnju žutom trakom ili zaustavnom linijom, jbg gužva je u normalnim trakama, država nije napravila više, ajde da iskoristim ovu koja bleji prazna iako je zabranjena
- Sinisa G.
- Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
- Garaža: GTS, EVO500, GSI
https://www.youtube.com/watch?v=5GFNxvauy28
Generalno je kod nas svuda katastrofalno parking uredjen.Da li je Dukato od 5 metara ili S klasa skroz je nebitno,moraju povecati parking mesta,a to ce rezultovati manjim brojem istih.A to ce dovesti do nezadovoljstva gradjana.Ovako kupuju socijalni mir.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Nije tacno!stefanan napisao:Pa snadje se tako što produzi dok ne nadje drugo, veće, parking mesto![]()
Voznja zutom/zaustavnom je zabranjena i kaznjiva. A parking mesta o kojima pisemo su uredno obelezena i predvidjena i jos se naplacuju.
Pa zabranjeno je i parkirati se na dva mesta. Ako ti jedno nije dovoljno to samo znaci da treba da nadjes drugo mesto, nije opravdanje da zauzmes dva
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
O kojim parking mestima pisemo, nista ne razumem? Niko ne moze da zauzme dva parking mesta jednim kolima, kakva god da su i kola i parking, niti da onemogucava ulazak i izlazak onog pored sebe, niti da blokira trotoar, ulaz, pesacki prelaz... niti da ostavi kola na sred ulice, dok ne obavi nesto, najcesce kafu. To je ono sto gledamo, a ne da li je neko strcao na parkingu 20 cm u odnosu na ostale.
Aha, a da li je zabranjeno na dva mesta, da li je neko kaznjen nekada? 
Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Pa zvanican stav po javnim parkiralistima gde se naplacuje je da moras da platis duplo,ali niko ne zna nikog ko je za sad to uradio.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
- Sloba
- Site Admin
- Kontakt:
U Rusiji su kaznjavani i to kljucevima. Prekipelo ljudima.
stefanan napisao:Pa zabranjeno je i parkirati se na dva mesta. Ako ti jedno nije dovoljno to samo znaci da treba da nadjes drugo mesto, nije opravdanje da zauzmes dva
Da, ali vozacu je omoguceno da moze uredno da vozi svojom trakom, dok u ovom slucaju vozacu nije omoguceno da se parkira na uredno obelezenom parking mestu koje se naplacuje, cija je to greska od vlasnika auta ili od nekog drugog?
Evo uzmite za primer i parking mesta uz put koja isto mogu biti "skracena". Kada se tamo parkira auto od +5,2m on ce isto neminovno zauzeti dva parking mesta (ne u potpunosti ali ce drugo biti beskorisno, tako da ista stvar). Sta bi onda trebalo raditi? Ko je tu kriv i koja je razlika?
To ne podrzavam pa ne znam sta vlasnik auta da uradi. To mi je bas najgori moguci postupak koji mogu da zamislim.Sloba napisao:U Rusiji su kaznjavani i to kljucevima. Prekipelo ljudima.
Ali eto i meni je jedan majmun iskrivio brisace zbog toga sto nisam mogao da stanem na parking mesto pa sam parkirao ukoso i zauze dva.
Ali se isto tako i izvinio, i platio svu stetu, i bilo mu je malo neprijatno... (doduse nisam ga prijavio a mogao je imati i vecih problema)
Poslednja izmena od goblin u 22 Mar 2016, 22:54, izmenjeno 1 put ukupno.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Najmanja dimenzija parking mesta za parkiranje je 230/480 cm, parking mesta za podužno parkiranje je 200/550 cm

U skadarliji gde sam redovno jedno vreme parkirao imas bas parking mesto za Long verzije
Doduse nije namenski,al taj deo zone je brat bratu nesto ispod 7 metara
Stubici sa obe strane

Slika je sa google maps i generalno je ta oblast najgora za parking jer je tu pijaca.Zivo me zanima kako je ovaj sa Cliom izasao na kraj.

Doduse nije namenski,al taj deo zone je brat bratu nesto ispod 7 metara

Slika je sa google maps i generalno je ta oblast najgora za parking jer je tu pijaca.Zivo me zanima kako je ovaj sa Cliom izasao na kraj.
I hoces da kazes da su ti standardi ispostovani svuda 100%?