http://fastestlaps.com/comparisons/alfa ... _jtdm.html
Na stazi baš i ne, ali šta nas briga automobili se i onako voze na papiru.

Imam menjač koji ide uz taj auto serijski, nisam ništa menjao. Ne postoji nikakva blokada, ni na obrtajima ni na brzini. Lupiću sad, 230 po satu je recimo tačno 4000rpm. Može taj motor lepo i preko toga. Na Stilu je recimo maksimalna brzina od oko 185 na satu (175GPS, deklarisano 172 fabrički) oko 4700rpm ako se ne varam. U pitanju je 80KS JTD.nikaragva napisao:Nidzo koliko obrtaja mozes da postignes bez remapa?
I nisi mi odgovorio koji menjac imas.
Kod mene ima blokada na 4000 obrtaja u 6oj. Ali do 4000 obrtaja dolazi bez po muke. Kada bi se skinula blokada, mislim da bi ga zakucao u max bez problema. Na engleskom forumu sam citao da su ljudi skidali blokadu i bez remapa dostizali 5000o.
Ukoliko je takva situacija i kod tebe, onda mislim da samo remapom ne mozes povecati brzinu, bez obzira koju snagu dobijes, mozes samo ubrzanje da promenis.
Druga varijanta o kojoj ti govoris, je da ti auto bez remapa zakucava na 3-3500o pa onda imas dosta lufta za toliko vecu brzinu. Druga varijanta, je da ga sa remapom vozis na 6000o
Trece, ta alfa bi trebalo da ima vecu aerodinamiku od astre, sto znaci da bi krajnja brzina trebala da bude veca, jer tu tezina nema mnogo uticaja.
Pa što ne reče to kad se Laki puvao sa Bekrijom.nidza napisao:Dobro de, i to što je neko odvezao na stazi, pitanje je ko je vozio, sa kojim gumama i kojim uslovima. Svi ti rezultati su dosta blizu tako da sve i svašta može da utiče na vreme. Dovoljno je nezgodan vetar da je duvao neki dan uz najveći pravac i eto poprilične razlike.