Dobro veče
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Dobro veče
Zato postoji garancija do 10 godina kod Toyote konkretno.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Ne, kod Toyote garancija na farove nije 10 godina, već je samo 3 godine ili 100.000 km ( "Garancija proizvođača vozila (osnovna fabrička garancija) od 3 godine/100.000 km (šta pre nastupi)...").
Lepo to oko farova piše ako se pročitaju uslovi Relax garancije ( brošura od od 36 strana ). Pa, izmedju ostalog, u izuzećima stoje navedeni i "Delovi karoserije, boja i lak npr. svetla, lampe, sijalice, sočiva, paneli, branici, stakla, hromirani delovi, antene, ručke, tkanine, spoljne obloge, kederi, galvanizovani metal (delovi bez premaza), boja, bilo kakva popravka korozije..."
Sem toga, pogrešno je reći da Relax garancija traje "10 godina", što se često može pročitati na raznim mestima. Ona po isteku fabričke garancije ( 3 godine ili 100 kkm ), nakon obavljenog redovnog servisa u ovl. mreži, traje jedan servisni interval ( do 15 kkm ili do 12 meseci ), a tako (redovnim servisiranjem) može da se produžava DO 10 godina ili DO 200 kkm..
Čak ni garancija na hibridnu bateriju ne traje "10 godina" (kako se to u žargonu uobičajeno kaže). Ima tamo jako puno sitnih slova, koja više znače od teksta napisanog krupnim slovima.
Lepo to oko farova piše ako se pročitaju uslovi Relax garancije ( brošura od od 36 strana ). Pa, izmedju ostalog, u izuzećima stoje navedeni i "Delovi karoserije, boja i lak npr. svetla, lampe, sijalice, sočiva, paneli, branici, stakla, hromirani delovi, antene, ručke, tkanine, spoljne obloge, kederi, galvanizovani metal (delovi bez premaza), boja, bilo kakva popravka korozije..."
Sem toga, pogrešno je reći da Relax garancija traje "10 godina", što se često može pročitati na raznim mestima. Ona po isteku fabričke garancije ( 3 godine ili 100 kkm ), nakon obavljenog redovnog servisa u ovl. mreži, traje jedan servisni interval ( do 15 kkm ili do 12 meseci ), a tako (redovnim servisiranjem) može da se produžava DO 10 godina ili DO 200 kkm..
Čak ni garancija na hibridnu bateriju ne traje "10 godina" (kako se to u žargonu uobičajeno kaže). Ima tamo jako puno sitnih slova, koja više znače od teksta napisanog krupnim slovima.
To je da ljudi pomisle da je Toyota = kvalitet. A ono mućak.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ma, nije Toyota "mućak" ( daleko od toga ), ali, "Relax garancija" svakako nije ono kako se ona uobičajeno predstavlja u vidu neke najlepše korisničke bajke. Nema ona bez razloga onoliko sitnih slova o tome šta je "uključeno" ( jer obim pokrića produžene "Relax" garancije je manji od obima pokrića fabričke garancije od 3 godine ), niti ima bez razloga toliko sitnih slova o tome šta je sve izičito "isključeno".
Pa nije baš mućak, a nije ni omlet

Ja sam isprobao taj relax i sve je bilo kako je napisano u uvjetima relaxa.
Evo nedavno mijenjana brava paljenja, zamijenjeno bez riječi iako to niie bilo točno navedeno.
Zapravo je onako kako je napisao @pedalaš ... prve 3 god Toyota garancija pa onda 2 god ide garancija preko nekog osiguranja (tu nemam iskustva,ali znam za neka tuđa iskustva) pa onda dolazi 5 god Toyota garancije (tu se priznaje bez puno priče)
Vezano za ovo, 10 god ako servisiras u ovlastenoj mreži, tako je i kod drugih koji imaju 5 god... garancija prestaje kad prestanes servisirati, a Toyota nudi to do 10 god. Ovo je uvjet kao svugdje. Jedino je "caka" da se servis mora napraviti 1 dan prije isteka servisnog intervala što neki ne znaju pa moze relax prestati.pedalaš napisao: Sem toga, pogrešno je reći da Relax garancija traje "10 godina", što se često može pročitati na raznim mestima. Ona po isteku fabričke garancije ( 3 godine ili 100 kkm ), nakon obavljenog redovnog servisa u ovl. mreži, traje jedan servisni interval ( do 15 kkm ili do 12 meseci ), a tako (redovnim servisiranjem) može da se produžava DO 10 godina ili DO 200 kkm..
Ali zato taj relax vrijedi na jako puno stvari.
E ta sitna slova su vrlo bitna jer u jednom dijelu piše da vrijednost zamijenjenih dijelova ne smije premasiti trenutnu vrijednost vozila... ako nemas sreće pa ode motor,mjenjac nakon 9 god , a usput je već nesto mijenjano postoji mogućnost da je to daleko skuplje od vrijednosti auta... iako mislim da bi to Toyota priznala jer su i vise nego fer u garanciji.pedalaš napisao:Ima tamo jako puno sitnih slova, koja više znače od teksta napisanog krupnim slovima.
I na kraju, u HR je ta garancija10 god ili 160 000 km (što nastupi prije) tako da Srbija ima povoljnije uvjete , to nema nitko u Europ i

