Slovenija

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:
Pridružio se: 09 Maj 2019, 22:49
Garaža: Mazda 3 2.0 Skyactiv-X

Re: Slovenija

Post od Romanticni_Piroman »

Danas sam zalutao i slucajno posetio i Austriju i Italiju. I onda izbegavao autoput u Austriji da ne placam vinjetu xD Samo se odjednom nadjem u zemlji gde je sve na drugom jeziku. I uz sve to zamalo da ostanem bez goriva, kako ludi putevi…
Nahranio Mazdu u nekom selu u Italiji na kraju
Slika

Slika

Naporan dan, odo’ po pivo…
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

Znači, prosao si kroz Podkore .
Ne smijes u Deželi puno po gasu, začas si u drugoj zemlji

Da se našalim, ovo me sve više podsjeća na priču "Mujo u Kanadi", na pocetku sve super, a treći dan već zalutas uslijed "super" označenih cesta ne u drugu zemlju nego u druge dvije zemlje "

Samo uživaj, samo zezancija
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:

Ma brate ja ne kapiram ovo, malo dam gas i odma se prica drugi jezik nista ne razumem, dam jos malo gas i daju mi grisine uz rucak i pricaju "prego prego". Kakav trip jbt, a google mape me je*u kao nikad. Al' selim se ja ovde nema sta, sad ce Mazda da ide na prodaju, ima vise od mesec dana kako je kod mene
LAV-LAV
Reactions:
Pridružio se: 27 Okt 2019, 10:49

Post od LAV-LAV »

Upravo tako Nego, jel plaćaš parking?

Ako ti je mazda samo.mjesec dana kod tebe, mozda jos nije ni prepisana... pa eto prilike

A još ako se selis u SLO, oni slobodno nek šalju kazne u SRB i eto opet prilike

Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:

LAV-LAV napisao: 03 Jul 2025, 21:25 Upravo tako Slika Nego, jel plaćaš parking?

Ako ti je mazda samo.mjesec dana kod tebe, mozda jos nije ni prepisana... pa eto prilike Slika

A još ako se selis u SLO, oni slobodno nek šalju kazne u SRB Slika i eto opet prilike Slika
Ma kakvi, placace ko vec kupi auto od mene i to je to, ako uopste bude isao za Sloveniju taj
Korisnikov avatar
Romanticni_Piroman
Reactions:

maniaxxx napisao: 28 Jun 2025, 10:36
Romanticni_Piroman napisao: 27 Jun 2025, 23:48 Putujem sutra za Bohinj, gde najbolje uzeti vinjetu?
Prihvaticu i neki savet za put, prvi put idem za Sloveniju :)
Mozes i na benzinskoj u HR, ako imas dizela jeftinije ti je i gorivo.

Kad si vec na Bohinju odi na kanin, mozda do Kranjske gore i jezera Jasna i Zelenaca, ako se ti vozi mozes i preko Vrsica ili Predela u dolinu Soce.
Sve ovo sam posetio sto si naveo. Kranjska gora i dolina Soce - fantasticni predeli i za voznju i razgledanje.
Vrsic - za izbegavanje. Nenormalne guzve, turisti, kamperi, ljudi koji idu pesaka iz nekog razloga, placa se parking u sred nicega, jako los kvalitet puta, sta ce kaldrma tamo? + bahati motociklisti kamikaze koji ti ulaze u traku. Mnogo mi je bilo zanimljivije ovo po granici sa Austrijom i Italijom, a maltene na istu visinu izlazi.
Odgovori