Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Dobro veče

Post od snork »

Sređujem stan i nađoh potpuno iste LED sijalice, ali kupljene pre tri i pre dve godine. Dve od 13 W i 1521 lm (obeležene kao ekvivalent 100 W sijalice sa vlaknom) i dve od 8 W i 806 lm (obeležene kao 60 W).

Obe kupljene pre tri godine su bile u energetskom razredu A+, dok su novije obeležene kao E (za onu od 13 W) i F (za onu od 8 W).

Slika Slika Slika Slika

Pretpostavio sam da je u međuvremenu promenjena skala za svrstavanje u energetske razrede, što se pokazalo kao tačno. Evo šta je promenjeno i koji je odnos stare i nove skale: https://www.lucide.com/en/blogs/new-ene ... -lighting/
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

I ja sam nedavno kupovao led sijalice ali za kuću i bilo mi je čudno što su u F razredu. Mislio sam da je zato što su neke no-name ali opet me čudilo da se nisu nahvalili efikasnošću makar i lažno.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

To je znači caka, promenjena skala. Gledam sinu 27" monitor, svi su F ili G. Ako i bude neki E, taj nije gejmerski.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Da, u četvrtak sam baš bio na prezentaciji Sorenta pa su spomenuti i drugi noviteti, kao i ta akcija za Ceed.

Iz mog ugla odlična ponuda. Sportage im se prodaje kao alva pa izgleda za Ceed niko i ne pita. Tako da ovim malo privlače pažnju i stvarno je dobra cena za takav auto.

Sent from my 2201116SG using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Nisam gledao detaljno spisak opreme, ali deluje veoma zanimljivo za nekog ko kupuje prvi auto u porodici.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Sent from my SM-S906B using Tapatalk
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Super su intervjui, deluju mi realno. Nisu ljudi koji su došli na kratko, imali su vremena da sagledaju i mane i prednosti. A mnoge od tih prednosti mi koji živimo ovde uzimamo zdravo za gotovo. Npr ovaj Englez se oduševljava kako nisu sve preuzeli lanci već imaš mnogo više izbora ovde. I stvarno kad odeš u London svaka druga ulica ima Starbucks, Pret a manger, imaš stotine radnji sa suvenirima a u 90% apsolutno identične majce, itd. Ili recimo kako mora da se vozi provezom 45min po Londonu da bi kupio ploču, to sam i ja video. Mislim moraš i kod nas da se voziš ako nisi u centru, ali u Londonu je centru okupiran mainstream brendovima i lancima i moraš recimo u Camden po nešto alternativnije. Ili što hvali kako je kod nas jeftin transport, i to ne ceniš dok ne kreneš da plaćaš karte po zapadnoj evropi... Bude to baš ozbiljan deo budžeta na putovanju.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Samo sto je nama javni prevoz u skladu sa cenom koja se placa. Zapratih i ja kanal pre par dana i sve je to super al za sad mi deluje da su uglavnom ljudi koji su ovde manje vise dosli da uzivaju i na taj nas opusten odnos prema svemu(da se tako blago izrazim) gledaju kao na nesto simpaticno. A te neke sustinske stvari koje smetaju ne doticu ih mnogo.
Korisnikov avatar
Gazu
Reactions:
Pridružio se: 08 Feb 2022, 00:31
Garaža: Opel Astra G 1.6i-16V

Post od Gazu »

Baš to!

I realno, koliko mi plaćamo naše vozače, čak je naš prevoz plaćen i više nego što treba u odnosu na kvalitet. Ne možeš porediti cene prevoza ovde i tamo dinar za dinar - i za isti kvalitet bi trebalo da je kod nas jeftinije.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Pa sad, neću da kažem Bg prevoz nema mana, daleko od toga. Ne moramo ni da se dotičemo te teme i kako ga šije svaki grad koji ima metro. Ali sam i u svakom većem gradu na zapadu naletao na gužve u javnom prevozu naročito kad je špic, bude i đubreta, neprijatnih ljudi koji viču nešto i pričaju sa samim sobom, isto se dešava da ti treba puno vremena ako polazište i destinacija nisu blizu metroa pa kombinuješ sa busevima.

Samo ne treba idealizovati sve sa zapada, a i "ima metro" nije univerzalno rešanje za sve transportne probleme. I onda dodaš na to da ti treba 5-10e dnevno po osobi ako ćeš da se voziš par puta. Pa nisam ja hvalio naš prevoz što je jeftin već čovek iz Londona, a pošto sam bio tamo znam i zašto :)
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Ona dnevna autobuska karta za 120 din u bg je ultra jeftina i verujem da ne pokriva troskove tog prevoza.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kad bi je svi koji se voze kupili - pokrila bi itekako.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Šanse nema, GSP se dotira milijardama iz budžeta.

A na zapadu, koliko sam ja mogao da vidim, uglavnom je sirotinja ispod zemlje. Ko ima pare ide kolima.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Odgovori