Poslano sa mog SM-A346B koristeći Tapatalk
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Sa prvim delom se slažem. Ima stvari koje su isključene, ali to je lepo navedeno u Relax produženoj garanciji. Ali zašto se posebno negativno ističe Toyota, kada je tako kod svih ostalih proizvođača koji nude pored fabričke i produženu garanciju? Jednostavno obseg pokrića produžene garancije je manji u odnosu na fabričku garanciju kod svih. S tim što recimo škoda ili ceo VW koncern nudi samo 2+2, dok je problem što Toyota nudi 3+7. Većina proizvođača ne krije ništa posle 5te godine, dok recimo Toyota od 5-10 god 70-80% stvari. To je samo plus, a ne minus.pedalaš napisao:Ne, kod Toyote garancija na farove nije 10 godina, već je samo 3 godine ili 100.000 km ( "Garancija proizvođača vozila (osnovna fabrička garancija) od 3 godine/100.000 km (šta pre nastupi)...").
Koja je razlika da se garancija produžava posle svakog servisa u ovlašćenom ili da se gubi, ako se ne servisira u ovlašćenom? Igra reči, ali se svodi na isto. I kod fabričke i kod produžene je uslov održavanje u ovlašćenom. Svakako te niko ne prisiljava.
I produžena garancija od 5te do 10te godine vazi i za hibridnu bateriju besplatno, samo se na rednom godišnjem servisu pregleda i baterija.
Poslano z mojega RMX3241 z uporabo Tapatalk
Slažem se. Meni je najbitnije kako to funkcionira u praksi, a ja imam sve pozitivna iskustva i vozim bezbrižno.
Oni što su valjda živeli u preradjenom busu, kače za prodaju imanje i sve
https://www.instagram.com/reel/C_Z9fnHS ... _copy_link
https://www.instagram.com/reel/C_Z9fnHS ... _copy_link
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
I ovaj @Stjepa se seti foruma samo kad prodaje auto i kupuje kuću.
Posetite www.garaza.rs !
Sad ga i ja ozivljavam od pre xy strana...trojanac napisao: 25 Avg 2024, 13:14 Ovo što sam našao brzinski, prve fotke datiraju sa kraja 2009. godine. Neke ni ja ne prepoznajem.![]()
Novembar 2009.
IMGe_0008.JPG
Februar 2010
DSCN3053.JPG
Postaviću kasnije još neke.
2008-2009 smo se na parkingu ispred Sava Centra nasli ti, Bax, ja i jos jedan forumas. Mislim da sam ga samo tad video.
Znam da je bilo snega. Bax s crnim Puntom, ti 128icom, ja Toyotom a cini mi se da je Mitsubishi teget il crn bio od tog forumasa.
A moj prvi put pred Arenom mi je ostao upamcen po Grujinoj Fabiji.
Kasnije je bilo i neko vikend okupljanje kad je Ogi smugnuo sa svadbe da bi dosao pred arenu.

- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Bilo je tih nekih inicijalnih okupljanja kod Arene u par navrata. Sad tačan period ne znam ali pre bih rekao 2009. nego 2008.
Posetite www.garaza.rs !
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
2008 je, 2009 sam ja poceo da dolazim, a koliko se secam sa VG, prvi skup je bio ti, Mc i valjda je nik Topn, sto je vozio Pajera
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Da. To je bilo prvo upoznavanje. Trojka ispod Brankovog mosta.
Posetite www.garaza.rs !
E bravo Grujo. Topn
To je taj četvrti kod Sava centra.
To je taj četvrti kod Sava centra.