Chip-tuning

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:
Pridružio se: 08 Dec 2014, 09:18
Garaža: Golf 7 1.6 TDI

Re: Chip-tuning

Post od Ivan75 »

Ja nikako da se rešim da remapiram moj auto, još sam u garanciji a oni u servisu umeju da pregaze novu mapu, treba imati backup...da ne govorimo o tome da je moguće da će videti petljanje oko čipa (ima "zaštitu")...a bilo,bi super to da uradim...
-------------------------
Nokia Lumia 1520 & TT
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...

Post od GJSenna »

Ako je auto pod garancijom onda najbolje da sacekas. U svemu tako i sa chipom je potreban dobar tjuner i naravno ispravan auto. Meni su u BSRu gledali i kompresiju motora i jos neke sitnice jer sam isao preko kolege s posla i onda su ''kao zbog kolegu'' gledali kompletan motor. Ne znam na novijim autima, kod trojke je zamena celog boxa i moze da se vrati stari ako ne bude kupac zadovoljan. (ako sam ih dobro ukapirao, davno sam cipovao)
Slika
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Kakva zamjena boxa, da mijenjaju citav ECU? Nema sanse. O kojoj se verziji radi, EDC17? Novije moraju da otvaraju valjda, jedino ako ne mislis na dodavanje one komedije od tuning boxa. :D Mada sam cuo da i njih ima nesto boljih sad, ali recimo najpopularniji RaceChip je igrackica (imao na oba ova auta sto su sad chipovana).
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

EDC17, da, to je valjda taj čip koji se skida
Nokia Lumia 1520 & TT
Korisnikov avatar
GJSenna
Reactions:
Pridružio se: 18 Nov 2013, 19:20
Garaža: Volvo S60 II, Audi A3 1.8T, bicikl...

Post od GJSenna »

Iskreno ne znam, a voleo bih vise da znam. Ja ne skidam nista, samo znam da su vadili nesto ispred soferke tj. kod mehanizma za brisace uz dogovor da ako nisam zadovoljan perfomansama da se vratim u roku pd 6 meseci, tako nesto. Ja sam bio vise nego zadovoljan stvarno. Pokazali su mi na kompu i da turbina sada radi na 1,3 bara i uz upozorenje da je to previse za original, ako se dobro secam.
Slika
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Bez bekapa tvoje originalne mape ništa.
Nokia Lumia 1520 & TT
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Race Chip je najjeftiniji, daleko od toga da je najpopularniji.
Mnogi tuneri nude chip box, Brabus recimi samo u toj varijanti chipuje kola. Obicno su manji dobici, ali ne znaci da je i losiji sam tuning.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Najpopularniji je kod nas, a i izmedju samih termina "najjeftiniji" i "najpopularniji" postoji neka veza u startu. :D U CG uopste nije bio jeftin kad sam ga uzeo (naplacivali 300e obican tada, nije narod znao koje je to sranje, tek se bio pojavio) za Q7, za Golfa sam ga uzeo jeftinije preko Srbije posle.

Uglavnom on je klasicna prevara, crtaju neke desetine konja na papiru a dobija se jako malo, jedino se nesto obrtnog u odredjenom rasponu obrtaja osjetno dobije, sto daje neki malo jaci udarac u ledja izmedju 2000-3000 rpm u odnosu na stock auto, a u praksi kad se probas s nekim ili uzmes da stopas ubrzanje vidis da su dobici mizerni. Q7 je deklarisan na 9.1, a s boxom sam najmanje izvukao 8.9 ubrzanje iz 100 pokusaja, sto se moze pripisati i mojoj greski u mjerenju cak. Na njemu je po osjecaju jos i bilo neke razlike u vec pomenutom rasponu obrtaja, mnogo vise nego na Golfu. Na Golfu (deklarisan na 11.9) iz takodje bezbroj pokusaja najmanje sto sam izvukao je 11.3, sto takodje moze da pretrpi par desetinki greski u mjerenju vrlo lako.

Kad sam stavio chip (stavio na oba auta u roku od 2 dana), i jedan i drugi su doslovno poletjeli u odnosu na ranije (imas na prosloj strani). Pritom su mi ljudi koji rade chipovanje rekli da je stetniji taj box nego chip po motor, jer samo laze racunar i nisu svi parametri uskladjeni. Sto je najjace, sa pravim chipom sam i jeftinije prosao, 210 sa softverskim zatvaranjem klapne usisa s kojom sam imao problem, odnosno 140 za Golfa, ugrabih neku akciju a sve sljaka kako treba i posle godinu dana.

U tuning boxeve ozbiljnih kuca manje sumnjam (a i kontrolisu vise prikljucaka te uticu i na vise parametara), ali ipak mislim da nemaju sta da traze pored dobro odradjenog "klasicnog" remapiranja. :pardon:
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Koliko sam ja shvatio ovo menjaju:
Slika

Ceo kompjuter posto tehnologija cipovanja jos nije napredovala da mogu spolja da mu pristupe (unutrasnjoj memoriji). Tako je bar kod f30 za sada. Inace cena samog ECUa (polovan) je od 150 do 250eur-a..
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

Bas sam pre neki dan naisao na vest, Revo je u pitanju.
Softver tuning za BMW F seriju!

Dugo ocekivani "update" za re-programiranje BMW F serije konacno je stigao u Revochip ( serija 1, 2, 3, 3GT, 4, 4GC, 5, 5GT, 6, 7, X3, X4, X5, X6.. ). Trenutno za modifikaciju dostupni su svi dizel modeli ( x14d, x16d, x18d, x20d, x25d, x30d, x35d, x40d, x50d ). Uskoro se ocekuje dostupnost i benzinskih modela.
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Revo su na glasu kao foliranti
Nokia Lumia 1520 & TT
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Pusti ti glasine
Ja sam kod njih zajedno sa familijom radili ukupno 5 razlicitih auta do sada (2 god)
Prezadovoljan sam i ja i svi moji rodjaci
To sto pricaju mene ne zanima, al da su foliranti brate nisu
Svasta ...
Korisnikov avatar
Ivan75
Reactions:

Post od Ivan75 »

Vidi, daleko su mi a gde ima dima ima i vatre, mnogi mnogi tvrde da lažu na valjcima, isti auto na više valjaka testiran kod njih ima najviše snage, meni dovoljno da ih zaobiđem.
Nokia Lumia 1520 & TT
Korisnikov avatar
Raki_Audi
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2014, 20:24

Post od Raki_Audi »

Pa da da bi dokazao forumasima moras da ides da meris na 3 razlicita valjka da bi onda od tih troje
Sabrao zajedno i podelio na 3 i kolko izadje onda
Alii tu nije kraj onda oduzmes snagu jer na radilici i motoru i tockovima nije isto
I na kraju nisi nista uradio :kezo: :dobarvic:

Imam ja klip na moju temu o bivsoj A6 2.7tdi pre i posle od 0-180 i ne trebaju meni nikakvi valjci
Valjci su tu da bi priblizno merio snagu i meni su totalno nebitni al eto kolko tolko da imam privid
Sekunde su vazne i one su to sto je merodavno ;)
Korisnikov avatar
!GOR
Reactions:
Pridružio se: 08 Maj 2012, 20:46
Garaža: Audi A5 Sportback FL

Post od !GOR »

Ivan75 napisao:Revo su na glasu kao foliranti
Nokia Lumia 1520 & TT
Vidi ga ovaj padobranac, to je u ovoj temi vec prezvakano ko zna koliko puta :pravilnik:

Samo sam se nadovezao na ljubin post gde kaze da remap za F30 nije moguc.
Odgovori