Računari
Re: Računari
Ti ako uzmes taj komp sa originalnim 7, za 15$ mozes da uzmes originalnu osmicu u Microsoftu...
Uskoro ću ga rasturiti skroz, pa ću pokušati da nadjem na ovom linkusuperboss napisao:nixa napisao:Da li neko slučajno ima drajvere za matičnu ploču foxconn n15235...
Nikako ne uspevam da nadjem, neka kineska ploča...
Laptop ili desktop? Foxconn nije noname firma, jesi li siguran da je oznaka tacna? Ako ne pokusaj da nadjes po chipsetu (negde mora da pise da je npr P4P800MA-RH7)
http://www.foxconnsupport.com/download. ... 5235&sort=
Na linku bi trebalo da moze da se nadje ako znas sve podatke. Slikaj sa nekim dobrim dslr-om, pa da prostudiramo natenane oznake

Uroš S. napisao:To nešto ide preko ministarstva što je najgore. Ostale komponente su ok, ali grafika je krš, što je još gore, u jednoj sledećoj konfiguraciji od 1020e imaju neku no name grafiku tipa Intel Graphics
Edit: Pre jedno 8 godina je XP Home bio oko 90e. Mislim da 7 Pro nije ispod 100 sigurno.
Edit2: Sad vidim da je cena 330-390e.
ali pazi uroše, to što ti oni daju win professional, jeste samo instaliran, ali ne i instalaciju.
sama instalacija košta preko 110e, tako bi bilo ok, ali glupo je da se vezuješ za tu konfu baš što je preko ministarstva, i za 600e ti daju grafiku koja je za računare od 250e

imaš sada opcije u winu i neptunu 12 meseci bez kamate za ljude sa stalnim zaposlenjem. ili u gigatronu na 300 dana čekovima odloženo. tako je bolje da uradiš.
kad već daješ 600+ jura, možeš da dobiješ..
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ne mogu drugačije da uzimam, ovo je jedina opcija. Svakako ne dajem ja pare nego ministarstvo, a moj dosadašnji kućni će zameniti ćaletov na poslu, ja sam samo korisnik tog kompa, on ima na sebi inventarski broj iz firme. Nego su sve kolege od matorog na poslu pokupovali laptopove a to mi ne treba.
Ispada da će on imati bolji komp od mene kad se zamenimo
Elem, grafika mi i nije bitna, igricama se ne bavim već 3-4 godine sem CS-a koji je i MX440 terao bez problema, a za Diablo III će i ova uraditi posao, ako ga ikad budem i igrao.
Edit: Sad sam saznao da dobijam i original Kasperski AV.
Ispada da će on imati bolji komp od mene kad se zamenimo

Elem, grafika mi i nije bitna, igricama se ne bavim već 3-4 godine sem CS-a koji je i MX440 terao bez problema, a za Diablo III će i ova uraditi posao, ako ga ikad budem i igrao.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
To je odlicno jer je KAV po mojim iskustvima najbolji av.
HTC WS & TT2
HTC WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Meni je uvek cistio sto je drugima promaklo. Inace trial verzija moze da se nulira na svaki mesec i tako se koristi, meni tako funkcionise vec vise od godinu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Jeste dobar, ali sto se nekog mog iskustva tice-smrt za resurse bil kog kompa. Nema veze da li je ultra giga masina, ili neka jeftinija varijanta.
On komercijalnih, preferiram NOD
On komercijalnih, preferiram NOD
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Re: Одг: Računari
Kav koristim od kad imam komp i nikad nikakav problem sa virusima
Послато са XT910
Послато са XT910
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Tesko je reci za neki AV da je najbolji. Sve da trenutno i jeste, sutra mozda nece biti.
Mnogo je slucajeva kada.je NOD cistio sto drugi nisu, pa u drugom slucaju KAV, treci put AVG...
Ovo govorim iz iskustva sa licenciranim antivirusima, sa razlicitih firmi, servera, domenskih masina, raznih drugih radnih stanica.
Ovo nisam ocekivao da cu nekada reci: MS Essentials je dobar AV.
Najcesce se desi da bas on bude taj koji iznadje tudje propuste, a posle njega retko ostane nesto za druge. Vrlo brzo reaguju na nove "pretnje", sa svezim definicijama. Nisam verovao dok nisam probao. E sada, koliko je to marketing i namestaljka od strane MSa, u to ne ulazim, ali radi posao.
Tptlk
Mnogo je slucajeva kada.je NOD cistio sto drugi nisu, pa u drugom slucaju KAV, treci put AVG...
Ovo govorim iz iskustva sa licenciranim antivirusima, sa razlicitih firmi, servera, domenskih masina, raznih drugih radnih stanica.
Ovo nisam ocekivao da cu nekada reci: MS Essentials je dobar AV.
Najcesce se desi da bas on bude taj koji iznadje tudje propuste, a posle njega retko ostane nesto za druge. Vrlo brzo reaguju na nove "pretnje", sa svezim definicijama. Nisam verovao dok nisam probao. E sada, koliko je to marketing i namestaljka od strane MSa, u to ne ulazim, ali radi posao.
Tptlk
Uroš S. napisao:Ne mogu drugačije da uzimam, ovo je jedina opcija. Svakako ne dajem ja pare nego ministarstvo, a moj dosadašnji kućni će zameniti ćaletov na poslu, ja sam samo korisnik tog kompa, on ima na sebi inventarski broj iz firme. Nego su sve kolege od matorog na poslu pokupovali laptopove a to mi ne treba.
Ispada da će on imati bolji komp od mene kad se zamenimo![]()
pa u tome i jeste fora, sto sve te firme(drzavne) uzimaju na veliko od nekog preduzeca po mnogo vecim cenama od trzisnih, i uvek nesto uskrtare za date pare, jer se kupi kajmak na tenderu. to mi je bas bzbz, no dobro, ako je to jedina opcija sta da se radi.
pozdrav, i neka ti je sa srecom buduce racunalo.
Jos jedan plus za security essentials. Ni ne primetis da ga imas racunaru.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Ja sa KAV/KIS nisam imao problem da mi opterecuje sistem vise nego neki drugi av. Trenutno koristim Aviru u kombinaciji sa Malwarebytesom i kao free varijanta radi sasvim ok. Dosta ljudi hvali MS Essentials, ali ga nisam dovoljno dugo koristio da bi mogao vise reci o njemu.
NOD je recimo znao da pobrise sistemske fajlove i obori sistem.
Uglavnom, nema najboljeg sto kaze Pedja.
HTC WS & TT2
NOD je recimo znao da pobrise sistemske fajlove i obori sistem.
Uglavnom, nema najboljeg sto kaze Pedja.
HTC WS & TT2
Posetite www.garaza.rs !
@trojke iskreno nema, ali meni najvise odgovaraju free kombinacije, npr avira+comodo+malware.
ili moze i bez malware-a.
a za to brisanje sistemskih fajlova.. pa to je meni i kav uradio jednom davno, i samo sam mogao da se slikam
ili moze i bez malware-a.
a za to brisanje sistemskih fajlova.. pa to je meni i kav uradio jednom davno, i samo sam mogao da se slikam

-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Imam problem sa jednom tako banalnom stvari.
Preporucite mi dobar FREE program za konverziju CDA2MP3.
Preporucite mi dobar FREE program za konverziju CDA2MP3.