prave oni i druge matore modele a 405 sam mislio da su pre par god prestali da ga prave al izgleda nisu samo ga nagrdili pokusajem osvezavanja kao i 206icu
mironiko napisao:Čekaj, zar Ljada od početka sukoba u Ukrajini nije izvedena iz Reno okrilja i sad u državnom vlasništvu..?
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Hahaha, ma daaa. Svi su prestali. Ne budi naivan. Eno izvoz iz Evrope eksplodirao u Kazahstanu, Kirgistanu i ostalim stanovima pa odatle u Rusiju. Kum je do skora ziveo u Sank Petersburgu, radio za dansku firmu i oni rade normalno. Jedini uslov je bio da se na sastancima sa danskom ekipom ne spominje da saradjuju sa Kamazom, jerbo Kamaz pravi kamione za rusku vojsku, nego kao "imamo novog kupca". Niko se para ne odrice iz principa.
Ma nisam blesav (samo pogled na to koliko su sankcije EU selektivne prema Rusiji sve govori), ali bar formalno su promenili neke stvari, pa tako UAZ sad prepakuje neke Kineze, koliko se sećam, a ne baš vidno Renoove modele.
A i dobro im izgledaju ti Kinezi, i koliko čujem - povoljni su.
A Reno= francuska Vlada tu država.
I onda pojeli g.vno.
To ona država što je prevarila Ruse za brod nosač aviona (uzeli pare unapred a onda neće da isporuče gotovo brod) , neće to Rusi zaboraviti tako lako...
Kao što Siemens i VW tužili sudski nemačku Vladu što su ih oterali iz Rusije i traže pare od te iste svoje Vlade, tj od poreskih obveznika Nemačke.
Brojke u igri su zapanjujuće...
Neko je pomenuo da su Ukrajinci promenili slavljenje Božića na 25. decembar… To je zvanična politika koju provlače kroz medije ali od toga nema ništa, narod i dalje slavi 7. januar, sve po starom. Info iz prve ruke.
Pa jeste nezvanično da se slavi 7. Ali ja danas imam neradan dan zbog toga. Tako da je zvanično 25. Ovo je prva godina. Bio sam i ovde u crkvama, nigde se tamjan ne oseća čoveče kao da si ušao u biblioteku, nemaš osećaj da je crkva.
sebekkg napisao: 25 Dec 2023, 22:15
Pa jeste nezvanično da se slavi 7. Ali ja danas imam neradan dan zbog toga. Tako da je zvanično 25. Ovo je prva godina. Bio sam i ovde u crkvama, nigde se tamjan ne oseća čoveče kao da si ušao u biblioteku, nemaš osećaj da je crkva.
dag81 napisao:Ukrajinci su pola katolici pola pravoslavci.
Pa ne baš.
In 2019, 82% of Ukrainians were Christians; out of which 72.7% declared themselves to be Eastern Orthodox, 8.8% Ukrainian Greek Catholics, 2.3% Protestants and 0.9% Latin Church Catholics.
Jeste, najnormalnije si pričao ruski i sve je bilo ok, ima razlike u jeziku ali se pričao naširoko. Sada ga i dalje koriste stariji u svakodnevnoj komunikaciji dok mladji ne. Ako nisi odavde uvek je bolje pričati tak umesto da ili dyakuyo umeato spasiba.
Ljudi su sad iskoristi praznike da odu kućama ali nigde nije bilo vatrometa, organizovanog dočeka. Niti da vidiš po ulici.
Sve je radilo kao i svaki drugi dan jer će ljudi porodično zaista slaviti tek 7.