BMW Serija 4 - Coupe, Cabrio, Grancoupe & M4

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: BMW Serija 4 - Coupe, Cabrio, Grancoupe & M4

Post od Xepoj87 »

Naravno da me ne oslobadja, ali nisi video mene da ulazim u temu sa: jaoo, opet najbrzi.

Pazi, da ozbiljni autonovinari nisu rekli da je c63 amg kupe bolji, pa da pricamo...
Eno ti, imas dosta njih koji gocore da prosli amg ima direktniji volan, bolje lezanje i naravno, dosta je jaci.
Do prosle generacije, iz Mercedesa se nisi ni trudili da prave vozacke automobile, ali se to promenilo, kao sto se i druge stvari menjaju.

Mislim da je gore kada neko govori nesto iz navike, a ne cinjenica.

Ono sto ni ti ocigledno ne znas, jeste da je Mercedes u D segmentu postavio rekord na Nordachleife jos sa CLK63 BS, pa ga potvrdio sa C63BS i da ce Bmw verovatno tek sada da ga prevazidje sa ovom osakacenom GTS verzijom, dve generacije posle.

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 08 Sep 2015, 12:57, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ja ne krijem da preferiram BMW, ne krijem to i nekada malo (a nekad i malo vise) naginjem ka njima, medjutim nikada ne izmisljam i ne bulaznim. Najsmesnije je sto Heroj zaista misli da je objektivan :)

Heroj je nesto ozbiljno duvao od jutros pa sam ispao i svojevremeni Apple fanboy, iako mislim da nikada nije psotojala firma koju manje gotivim od njih, zapravo sam i uvek sam bio Apple hater, samo je on pobrkao neke loncice. Bas onako smisleno i bitno za temu o BMW-u, ili sad vec i Mercu posto nije mogao bez Merca u ovoj temi... Kao sto ni Samsung ni dan danas ne gotivim, medjutim ne mogu protiv toga da cesto imaju najbolje proizvode u mnogim oblastima i da su mozda i najjaca firma za elektroniku dasnjice.
starac vujadin napisao:Teško da će uspeti da skine 20 sekundi od vremena "običnog" M4 na Ringu, mada nije nemoguće.

Auto ce biti 10% jaci i 10% laksi, dakle ukupno oko 20% vise ks po tezini. Koliko ce skinuti na Ringu nemam blagu predstavu.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Ne vidim problem da neki ljubitelj ima omiljeni brend. Ne treba ići u krajnost pa da kao neki ovde ignorišeš sve osim omiljenog brenda ali ovo prvo je donekle ok.

Ti si Heroj najvatreniji Merc navijač na forumu, što je ok ali kao takav nemaš pravo da nekog prozivaš za isto :)
Poslednja izmena od Floyd u 08 Sep 2015, 13:03, izmenjeno 1 put ukupno.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

@Laki
Sta sam neobjektivno rekao do sada?
Nabroj mi.

Kako ne izmisljas, kada si barem 3,4 puta za redom ponovio da sam ja usao u temu i ubacio Mercedes, a to si ti uradio?

Radis ono sto sam i rekao, izvrces sve, da bi na kraju ispalo onako kako ti odgovara.

Nema potrebe u raspravi izmedju nas dvojice, da pricas trecem licu ono sto zelis meni da kazes.
Nisko je i nekulturno, kao da u prici uzmes i okrenes glavu na drugu stranu.

Floyde, istina, ali ne vidis mene da idem i selektivno kacim sve sto je na strani Mercedesa.
Cak ni jedan test mislim da nisam okacio.
Jedno je biti fan i forsirati nesto, a drugo je izmisljati i navoditi sve sto je negativno kod tvoje marke, nebitnim.

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 08 Sep 2015, 13:06, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Ama nemoj molim te o kulturi kad cim ti nesto ne odgovara odmah si krenuo sa nazivima "fanatik" i sl (jel treba da kopam i da citiram?).
Nista ti nisam pogrdno rekao (iako ti meni jesi), ovde je samo tvoj post uleteo posle ftj-ovog.

Iscooliraj malo, nije kraj sveta sto ce BMW imati brzi auto (pa jos sa upola manjim motorom iz kosacice), ima vremena, smislice i Merc neki odgovor. Kao sto je i do sada bilo ocigledno da BS sluzi samo da bude brzi (kako i ne bi bio sa motorom iz S klase AMG), prodali ih tri komada, sad kad BMW pravi tako nesto, sad to nema smisla...

