Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Dobro veče

Post od shandu90 »

Meni skoro na cliu riknuo. Nikakve znake nije davao i uopste nije reagovao.

Sent from my iPhone using Tapatalk
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Nekad cak i negasenje auta nije najsigurnija opcija. Ja tako upalio auto na gurku i nakon 40 minuta pocele da se pale lampice. Posle nije hteo ni na gurku, jednom na kablove i to je to. Definitivno potencijalni prpblemi su gori od cene novog akumulatora i eventualnog malo kasnijeg kretanja na put.

Послато са SM-S918B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Jutros pre 8 bio u Hondi, električar proverio, potvrdio da je akumulator i sad čekam zamenu. Auto će biti ok ali za sebe brinem, krećem na put sa 4 tinejdžerke, ne preterano raspoložene zbog ovog kašnjenja :)
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Bolje sad pred put nego u povratku... tamo negde ;)
Tako sam ja imao situaciju, 10 dana je auto stajao na parkingu hotela. Vece pred put spakujem sve i ujutro krecemo, kad cvrc. Takodje sam se cudio kako leti da cikne, kaze mi majstor u servisu zalepile celije

Gesendet von meinem Blauwei mit Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Zanimljivo pitanje, koliko bi pomoć na putu pomogla da ti akumulator crkne negde? Došli bi da ti startuju auto ali posle moraš sam da se snalaziš. U principu za ovo nisu bolji od seta kablova.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Zamolio sam na recepciji da mi pozovu nekog lokalca, samo da upalim. Cim je spojio kablove, auto je upalio. Ja sam mislio da sam miran jer kao napunicu aku u voznji. Stanem na pumpu posle 2h voznje ugasim auto, velika greska :)
Srecom bio je na pumpi covek koji je imao kablove kod sebe, na pumpi nije bilo da se kupi ni aku ni kablovi :)
Tako sam do kuce vozio bez gasenja, sve potrebe na smenu :)

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

grujicd napisao: 21 Avg 2023, 09:05 Zanimljivo pitanje, koliko bi pomoć na putu pomogla da ti akumulator crkne negde? Došli bi da ti startuju auto ali posle moraš sam da se snalaziš. U principu za ovo nisu bolji od seta kablova.
Jedino rešenje u takvoj situaciji je zamena akumulatora a nije realno očekivati da pomoć na putu ima baš takav koji tebi odgovara. No, ako se zatekneš u nekoj nedođiji gde retko prolaze automobili - a pogotovo sa kompletnom porodicom u njemu - sigurno će ti značiti činjenica da neko dolazi odmah da ti pomogne. Rešenje je verovatno imati i pomoć na putu i kablove u autu, za svaki slučaj. Ja bih to (kablove) preporučio svakom ko zna da mu je u autu akumulator stariji od 3-4 godine. A ako tebi i ne zatrebaju, verovatno nekom hoće pa ćeš moći i pomoći nekom. Recimo, ja u oba auta sada imam kompresor za gume. U Puntu mi sve do nedavno nije trebao nijednom (za 11-12 godina posedovanja auta), ali sam zato puno puta pomagao drugima. Neka ga, leba ne traži. Tako i kablovi (pogotovo ako imaš gde da ih držiš i ne smetaju - duplo dno gepeka, recimo).
Poslednja izmena od Saša u 21 Avg 2023, 09:34, izmenjeno 1 put ukupno.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Ali to je ono sto sam napisao ranije, moze da se desi da kablovi ne pomognu - akumulator nije davao nikakve naznake da je u problemu i samo je prestao da radi - jednom upalio na gurku, jednom na kablove, posle nije uopste hteo da upali. Vecina ce moci da se provuce nekako, ali zamisli ovako nesto se desi nocu u nedodjiji, nisam siguran da li AMS ima sa sobom rezervni akumulator, pre da bi morao slep do najblizeg servisa.

Послато са SM-A528B помоћу Тапатока

Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Meni je u gepeku uvek rezervni aku, nece da skodi, znam da hoce da zveknu posle duge voznje.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Većina pomoći na putu ionako dolaze sa šlep vozilom pa ako ti i ne budu mogli pomoći na licu mesta - uvek te mogu natovariti i odvući. :)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kapiram da imaju buster u kamionu. Samo šta posle.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Mogli bi recimo da imaju neki manji nov akumulator u alatu i opremi (dakle neki koji staje u svaki auto) i takav bi bio dovoljan da klijent upali i odveze se, ali gde su onda oni tu? Em je to trošak em klijentu verovatno ne odgovara kao trajno rešenje i morao bi svejedno da ga menja. Dakle - jedno u obzir dolazi paljenje kablovima/busterom, ili vožnja na šlepu. Drugo rešenje (uz kablove) je možda i preventivna zamena akumulatora. Moje iskustvo je da crkavaju otprilike posle 4 godine. Ako je prošlo više od toga - ili ga zamenite ili ponesite rezervni u gepeku, kao što radi Bax. :)
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:

Post od blaugrana »

Pre nego sto se meni desilo nisam znao da aku crkne leti. Zima je uvek bila sinonim za crkavanje akumulatora.
Kod mene nije bilo ni jednog jedinog predznaka za crkavanje.

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Tako i meni bilo. Samo jedno jutro ćao zdravo.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Problem je sto su ranije akumulatori mogli da se dopune destilovanom vodomi jedino rikne ako nestane vode pa se zeznu celije, a pad napona osetis zimi kad se više vergla. Sad kad je sve zatvoren sistem samo cao dovidjenja.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Odgovori