TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Rade dobro i kombinovane. Raspitajte se dobro o prednostima i manama oba rešenja.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Ja imam Gorenje od 7 ili 8 kg.
Uvek sam koristio za odecu program da bude suvo, jer ostali su malo vlazni, za peglanje. Tako se deo garderobe, narocito decja, bas smanjivao.
Plus sto se odeca blago unistava, uvek skinem dosta tkanine sa filtera.
Uvek sam koristio za odecu program da bude suvo, jer ostali su malo vlazni, za peglanje. Tako se deo garderobe, narocito decja, bas smanjivao.
Plus sto se odeca blago unistava, uvek skinem dosta tkanine sa filtera.
Poslednja izmena od ikac2000 u 05 Avg 2018, 17:53, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
- Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi
Ne rade kombinovane dobro.
Dobro se raspitajte pre bacanja para na 2u1 resenje.
Jednostavno je previse negativnih komentara.
Samo resenje je lose. Ves smrdi, manji kapacitet susenja od pranja, manje programa. Ali najvece mane su guzvav i smrdljiv ves posle susenja u kombinovanim. Ako 100 ljudi kaze da je lose onda je lose.
Nuzno zlo...
Dobro se raspitajte pre bacanja para na 2u1 resenje.
Jednostavno je previse negativnih komentara.
Samo resenje je lose. Ves smrdi, manji kapacitet susenja od pranja, manje programa. Ali najvece mane su guzvav i smrdljiv ves posle susenja u kombinovanim. Ako 100 ljudi kaze da je lose onda je lose.
Nuzno zlo...
Mislim da ti je najlakse da prepravis to svetlo nego da budzis u trpezariji. A ako bas mora trpezarija ja bi uzeo ventilacionu i sproveo do odvoda za aspirator jer nesto mislim da bi tako najmanje osecao toplotu.
Prvo pogledaj koji veš uopšte sme u sušilicu. Kod nas se sušenje svelo na peškire.
Prednost kombinovane je da odradi pranje i sušenje u kontinuitetu, noću.
Ne bih stavljao bilo koji tip u trpezariju, ali to sam ja.
Prednost kombinovane je da odradi pranje i sušenje u kontinuitetu, noću.
Ne bih stavljao bilo koji tip u trpezariju, ali to sam ja.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kod nas nema kombinovanih, velikog kapaciteta. Nađe se neka, ali retko. Uglavnom ovi što uvoze oštećenu tehniku imaju Hoover, ogromnog kapaciteta, tipa 12/10 ili 12/8 kg. To je bitno jer ove manje gužvaju veš, tj imaju manji bubanj, a svakako može da opere više nego što suši. Ako u ovoj od 12/10(kako već) opereš i sušiš 6-7kg, ima mesta na pretek, a ne moraš da odvadiš. Ljudi često i ne odvade natrpaju za pranje i tako puste sušenje... Moja sušara je većeg kapaciteta od mašine za pranje, ali je svakako ne punim previše. Em brzo osuši, em ima mesta da tumba do mile volje.
Ja sam mozgao i mozgao i na kraju kupio samostalnu sušaru, jer imam mesta i nemam lepo mišljenje o MF uređajima, koje god vrste. Ipak, da nemam gde, verovstno bi i (velika) kombinovana došla u obzir.
Što se stvari tiče, sušim sve belo, veš, čarape, manje bitne majice. Naravno, posteljinu, ćebad... Ovih dana ću i jastuk (piše da sme). Nikada ne idem na max sušenje, ali sve bude taman suvo.
Ostalo nisam probavao.
Bude u filtetu materijala za jedan peškir ili džemper, ali me baš briga, spreman sam na cenu bržeg uništavanja navedenih stvari.
Još nešto: kao i kod druge tehnike, ims nešto i do proizvođača, nije sve u papiru i teh.dokumentaciji. Kum ima Candy, sličnih karakteristika. Moja prilično brže i bolje osuši. Mada, oni preteruju sa količinom stvari. Najduži program im je oko 3h. Meni drugi po redu traje 01:47, a završi za oko 01:15, od kada sam zamenio mašinu za pranje. Njegova za pranje je bolja od moje, ali mu to ne pomaže.
TapaT
Ja sam mozgao i mozgao i na kraju kupio samostalnu sušaru, jer imam mesta i nemam lepo mišljenje o MF uređajima, koje god vrste. Ipak, da nemam gde, verovstno bi i (velika) kombinovana došla u obzir.
Što se stvari tiče, sušim sve belo, veš, čarape, manje bitne majice. Naravno, posteljinu, ćebad... Ovih dana ću i jastuk (piše da sme). Nikada ne idem na max sušenje, ali sve bude taman suvo.
Ostalo nisam probavao.
Bude u filtetu materijala za jedan peškir ili džemper, ali me baš briga, spreman sam na cenu bržeg uništavanja navedenih stvari.
Još nešto: kao i kod druge tehnike, ims nešto i do proizvođača, nije sve u papiru i teh.dokumentaciji. Kum ima Candy, sličnih karakteristika. Moja prilično brže i bolje osuši. Mada, oni preteruju sa količinom stvari. Najduži program im je oko 3h. Meni drugi po redu traje 01:47, a završi za oko 01:15, od kada sam zamenio mašinu za pranje. Njegova za pranje je bolja od moje, ali mu to ne pomaže.
TapaT
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Toliko ostane u filteru, posle jednog sušenja? Mašine sa toplotnom pumpom su navodno najprijatnije za garderobu, šta li onda rade ove druge 

