Vesti iz auto-industrije
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Re: Vesti iz domaće i svetske auto-industrije
Opel ce da postane narodni auto, Merkelova ce ga otkupi 

Brzine idu u H-a !!!

Otkupice ga VW, a onda ce svi Wagenovci koji su ikad bili deo rivalstva GTI vs GSi dobiti takvu erekciju da ce morati hirurskim putem da im ga "spustaju". 

Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Nebitno trziste oko kojeg se svi lome. Ako je cetvrtina globalne prodaje nebitna, onda ok.NexT napisao:
Evropa je vrlo nebitno trziste na globalnom nivou... Pored USA, Kine, Brazila i slicnih, EU je smesna...
http://www.gbm.scotiabank.com/English/b ... s_auto.pdf

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
@Texonja
Da znas da bi to bio ozbiljan udarac za Opelovce
Inace za VW sam lupio bzv jer ne vidim jedan razlog da oni kupe Opel a da ga ne uniste jer im je glavni konkurent na DE trzistu...
@DW
Ti ne shvatas da ne bi Fiat automobili kupio Opel nego Fiat grupa (Fiat, Lancia, Alfa, Chrysler, Maserati, Ferrari).
Kakve veze imaju njihove inovacije ako je kompanija neprofitabilna i ne kontam sto se toliko nervirate...ja bi vise voleo da je vlasnik mog omiljenog brenda grupa koja kontrolise Ferrari nego neka americka firma koja je jedva izbegla bankrot...koja je upropastila jednu od najkvalitetnijih evropskih fabrika automobila.

Ne bih ja uopste potcenjivao Fiat...
Da znas da bi to bio ozbiljan udarac za Opelovce

Inace za VW sam lupio bzv jer ne vidim jedan razlog da oni kupe Opel a da ga ne uniste jer im je glavni konkurent na DE trzistu...
@DW
Ti ne shvatas da ne bi Fiat automobili kupio Opel nego Fiat grupa (Fiat, Lancia, Alfa, Chrysler, Maserati, Ferrari).
Kakve veze imaju njihove inovacije ako je kompanija neprofitabilna i ne kontam sto se toliko nervirate...ja bi vise voleo da je vlasnik mog omiljenog brenda grupa koja kontrolise Ferrari nego neka americka firma koja je jedva izbegla bankrot...koja je upropastila jednu od najkvalitetnijih evropskih fabrika automobila.
Ja bih rekao da je situacija obrnutaNexT napisao:Ko prica o Fiatu kao Fiatu? Njih vadi to sto imaju Chrysler...

Ne bih ja uopste potcenjivao Fiat...
Poslednja izmena od Floyd u 06 Okt 2012, 00:42, izmenjeno 1 put ukupno.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Poceo sam da mesam i babe i zabe i milf, imam sutra ispit pa ne znam gde udaram 
Kupice ih Kinezi, posto imaju najvise kesa...

Kupice ih Kinezi, posto imaju najvise kesa...
Brzine idu u H-a !!!

pogresno i prekratko sam prokomentarisao...dragvorl napisao:Nebitno trziste oko kojeg se svi lome. Ako je cetvrtina globalne prodaje nebitna, onda ok.NexT napisao:
Evropa je vrlo nebitno trziste na globalnom nivou... Pored USA, Kine, Brazila i slicnih, EU je smesna...
http://www.gbm.scotiabank.com/English/b ... s_auto.pdf
Ugl, EU je trenutno u problemima i svakog meseca opada prodaja. Kina, Indija, Brazil su trzista na koja se sada orijentisu proizvodjaci i ko tu bude imao prodju i dobar rezultat - on je pobednik. Za sada je to VW.
Fiat npr u Evropi nema neku prodaju, u minusu su, ali ih zato vadi Amerika (chrysler), i to ih toliko vadi da oni mogu da kupuju Opel.
EU je uvek bila i bice najprestiznije trziste, ali u narednih par godina, dok se Evropa oporavlja druga trzista postati izuzetno jaka i bitna...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
U Kinu ko je usao vec je usao, ko sad pokusava vec je okasnio, tj. kajmak vec skidaju drugi. To je jedan od razloga sto su neki od evropskih proizvodjaca u problemu jer su se orjentisali samo na Evropu.

Reci slobodno, glupi Fr proizvodjaci 

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Kako izgleda samo ce se kazti uskoro.

Bolje nemoj da to ne budu Kinezi.Day Walker napisao:Kupice ih Kinezi, posto imaju najvise kesa...
Gledaj na sta lici Volvo od kad su ga oni kupili

Day Walker napisao:Opel ce da postane narodni auto, Merkelova ce ga otkupi
Opelovci, na sve bi pristali, osim da ih kupi VW.Day Walker napisao:Kupice ih Kinezi, posto imaju najvise kesa...

A meni se smeju kad kazem da cemo se svi voziti na MBQ platformi, i da ce VW zavladati svetom.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
MQB je platforma,
a ja cu pre da kupim ladu nego VW njesra
a ja cu pre da kupim ladu nego VW njesra

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ne verujem da u EU prodaja opada, bas naprotiv mislim da postoji tendencija znacajnog rasta, cak mislim da sam procitao da neki od D marki imaju vecu prodaju nego pre krize. i Skoda isto belezi ogroman rast u 2012., jos kad ubace najavljene nove modele i naslednike vec postojecih...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Prodaja opada, nije to nikakva tajna. http://www.jato.com/PressReleases/Europ ... August.pdf