Servis - Razno

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Re: Servis - Razno

Post od sebekkg »

Sve na trapu udaraju pistoljem i boli ih uvce.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Slika
Ceman
Reactions:
Pridružio se: 14 Avg 2018, 20:53
Garaža: BMW 328ix

Post od Ceman »

sebekkg napisao: 01 Mar 2023, 10:27 Trifunović mi je iskreno prenaduvan. Kod njega readnici sve zatezu na dizalici i to sa pistoljima osim kad nije pristupacno tako da kod nhega nikad vise necu ici. Pride zakazes termin i odes i cekas jos 45 minuta. Nikakva organizacija.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Jeste stalno guzva, deluje da su prezauzeti. Mozda zato sto su jeftini, a bili i kvalitetni.

Ne znam kako je danas, jer sam dva puta bio kod njih. Jednom pre 12 godina kad zamenio ceo trap, i jednom pre 5-6 godina, menjao samo gornje viljuske i bile su 30€. Tad sam i radio “miler” koji je bio 10€. Ne znam kako je danas.

Pre 2 meseca bio u Stojanovu, nasli samo jedan stabilizator da je za zamenu i zamenili.
Za taj ozloglaseni Alfin trap, 160K kilometara kojih sam presao meni zvuci impresivno :).
Ako je kvalitet i dalje isti za te pare, sacekao bih 45 min :D.

Pri tom ih poznajem jos iz detinjstva, super su momci.
Korisnikov avatar
Webad
Reactions:
Pridružio se: 15 Okt 2022, 10:35
Garaža: Astra H GTC 1.9 88kw

Post od Webad »

Slika
Je l moze ova fleka da se sredi nekako? Prosirila se duplo za nekih 5 meseci. Oblik varira malo, tj negde se napravi fleka pa nestane, zato pretpostavljam da moze da se sredi?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Astrina garaža: viewtopic.php?f=2&t=7440
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Može. Zameni se bilo displej (ako može i predvidjeno je) ili se zameni tabla.
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

Menja se taj display, i to moze da se zameni u bilo kojoj verziji za display u boji. Samo treba iskopati na nekom otpadu pravi. Promeni se usput samo okvir i staje u to isto mesto.
Korisnikov avatar
Webad
Reactions:

Post od Webad »

Verovatno mislite na originalan displej, da nadjem na otpadu? Je l komplikovana zamena?

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

originalni diplej nadjes negde na otpadu a imas i na kupujem prodajem a postoji i verzija u boji tog displeja tako da vrv i ona moze da se stavi umesto ove monohromatske...nije teska zamena skida se radio i maska okolo i onda ce ti se samo kasti dalje, ali svakako ne treba ti majstor za tu igrariju
Kass
Reactions:
Pridružio se: 23 Avg 2017, 21:59

Post od Kass »

OMP napisao: 02 Mar 2023, 11:01 originalni diplej nadjes negde na otpadu a imas i na kupujem prodajem a postoji i verzija u boji tog displeja tako da vrv i ona moze da se stavi umesto ove monohromatske...nije teska zamena skida se radio i maska okolo i onda ce ti se samo kasti dalje, ali svakako ne treba ti majstor za tu igrariju
Bas tako, a ako nadjes javi jer treba i meni jedan, btw uz njega ide i ta maska tako da proveris da li ide uz taj primerak sto nadjes. :)
Korisnikov avatar
Webad
Reactions:

Post od Webad »

Vidim da ih ima po oglasima, ali ne po ceni koliko mi ova fleka smeta :D

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

evo video kako se skida....

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

I koja je cena samog displeja? Valjda ne prelazi 100nak evrića...
Korisnikov avatar
Webad
Reactions:

Post od Webad »

ljubitelj napisao:I koja je cena samog displeja? Valjda ne prelazi 100nak evrića...
Pa tako su, oko 100e kao sto imam, ovi u boji jos skuplji. Ima dosta ovih po dogovoru, to me smara da zovem

milekmilek
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2017, 14:29

Post od milekmilek »

Beše treba car pass code za uparivanje displeja i radija? Ne mora samo ako se kupe oba uređaja koji su već upareni.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Korisnikov avatar
Webad
Reactions:

Post od Webad »

milekmilek napisao:Beše treba car pass code za uparivanje displeja i radija? Ne mora samo ako se kupe oba uređaja koji su već upareni.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Kako se nalazi to?

ljubitelj
Reactions:

Post od ljubitelj »

Pa kupuje se, uz uredjaj obično.
Možda za Opel ima i nki free service ili krakovani kalkulatori kodiranja, ne pratim baš nešto posebno tu temu.

Ako kupiš originalni displej ili radio ili set od ovlašćenog servisa trebalo bi da u paketu stigne i kod za uparivanje sa autom.
Kod nekih drugih marki znam da je bilo to uparivanje kao dodatna usluga, koštalo oko 500 dolara (iti dovezeš auto , oni iskodiraju i dobiješ funkcionalni auto sa novim uredjajem). Sam uredjaj košta koliko inače košta, ovo je za rad trošak.

Što noviji auto to skuplji softverski radovi, tako je neko pravilo koliko sam stekao utisak.

Za Range Rover kada sam čuo da se plaća ažuriranje softvera reda 4,000+ evra, i da je veoma teško uraditi van ovlašćenog shvatio sam zašto su toliko brojni sa neispravnim multimedijama i navigacijama...a fabrička je sklona crkavanju sama od sebe. Uopšte nije im elektronika baš nešto poznata po pouzdanosti, naprotiv...

Bio nedavno u emisiji SAT kao neki površni test polovnog Volva S80 i novinar (prilično neobavešten reklo bi se) kao iščudjava zašto mu je niska cena i košta otprilike kao Fiat Punto.
A kod njega je kvar DIMa, (instrument tabla- modul) poznat problem koji se rešava za 2,000-3,000 evra. I ostalo softverski uvezano je slično, radio multimedija je o 1,500 evra pa nagore intervencija....

Zato polovni tog 2,002 godišta kao na testu i slični posle 20godina vrede ovako malo na tržištu, svi beže koji ne mogu sami da se bave problemima već treba da plaćaju servise. A elektronika nakon 20 godina više nije u vetu mladosti i samo je pitanje kada će se (po)javiti kao pitanje za rešavanje.
Odgovori