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Na pun bubanj ostane tkanine na filteru za jednu carapu.
Mi smo izbegavali maksimalno da je koristimo za bolje stvari.
Lacoste polo i sl, videle nisu masinu.
Mi smo izbegavali maksimalno da je koristimo za bolje stvari.
Lacoste polo i sl, videle nisu masinu.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Nijanse su u pitanju, sve troše garderobu. Ako ćemo po deklaracijama, 90% stvari ne sme u mašinu u praksi je to nešto drugačije. Mi ne stavljamo samo čistu sintetiku a čega je jako malo i one dečije stvari sa aplikacijama, sve ostalo ide u mašinu. Ruku na srce, ono vreme gde stvari potraju po 5 ili više godina je davno prošlo, sa sušenjem u mašini ili ne, ja prvo što sam uradio kada sam uzeo mašinu, pobacao sve skalamerije za sušenje tako da alternative nema 
Druga stvar, već pomenuto, kombinovana i samostalna mašina nisu za poređenje, kombinovane su nekad bile prektično neupotrebljive zbog sistema rada, danas su nešto napredovale ali i dalje imaju gomilu nedostataka, prvi je to uništavanje veša jer suši na znatno višim temperaturama, gužvanje da ne pominjem.
Moj savet, uzmi klasičnu sa senzorom vlažnosti, toplotna nema nekih prednosti, posebno za tu razliku u ceni. Druga stvar, greje prostoriju i bučna je tako da varijantu sa trpezarijom gledaj da izbegneš
Sent from my LEX820 using Tapatalk

Druga stvar, već pomenuto, kombinovana i samostalna mašina nisu za poređenje, kombinovane su nekad bile prektično neupotrebljive zbog sistema rada, danas su nešto napredovale ali i dalje imaju gomilu nedostataka, prvi je to uništavanje veša jer suši na znatno višim temperaturama, gužvanje da ne pominjem.
Moj savet, uzmi klasičnu sa senzorom vlažnosti, toplotna nema nekih prednosti, posebno za tu razliku u ceni. Druga stvar, greje prostoriju i bučna je tako da varijantu sa trpezarijom gledaj da izbegneš
Gužva se veš jer centrifuga bude na 1400 rpm, bez sušenja isto zgužvano.
- nuk
- Kontakt:
Jeste, al na sušenju ne može da ga "rastrese" zbog veličine bubnja. Činjenica je da u mašini za sušenje više od 50% veša ne mora da se pegla ako se izvadi odmah što kod kombinovane nije slučaj.
Imaćemo u vidu kad budemo kupovali sledeći stan 

Ne slažem se da je vreme trajanja "5+" prošlo, to važi samo za nižu i srednju tehniku (po ceni). Prva klasa iznad te tzv srednje traje sasvim dugo.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Mislim da se to odnosilo na trajanje garderobe, pa zato nije frka zbog toga što je ova mašina pomalo uništava. Nemam pojma, ne sviđa mi se to što čitam. Sve sam bliži varijanti da odustanem, ili da pazarim neku dobru polovnu čisto da vidim ima li od toga vajde. Za godinu dve očekujem da živim u svojoj kući, tada bi problem sušenja veša trebao biti marginalizovan 

There are 10 kinds of people in the world:
- nuk
- Kontakt:
Da, na garderobu, isto važi i za tehniku doduše.
Mašina za sušenje je stvar koja znatno olakšava život, tu nema dileme, mnogo vremena štedi. Mi živimo u malom stanu i u zimskom periodu je ozbiljan problem bilo to sušenje veša u kući, pride što nije zdravo. Takođe, sama činjenica da za 3-4 sata imaš opran, osušen i praktično opeglan veš itekako znači, posebno sa dvoje male dece kada se dnevno po dve mašine peru
Mašina za sušenje je stvar koja znatno olakšava život, tu nema dileme, mnogo vremena štedi. Mi živimo u malom stanu i u zimskom periodu je ozbiljan problem bilo to sušenje veša u kući, pride što nije zdravo. Takođe, sama činjenica da za 3-4 sata imaš opran, osušen i praktično opeglan veš itekako znači, posebno sa dvoje male dece kada se dnevno po dve mašine peru