Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Ne brže od života!

Post od swemir »

verujem da je vozila i brze, pa je brzina udara 55km/h, gde je verovatno i kocila...

e sad ako nije kocila i to je problem,a ako jeste isla je i preko 70... :zbunjen:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

@Blau, bilo pre 3-4 dana, diskutovali smo o tome. ;)
Jedino nemam pojma da li u ovoj ili slicnoj temi...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

E, jbg nisam ispratio :kuku:
Ako treba neka se brise :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Evo i par fotki nedavno snimljenih na autoputu NS-BG...

Pre desetak dana, negde kod Kaća, iz pravca NS-a prema BG-u...

Slika

Slika

Slikano telefonom iz automobila u pokretu, tj. samo to sam uspeo uslikati, telefon mi nije neki šampion rafalne "paljbe"... Kamionet se prevnuo u levoj traci i leži na boku. "Popeo" se prvo nekako na zaštitnu ogradu sa leve strane, deformisao je u dužini 20-30 metara, onda ga je ona "odbila" nazad i prevnuo se, pa otklizao na boku levom trakom još dodatnih desetak metara... Nisam uočio da je još neki automobil učestvovao u ovoj saobraćajki, trenutak nepažnje ili je vozač možda zaspao. Vreme: oko 7.20 h..

Jutros, malo pre nadvožnjaka kod Novih Banovaca, takođe iz pravca NS prema BG-u, oko 7.45 h.... Izgoreo neki BMW-a...

Slika

Krop iste fotke...

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ovog izgorelog BMW-a sam video i ja jutros kad sam krenuo u NS. Šta god da je uzrok, užasavajući je prizor.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Da, strašan prizor. Neverovatno koliko malo treba vremena da automobil potpuno izgori, odnosno koliko se to brzo dešava... Zato već duže vreme imam u prtljažniku PP aparat od 2 kg za ne daj Bože, ili bar da mogu nekom pomoći ako naiđem...
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Instalacije, tj struja su uzrok skoro uvek...mada, prosto mi neverovatno da mu se ovako iskrivi tocak od pozara, deluje kao da je udaren pre toga

PS: ako negde naidjete na slicnu situaciju, izbegavajte da gazite vatrogasnu penu, prilicno je agresivna prema limu
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

@sasa

bezbednije je drzati pored nogu suvozaca ako ne daj boze zatreba.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

mozda iz istog razloga kao i ovaj....

http://www.youtube.com/watch?v=B9xmp9wc ... r_embedded
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nije u pitanju brzina već pijanstvo, ali ajde da ispričam ovde da ne otvaram drugu temu.

Vraćam se večeras iz šetnje za ženom, i kad smo prelazili semafor kod starog Merkatora samo čujem tup udarac, kao lubenica kad padne. Okrenem se i vidim na drugom semaforu leži čovek i bajs pored njega. Dotrčimo odmah da vidimo je li živ, a on leži nepomično i vidi se krv kod glave. U prvom trenutku sam pomislio da ga je strefila srčka dok je vozio bajs i da je gotov. Čovek ima nekih 55-60 godina. Međutim, na drugi pogled vidimo da diše, a kad sam se sagnuo osetio se i alkohol. Pošto se nije mrdao, mi odmah pozovemo hitnu pomoć. Dok hitna još nije stigla, čovek se osvestio i pridigao. Cela polovina lica krvava, a izgleda da je i jedan zub stradao. Zna da je pio, ali ne zna gde je sad, gde je bio... Možda od alkohola, ali mislim da je ipak bio bar i manji potres mozga pošto je sigurno pao kao sveća, bez ikakvog zadržavanja rukama. Tako se čuo taj udarac glavom. Kaže nije mu ništa, sad će on da ode, zvao sina, neće da čeka hitnu, plaši se da ne dođe i policija... U to zovu nazad iz hitne pomoći da provere kakvo je stanje i da kažu da ga nikako ne puštamo da ode. Hitna je stigla za nekih 10-tak minuta, pogledali su ga i odvezli na VMA. Samo je na asfaltu ostala krvava fleka na 5cm od ivičnjaka. Da je pao na tu ivicu možda bi bio gotov na licu mesta. I ovako nije svejedno sa povredama glave, ali računam da će ipak sad i da ga snime i da je u dobrim rukama.

Pošto hitna naravno nije povezla i bajs ja sam sa još jednim čovekom ostao još skoro sat vremena. Sve smo čekali da dođe sin po bajs, ali on nikako da se pojavi. Posle smo zaključili da je verovatno otišao prvo na VMA kod ćaleta. Pošto nismo znali šta da radimo sa bajsom - nismo imali nikakav kontakt ni od čoveka ni od njegovog sina, a nismo mogli ni celu noć da ostanemo tu, na kraju smo mu bajs naslonili na neku ogradu u blizini i vezali nekom gumom koju smo našli. To naravno nije nikakva zaštita da ga ne ukradu već samo da na prvi pogled ne bude "na izvol'te". Da smo bar uzeli neki broj telefona mogao sam da odvezem bajs kod sebe pa neka ga uzmu kad stignu, ali ovako to nije bila opcija. Mada, samo da se izvuče bez većih posledica, pa i neka mu ukradu bajs, možda se i opameti ako je to moguće u tim godinama.

Inače dok smo čekali hitnu izjavio je "nisam trebao pijan da sedam na bajs, auto bar ima četiri noge i ne možeš da padneš". Veoma pametno. Izgleda da mu nije strano ni za volan da sedne u tom stanju.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

"nisam trebao pijan da sedam na bajs, auto bar ima četiri noge i ne možeš da padneš"

:rofl: :loool:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

grujicd napisao:Nije u pitanju brzina već pijanstvo, ali ajde da ispričam ovde da ne otvaram drugu temu.
Nema veze, ova tema je opšta tema posvećena saobraćajnim nesrećama, nebitno koji je uzrok.

Neverovatno je koliko ta starija generacija nekako ne mari za svoj život, a kad ne mariš za svoj, onda ne mariš ni za tuđi. Njima kao da je svejedno kako i gde će da završe. Dobro je da se sve završilo tako, ali sumnjam da će se matori opametiti. Samo će sledeći put ići kolima, da ne bi pao. :ccc:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Uglavnom sam prilicno hladan kada citam o nesrecama, ali evo sad sam procitao ovo i nesto me pritiska u grudima.

Bogatić: Pregaženo dvoje dece

"...dvoje dece, starosti pet i 11 godina, podlegli su povredama na licu mesta..."
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=633422
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Panta
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 11:39
Garaža: Superb 3 karavan

Post od Panta »

Tuga.... dvoje dece.... i opet alkohol......

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ak ... ce-u-udesu
Odgovori