Inace ja bas gotivim Merc, al kad krene diskusija sa tobom, imam neodoljivu zelju da kontriram jer krenes sa pisanjem bajki i preterivanjem.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da, osim da sam narkoman, ali to nema veze. Od pocetka si krenuo na linoj osnovi i sa jajarskim podjebavanjem, kako meni smeta sto je bmw brzi, kako mene to zulja, sa lazima da sam ja usao u temu i ubacio mercedes u pricu...
I tako 10 puta za redom ti dodas po malo provokacija na licnoj osnovi...
I onda ti smeta sto ti napisem da si fanatik? Ma daj molim te.

Fazon je sto Bmw nikada nije imao, niti ce u skorije vreme imati brzi auto ni od Audija, ni od Merca, jer su se posrali po svojoj tradiciji i M odeljenju.

Mercedesov motor nije duplo veci, nego samo 1000cc, ali je ostao V8, sto je za svaki respect.

Isto kao i ja sa tobom, a generalno nista protiv Bmwa nemam. Slicno i sa Audi ekipom...ogade mi nesto.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Na ovom klipu iznad m3 brzi koliko vidim :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:Da, osim da sam narkoman, ali to nema veze. Od pocetka si krenuo na linoj osnovi i sa jajarskim podjebavanjem, kako meni smeta sto je bmw brzi, kako mene to zulja, sa lazima da sam ja usao u temu i ubacio mercedes u pricu...
I tako 10 puta za redom ti dodas po malo provokacija na licnoj osnovi...
I onda ti smeta sto ti napisem da si fanatik? Ma daj molim te.

Fazon je sto Bmw nikada nije imao, niti ce u skorije vreme imati brzi auto ni od Audija, ni od Merca, jer su se posrali po svojoj tradiciji i M odeljenju.

Mercedesov motor nije duplo veci, nego samo 1000cc, ali je ostao V8, sto je za svaki respect.

Isto kao i ja sa tobom, a generalno nista protiv Bmwa nemam. Slicno i sa Audi ekipom...ogade mi nesto.

Sent from my Sony
To sto ti kad je BMW negde brzi od Merca dozivljavas licno i smatras kao provokaciju na licnom nivou, je zaista interesantno, ne znam sta da ti kazem.

Pa taj BS na kome toliko insistiras, koliko on ima kubika?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Eto vidis, opet namerno izvrces i pretvaras nesto u prozivanje i podbadanje.

Moj post je odgovor na tvoj lozacki post.
Da se potsetim kako je isao: Bmw m4 gts oduvao konkurenciju. Nije ni bitno ko mu je direktna konkurencija, vazno da Bmw opet ima najbrzi auto u toj klasi(m3/rs4/c63).
Da je lako izbrkati konkurente i da je vazno da je Bmw tu najbrzi, da se ostali ne loze.
A pre toga da ne treba sumnjati da ce M4 gts biti daaaaleeekooo brzi od konkurencije.
I das link na sve to, ne o Bmwu, nego o C63 amg-u.

Ali da, ja sam usao i krenuo da pricam o C63 amg-u...

Pazi, ja bih pre rekao da tebe boli sve negativno sto se kaze o Bmwu i da ti je veoma bitno da Bmw ispadne svuda najbolji.

A ako za nesto ne bi trebao da kazes nesto glupo, to bi bilo bilo sta za 6.2 motor iz Amga.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa covece taj auto bas tome i sluzi, da bude brzi od pobrojanih. BMW ga je sa tim jasnim ciljem napravio, cela njegova poenta i razlog postojanje je da bude brzi, i sad je to izgleda strasno istaci, jer eto Merc nema odgovor u ovom trenutku.
Bas na tome i insistiram da nije lako odrediti sta je konkurencija, ako u testu mogu da C63S proglase za konkurenciju sa Cadillacom, gde je jedan jasno luksuzni sportski auto a drugi samo sportski auto, ne znam zasto sad odjednom nije uredu ubaciti u pricu i GTS koji je jos izrazeniji sportski auto a pride i brzi od svih njih.

Ko rece bilo sta glupo za 6.2 AMG motor? Samo je cinjenica da ce BMW sa kosacicom biti brzi...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Problem je sto to nisi teko rekao, niti si slucajno izostavio detalje oko istog.

Poenta je da si u isto vreme mogao napomenuti da je to osakacena verzija bez klime i bez enterijera, izolacije, zvucnika i radia, sa samo dva sedista i roll cageom.
Taj auto se lagano moze staviti u klasu nabudzenih trkackih vozila, koja se i ne koriste van staze.

