Ako mene pitate on bi trebao biti oslobodjen jer nije izazivac nesrece. Ne znam kakav ce biti konacan ishod al ovaj presedan moze mnogo toga da relativizuje...
Tj mozda serem, ne znam kakva nam je sudska praksa koliko sta utice
Hokaje, otkud ti to da nema skracivanja zbog dobrog vladanja? Koliko mi se cini mora da se odsluze 2/3, tek nakon toga moze da se razmatra...
U pravu si,Grujiću.Ali nije ni on prvi koji je malo rebnut.Setimo se onog kukavca sa BMW koji je kod Peveca BG ubio troje.6 godina.Sudija je rekao da je optuženi plakao,a da je pre nesreće bio tužan i skrhan jer se razveo.
Vranić je trebao biti osuđen za prekoračenje i alkohol i trajno uzimanje vozačke.Ali samo za to.
Grujic napisao:Ako mene pitate on bi trebao biti oslobodjen jer nije izazivac nesrece. Ne znam kakav ce biti konacan ishod al ovaj presedan moze mnogo toga da relativizuje...
Tj mozda serem, ne znam kakva nam je sudska praksa koliko sta utice
Hokaje, otkud ti to da nema skracivanja zbog dobrog vladanja? Koliko mi se cini mora da se odsluze 2/3, tek nakon toga moze da se razmatra...
Skracivanje kazne i pustanje zbog dobrog vladanja se u praksi primenjuje ali ne toliko koliko ljudi misle. Plus, to su uglavnom neka laksa dela. Ovo je tesko delo protiv bezbednosti saobracaja. Ovde u zatvoru ja koliko znam do sada nije bilo slucajeva da je neko za to delo pusten pre isteka kazne iz tog razloga. U dosta slucajeva ako se neko lice pusti pre vremena, to je na uslovnu kaznu, znaci jos imaju da odsluze samo su napolju. Ali imaju meru zabrana izlaska iz zemlje/grada/okruga, moraju da se javljaju na svakih X dana itd.
Naravno. Ali mnogi mesaju, misleci da ako nekog puste pre isteka kazne da je on slobodan, tj. da ostatak kazne mu se brise jer je "dobro vladao" sto nije slucaj.
Sudija Vidoje Mitrić naveo je da je prilikom izricanja presude uzeta u obzir mladost Vranića, kao i da nikada nije osuđivan, iako se vodi nekoliko prekršajnih postupaka protiv njega zbog saobraćajnih prekršaja.
Sudija je izjavio i da je na visinu kazne uticalo to što okrivljeni nije bilo čime pokazao kajanje i da se čini kao da nije ni svestan šta se desilo.
Mitrić je izjavio i da na sud nisu uticala pisanja "tabloida" kako je to tvrdila odbrana. On je takođe naveo da je prilikom izricanja presude posebno uzeta u obzir Vranićeva izjava da je rakiju popio posle sudara, ali da je mišljenje suda, uzimajući u obzir i svedočenje dede okrivljenog, da je on alkohol pio pre nesreće.
Rešenjem suda je posle presude Vraniću produžen pritvor u kojem se nalazi od trenutka hapšenja, nekoliko dana nakon sudara.