Vanredna situacija - poplave 2014/2016
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Vanredna situacija - poplave 2014
Na žalost, pomen bilo koje državne organizacije jeste direktno vezan za politiku jer je opšte poznato kako se iste formiraju i koja im je svrha, isisavanje državnih para zarad finansiranja stranaka i pojedinaca tako da je glupo o tome polemisati na forumu.
Opet na žalost, bojim se da će da odgovaraju samo oni ljudi koji su srećom preživeli a koje čeka povratak u uništena domaćinstva.
Jedino dobro što iz svega možemo da izvučemo i to ako budemo pametni je činjenica da je ipak ostalo malo solidarnosti i ljudskosti u nama, da nesreća može da nas ujedini i da država preduzme nešto ne bi li se ubuduće sprečile ili bar umanjile posledice ovakvih ili sličnih katastrofa
Opet na žalost, bojim se da će da odgovaraju samo oni ljudi koji su srećom preživeli a koje čeka povratak u uništena domaćinstva.
Jedino dobro što iz svega možemo da izvučemo i to ako budemo pametni je činjenica da je ipak ostalo malo solidarnosti i ljudskosti u nama, da nesreća može da nas ujedini i da država preduzme nešto ne bi li se ubuduće sprečile ili bar umanjile posledice ovakvih ili sličnih katastrofa
Nekako mi se vratila vera u ljude kad sam video da ipak ima normalnog naroda koji hoce da pomogne.
Uzasno je ovo sto nam se desilo,ali mislim da smo kao narod pokazali da imamo veliko srce.
Samo je zalosno da nesreca mora da nas ujedini...
Uzasno je ovo sto nam se desilo,ali mislim da smo kao narod pokazali da imamo veliko srce.
Samo je zalosno da nesreca mora da nas ujedini...
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Verujem da bi bili srecniji da im neko kupi nove helikoptere...somi-car napisao:Istog trenutka najvecu medalju za hrabrost.
Mi pod hitno moramo da nabavljamo helise. I pozari i sneg i voda, sve je lakse i brze se stize do ljudi s njima. Jebes Mig-ove, rakete, PVO, ovo mora da bude prioritet.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
2. najveći univerzalni stručnjak za sve u ovoj zemlji.Heinz napisao:http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav ... op.sr.html
Širim haos!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
@NexT
Apsolutno se slazem. Avioni nam i tako nicemu ne sluze osim za paradiranje.
Apsolutno se slazem. Avioni nam i tako nicemu ne sluze osim za paradiranje.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
3 Gazele su trenutno u "voznom" stanju. Problem je sporovozna nabavka delova za ostale (spora administracija). Inace se popravljaju na licu mesta. Za vreme onih sneznih mecava, moj drugar pilot je menjao filtere goriva na Gazeli na licu mesta sa tehnicarem (na naplatnoj rampi kod Indjije). Pa vi vidite. Ova tri dana niko od njih ne spava, konstantno su u vazduhu. Gazele vrse uglavnom izvidjanje i snimanje kao i spasavanje tamo gde mogu da utovare dvoje.
Najveci teret su podneli u ovoj krizi i oni i kolege sa Mi-17. BELL-ovi u MUP-u imaju tupavu nosivost i nisu bas za te situacije i grozni su za letenje u odnosu na Gazelu. Inace kad su uzimali Mi17 naravno da nisu imali da plate vitlo i sve ostalo pa se sad budzi. Sve radi pomocu stapa i kanapa. Inace MI-17 moze da bude savrseno opremljen za ove situacije samo neko da plati to.
Najveci teret su podneli u ovoj krizi i oni i kolege sa Mi-17. BELL-ovi u MUP-u imaju tupavu nosivost i nisu bas za te situacije i grozni su za letenje u odnosu na Gazelu. Inace kad su uzimali Mi17 naravno da nisu imali da plate vitlo i sve ostalo pa se sad budzi. Sve radi pomocu stapa i kanapa. Inace MI-17 moze da bude savrseno opremljen za ove situacije samo neko da plati to.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Kej u Bloku 70 danas. Vodostaj 10-ak cm viši nego juče, ali ni blizu opasnih vrednosti, tako da je makar sa te strane bezbedno.

Širim haos!
Iz Obrenovca mogu da evakuisu kamionima vec, povlaci se voda.
Kamioni mogu da dođu donekle, al su čamci i dalje glavni. Nije više voda svuda, al je to spasiocima još gore. Negde ne mogu da se koriste veliki čamci koji imaju dobru nosivost. Negde nosaju gumenjake preko suvih deonica....
Sve u svemu još je jako puno ljudi u Obrenovcu.
Sve u svemu još je jako puno ljudi u Obrenovcu.
I u Lazarevcu bilo pokusaja kradja, sad neki matori prica na B92 kako je sa burazerom tukao neke cigane! 

Zna li neko čiji je hoverkraft koji se koristi u Obrenovcu?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

@paja
Kolko sam skapirao preko radija mupov je(ptj valjda).
Kolko sam skapirao preko radija mupov je(ptj valjda).
Mislim da bi to trebalo ponovo da se uvede. Srbija je mnogo mala i siromasna drzava da bi imala tzv. profesionalnu vojsku.superboss napisao:Jbg pre 20-30 godina u Juugi(ma koliko je ne volim i nisam nostalgičan uopće) imali smo:
-vojsku
-policiju sa vatrogascima
-TO
-CZ
Inace, cuo sam se opet sa Obrenovcem. Kazu da se za sad voda polako povlaci ali se plase od izlivanja Save.
S druge strane, gledam kod Hrvata da je nivo Save kod Zupanje vec 18 sati konstatntno u padu.