Takav auto nikada necu ceniti kao standardnu verziju, pogotovo kada je standardna verzija nekog drugog automobila brza, a cak i da sada ovaj gts bude brzi, nema mi tu reci hvale.

Takodje, prosli GTS je morao imati 400 kubika vevi motor, da bi dobio 30ks i imao 450ks. Toliko o prici za kubikazu.
A bio je i lagan, svega 40kg tezi od ovog novog GTS-a.

Mogao si i da spomenes da niko zivi nije pohvalio taj auto, da je ogranicena serija i da su ga kupovali samo najveci zaludjenici brendom, a ne da ispadne kako je to jebac klase i jos jedan malo pojacan M4, da osuri konkurenciju, i ako realno ne postoji konkurencija za taj auto.
Mozda neki custom hand made trkacki automobili za amaterske trke.(vidim da sam se ponovio)

Kako ti imas pravo nesto da pohvalis, tako i ja imam pravo da na to pljunem, a pljunuo sam sa realnim argumentima, ne sa " to je sranje, jer nije Mercedes", ali je tebi to zasmetalo, pa smo presli u glupavo i bespoentno prepucavanje.

C63 i Cadillac, kao i Lexus i Bmw i jesu konkurencija, a koliko je jedan ozbiljniji, govori i cena. Ne moze se ocekivati enterijer Mercedesa, za 25000 manje.
Ali to onda dosta govori o tome sta naplacuju Nemci.

Kod Cadillaca tebe boli to sto su uzeli isti menjac kao u bmwu i napraviki ga boljim, uzeli takodje 6ocilindracni motor i cuje se duplo bolje, bolje upravljanje od izvikanog m3, bolje kocnice, generalno, sve sem enterijera je bolje na tom automobilu, nego na M3. Ukus sa strane, naravno.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Zaintrigirali ste me ovom raspravom pa sam se malo zainteresovao za sukob ta dva konkretna modela (putničke verzije, ne GTS ili bilo šta za stazu). Novinari ih poprilično izjednačeno tretiraju, pri čemu glavnu razliku stavljaju da je stvar ukusa, odnosno ko više voli da kroti kola i sam ih vozi, da odabere Bimera, a ko više voli da njega auto vozi bolje da uzme Merca.

Nisam uspeo da nađem neku informaciju o vremenima na stazi. Kažu da je Bimer agilniji, iako slabiji, jer je lakši i ima drugačiji menjač. Sa druge strane Merc se lakše vozi, tj. poprilično rano aktivira sve elektronske pomoći.

Ajd' i izvin'te što se mešam. Mislim samo da kad ljudi krenu da se raspravljaju oko dve uporedive stavke koje se razlikuju primarno po pitanju ličnog ukusa da nikakav pametan zaključak iz toga neće proizaći. Pogotovo što obojica naginjete 'blago' ka fanbojizmu svojih omiljenih marki, što je takođe sasvim u redu.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Xepoj87 napisao:Problem je sto to nisi teko rekao, niti si slucajno izostavio detalje oko istog.

Poenta je da si u isto vreme mogao napomenuti da je to osakacena verzija bez klime i bez enterijera, izolacije, zvucnika i radia, sa samo dva sedista i roll cageom.
Taj auto se lagano moze staviti u klasu nabudzenih trkackih vozila, koja se i ne koriste van staze.

Takav auto nikada necu ceniti kao standardnu verziju, pogotovo kada je standardna verzija nekog drugog automobila brza, a cak i da sada ovaj gts bude brzi, nema mi tu reci hvale.

Takodje, prosli GTS je morao imati 400 kubika vevi motor, da bi dobio 30ks i imao 450ks. Toliko o prici za kubikazu.
A bio je i lagan, svega 40kg tezi od ovog novog GTS-a.

Mogao si i da spomenes da niko zivi nije pohvalio taj auto, da je ogranicena serija i da su ga kupovali samo najveci zaludjenici brendom, a ne da ispadne kako je to jebac klase i jos jedan malo pojacan M4, da osuri konkurenciju, i ako realno ne postoji konkurencija za taj auto.
Mozda neki custom hand made trkacki automobili za amaterske trke.(vidim da sam se ponovio)

Kako ti imas pravo nesto da pohvalis, tako i ja imam pravo da na to pljunem, a pljunuo sam sa realnim argumentima, ne sa " to je sranje, jer nije Mercedes", ali je tebi to zasmetalo, pa smo presli u glupavo i bespoentno prepucavanje.

