Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od nuk »

:plusone:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Ne treba nam nikakav haos.
Potrebno je samo da država organizuje pravosuđe (naročito prekršajno) koje će da radi kako treba. Ništa više i ništa manje.

Ovi skraćeni postupci su mazanje očiju.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Zašto?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Zato što nema ni jednog realnog razloga da se vodi skraćeni postupak osim populizma. Sve to može da se zavši i u redovnom postupku samo ako se hoće da se organizuju normalni uslovi za rad, dovoljan broj sudija i sankcije za zastarevanje predmeta.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Nisam siguran da je populizam, meni je recimo razumno skloniti nekog bahatog ko uhrožava okolinu sad i odmah a ne davati mu mogućnost da ponovi delo ili ga na neki način preinači ili izbegava kaznu za isto.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Treba ga adekvatno kazniti - za neke prekršaje isključivo zatvorskom kaznom, ali u redovnom i normalnom postupku u kome će moći da angažuje advokata po svom izboru ako to želi, u kome će moći da predlaže dokaze... Za situacije kada nekog treba skloniti sa ulice tokom postupka služi pritvor i slične mere, a ne preki sud.

Šta će se desiti ako neko bude osuđen po skraćenom postupku, bude poslat na izdržavanje zatvorske kazne, a kasnije bude oslobođen? Država tj mi ćemo mu platiti odštetu.

Skraćeni postupak ima opravdanja pre svega kod stranaca.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Da se vi pravnici šta pitate otišli bi i Srbi i Srbija u kurac odavno! :kezo:

Neko ko dovede sebe u stanje da ga apse zbog pijanstva za volanom po meni ne zaslužuje redovan postupak.
kao normalna osoba zaslužuje advokata i predloge odbrane ali kao mortus pijan zaslužuje jedan poziv i kraj.
Ako se seti tako pijan broja advokata onda i nije toliko pijan a ako se ne seti ima vremna da razmisli o svom postupku.

Ili da demantuje presretač, verovatno da traži da li je radar baždaren u autu ili kamera prošla atest.

ma daj Pajo

:pivo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Kako god. Misli šta hoćeš. Niko ne ide pijan pred sudiju. Svi se prvo otrezne u policiji. Razlika između tebe koji bi im otimao pare po kratkom postupku i mene je što bih ih ja slau u zatvor bez mogućnosti plaćanja novčane kazne ili uz plaćanje novčane kazne.

Da si malo više čitao forum znao bi da pijane vozače smatram najopasnijim u saobraćaju i da prema njima nemam promil obzira.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:

Post od samo polako »

Mislim da se nismo razumeli, a imao iste stavove po ovom pitanju!
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Paja je u pravu sto kaze da kada bi prekrsajni sudovi radili kako treba i dobijali kazne/penale za presude koje zastare ili traju mnogo dugo do pravosnaznosti bilo bi dosta bolje. Ipak i pored toga mislim da bi neke prekrsaje trebalo kaznjavati po skracenom postupku. Prvenstveno one za koje postoje cvrsti dokazi, tako da on posle ni zalbom ne bi mogao da se izvuce kao da je nevin ili nije uradio i da tuzi drzavu na primer. (znaci alkohol, kad te snimi radar/presretac ili policijska kamera, to su sve cvrsti dokazi).
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

samo polako napisao:Haos?
Pa sad zavisi kako se gleda.
Ja recimo mislim da nam je ta vrsta haosa potrebna da bi se doveli u red.

Jedan od prekršaja za skraćeni postupak je i nedozvoljeno korišćenje rotacije ili blinkera
Haos u smislu da ne treba previše da se osile sa skraćenim postupkom da ne uspore redovne... Mada bi meni to i odgovaralo :mrgreen: Ne znam kako će regulisati, da li odvojeno ide za skraćene postupke ili to radi isti organ
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Nisam bas sto posto siguran, ali ne verujem da skraceni postupci mogu da uspore redovne. Cak bi trebalo i da ih ubrzaju jer ako rese 5 slucaja skraceno, imaju vise vremena za redovne :D Plus, za skracene je rok zalbe 8 dana, a apelacioni sud treba da odgovori na zalbu u roku od 3 dana. Tako je pisalo. I naravno, nece SVI postpuci biti takvi. Sudeci prema onome sto su napisali, mozda 25-30% bi islo skraceno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Isti organ, samo dežurni sudija.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Umoran i mamuran :)

edit: I da, ovo za blinkere, koliko znam one najave su bile mrtvo puvalo, ništa od izmena kazne, tako da je po ZOBSu kazna i dalje smešna i nema poente za takvu kaznu skraćen postupak. Mada, sve je to sviranje, da hoće da to reše pisali bi krivične za lažno predstavljanje ili kako već
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Dusanovac jutros. Preuzeto sa one FB grupe Gde Je Policija. Crveni Audi je presretac. Gledaju zaustavnu.

Slika
Odgovori