C63 i Cadillac, kao i Lexus i Bmw i jesu konkurencija, a koliko je jedan ozbiljniji, govori i cena. Ne moze se ocekivati enterijer Mercedesa, za 25000 manje.
Ali to onda dosta govori o tome sta naplacuju Nemci.

Kod Cadillaca tebe boli to sto su uzeli isti menjac kao u bmwu i napraviki ga boljim, uzeli takodje 6ocilindracni motor i cuje se duplo bolje, bolje upravljanje od izvikanog m3, bolje kocnice, generalno, sve sem enterijera je bolje na tom automobilu, nego na M3. Ukus sa strane, naravno.

Sent from my Sony

Da, sakrio sam podatke i sta je taj auto time sto sam linkovao clanak sa najdetaljnijim opisom tog auta koji je trenutno dostupan...

Ovo je enterijer Moto GP Safety Car-a, ocekuje se da ce tako nesto izgledati GTS, ne losije. Pa ako su jednom zeznuli stvar, mislis li da ce ponovo glavom kroz zid? Nigde nisi procitao da nece imati klimu i stereo, ali ti to vec znas kao cinjenicu...
Dal sam ja ikada hvalio stari GTS?

Slika

Ti mu ovde na forumu dodjes kao Mercedes policija, ides po svim temama i nadgledas da neko nije spomenuo da je u npr BMW temi on bolji/brzi od Merca, ili da se nisu u Audi temi drznuli da pohvale Audi pa da to dovedes u red...
Kao sto si sad odmah skocio i iskopao u istoriji kad je AMG u jednom trenutku imao brzi od auto od konkurencije iz M-a, iako i sam znas da u 90% slucajeva kad obe marke imaju konkurenta u klasi M dobija, kao sto dobija trojka, dobija i petica VS E, X5M VS ML, 6GC M VS CLS AMG... Ali nema veze, uvek ces iskopati, tog i tog datuma, AMG je bio brzi tamo i tamo... sta god te cini srecnim...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Cudno, bas sam citao suprotno za sigurnosne sisteme, da se kod m3 bas preterano pale, a da Merc bas dosta dopusta i da je Race mode fenomenalan za stazu.

Nidzo, nekome kome se stari rs5 svidja vise od ova dva, nece ni pogledati nove i brze Nemce.
Sve je na kraju stvar ukusa.
Sva prica o performansama ovih automobila je smesna, dokle god se rezultati ne razlikuju barem 10%.

Laki, lepo sam te pitao da li ce imati isti osakaceni enterijer i ti si rekao da ne znas, a sada znas.
Lakse je pretpostaviti da ce biti isti kao stari gts, nego pretpostavuti da nece, pogotovo po brojkama za tezinu.

Drugo, nikakva policija ja nisam, nego citam sve teme koje me zanimaju i ucestvujem u njima, a ovo je jedna od tih.

Jos jednom, ja nisam imao potrebu da udjem i krenem da pljujem Bmw, a velicam Merc, to si ti uradio, samo obrnuto.

Da ti ponovim po treci put, posto izgleda da ti ne ide da zapamtis.
Ja nisam nista kopao, vec prosto znam(memi ne mora da se ponavlja 10 puta, ja zapamtim i prvi put kada me nesto zanima) da je CLK63 uvek bio benchmark u klasi, a onda c63 bs postigao isti rezultat, a Bmw sa ogoljenom verzijom losiji.
Jos kada je izasao, video sam da je c63 kupe, brzi od m3 kupea na stazi, jer me je nerviralo sto su do tada svuda uporedjivani c63 sedan i m3 kupe, umesto oba u sedan varijanti, kao sto su sada uradili u testu C63 vs Ats-v vs m3.

U necemu je Bmw bolji, u necemu losiji.
Poenta je da ti u svakoj temi umanjujes znacaj prednosti bilo koje druge marke, a preuvelicavas znacaj Bmw-ovih prednosti. I to radis i sada.

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 08 Sep 2015, 14:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Konačno jedan tačan i pametan post.

Ne može živ čovek da detektuje tih par posto koliko se oni razlikuju. Sve tehnologije ugrađene u njih su veoma slične i sve je to super. Uzmeš ono što ti se više sviđa. Bar na zapadu mogu dobrano da pretestiraju i provozaju sve od tih skupljih kola pre nego što ih kupe. Uzmeš ono što ti više leži.

Ja bih imao dilemu sad. Do ove generacije je imao nisam, što itekako govori u prilog tome koliko je Merc postao ozbiljan.
Odgovori